Olimpiyat binicisi Shane Rose mankini ile ata bindi. Avustralya onu seviyor.

BenMelek

New member
Avustralyalı binicilik ve üç kez Olimpiyat madalyası sahibi Shane Rose kostümlü bir yarışma için atına bindiğinde sadece G-string bikini veya “mankini” giydiğinde, bunun biraz rahatsız edici olsa da eğlenceli olduğunu düşündü.

50 yaşındaki Bay Rose, Avustralya Binicilik Federasyonu'ndan kendisine soruşturma altında olduğunu ve yarışmalardan geçici olarak men edildiğini bildiren bir telefon almayı beklemiyordu. Ama yaptı ve 11 Şubat'taki yarışmadan birkaç gün sonra bu olayın Paris Olimpiyatları hazırlıklarını rayından çıkarabileceğinden korktu.

Pazartesi günü, Equestrian Australia, Bay Rose'u etkinlikte yapılan yanlışlardan temize çıkardığını söyledi. Ancak plajlara giden rahat insanların olduğu ve dar mayoların başbakanlarda bile yaygın olarak görüldüğü bir ülkede, olay çoktan ulusal manşetlere taşınmış ve sosyal medyada soruşturmaya yönelik bir dizi şaka ve eleştiriye yol açmıştı. Hatta bazı taraftarlar dayanışma amacıyla kendi oyuncak bebeklerini bile taktı.

Seven Network televizyon sunucusu ve eski Olimpiyat koşucusu Matt Shirvington, Pazartesi sabahı bir programda şaka yollu bir şekilde, Bay Rose'un mankini nedeniyle Olimpiyatlara katılamaması durumunda mevcut ve eski Olimpiyatçıların da bu mankeni giyeceği tehdidinde bulundu.

Burada bir tavır sergilememiz gerekiyor dedi.

Yeni Güney Galler kasabası Werombi'den bir at eğitmeni ve binicisi olan Bay Rose, terbiye, kros koşusu ve gösteri atlama içeren bir binicilik sporu olan eventing konusunda uzmanlaşmıştır. 2008 ve 2020 Olimpiyatları'nda gümüş, 2016'da ise bronz madalya kazandı.

Geçen hafta sonu Robertson kasabasında süslü elbise bileşeniyle düzenlenen Wallaby Hill Extravaganza yarışmasına katıldı. Üç kostüm giyiyordu: bir goril kostümü, Simpsonlar'dan bir Duffman bira kostümü ve 2006 yapımı “Borat” filmiyle popüler hale gelen bir mankini.

Bir röportajda “Bu bir kıyafet yarışması ve mankini ile girmenin eğlenceli olacağını düşündüm” dedi. “Ben de bunu yapmayı planlıyordum; sadece gülüyorum.”

Kostümü giyerek yaklaşık 10 dakika boyunca – “başarabileceğim kısa bir süre” – sürdü ve bunun tekrarlamak istemediği bir deneyim olduğunu söyledi.

“Hiç G-string giymedim ve bunu kimseye tavsiye edemem” dedi.

Yarışmadan birkaç gün sonra Equestrian Australia'nın kendisine kostümleriyle ilgili bir şikayet aldığını ve bir soruşturma planlandığını söylediğini söyledi. Grup daha sonra bunu kamuoyuna açıkladı ve Bay Rose'un kurumun davranış kurallarına bağlı olduğunu belirtti.

Bay Rose, geçen Cuma grubun kendisine soruşturma tamamlanana kadar rekabet edemeyeceğini söylediğini söyledi. Bay Rose'un Avustralya Equestrian'ın davranış kurallarının hangi bölümünü ihlal ettiği belli değildi.

Equestrian Australia'nın disiplin politikasına göre, davranış kuralları ihlalinin cezası uyarıdan uzaklaştırmaya kadar değişebilir.

Bay Rose Facebook'ta bir özür yayınladı ve ardından bunu sildi. Equestrian Australia'nın Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bulgunun bir özrü gerektirdiği ve söz konusu etkinliğin profesyonel bir yarışma olmadığı belirtildi.

Avustralya plajlarında dar ve açık mayoların yaygın olduğu göz önüne alındığında, soruşturma bazılarına özellikle tuhaf geldi. “Muhabbet kaçakçıları” – giyen kişinin bir muhabbet kuşunu veya küçük bir papağanı saklamaya çalışıyormuş gibi görünmesini sağlayan küçük, esnek şortlar – o kadar çok başbakan tarafından giyildi ki, bir gazete onları “gayri resmi siyasi üniformanın parçası” olarak tanımladı.

Hafta sonu Bay Rose'un mankini haberi ülke geneline yayılırken, birçok Avustralyalı ona desteklerini ifade etti.

Wallaby Hill Extravaganza'nın sponsorluğunu üstlenen inşaat ve tarım ekipmanı tedarikçisi Bowral Kubota, “Shane'in mizah anlayışını tanımak için” gelecek yılki etkinliğe katılacak herkese ücretsiz kuklalar vereceğine söz verdi.

Üç Olimpiyatta yarışan bir diğer Avustralyalı bisikletçi Matt Williams, Facebook'ta şunları söyledi: “Shanes Mankini, normalde çok sıkıcı olan bir sektörde eğlendirmek ve reklam sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya istekli birinin harika bir örneğiydi.” Dünya. “