Okula Yeni Başlayan Çocukların Ailelerine Teklifler

BenMelek

New member
Okulun bu birinci gününde; çocuklar bu birinci tecrübesinden ürkmüş, anne ve babalar ise ne yapıp ne yapmamaları gerektiği konusunda endişelilerdirler. Bu doğal bir müddetçtir. Zira beşerler evvelde deneyimlemedikleri her türlü yaşantıdan dert duyabilir. Bu niçinle okulun birinci günlerinde;

• Burada yalnız ne yapacağım?

• Beni ne vakit alacaksın?

• Bütün bu çocuklar da kim?

• Öğretmenim beni senin üzere koruyabilir mi? üzere korkulu soruları sorar. Zira çocuk anne babası olmadan bu yeni tecrübesi ile nasıl başa çıkacağını bilememektedir.

Çocuğunuzun okul tasası nasıl azalır?

• Çocuk okula başladıktan belirli bir süre okulda korunduğunu ve sevildiğini, öğrendiğini, desteklendiğini , günün sonunda konuta geri döndüğünü fark eder. Dertleri vakit içinde azalarak yok olur. Gaye çocuğun okula ahenginin ruhsal olarak hırpalanmadan gerçekleşmesidir. kimi vakit korku ve dehşetler aylar sürebilir ve genel yaşama sıçrayabilir.

• Çocuğun tasa ve endişelerinin azaltılmasında en değerli nokta anne babanın tavrıdır.

• Okulda kendi yaş kümesinden bir hayli yeni arkadaşlarının olacağını ve öğretmenlerinin ona yardımcı olacağı inancını verin.

• Çocuğunuzu okula bıraktığınızda ve ayrılacağınız vakit sakin ve olumlu olmanız değerlidir.

• Gülümseyerek ne vakit onu alacağınızı anlattıktan daha sonra vedalaşmayı epeyce uzatmadan sıcak bir biçimde ayrılmalısınız.

• Çocuğunuz epeyce ısrarcı davranırsa birinci günlerde yanında olun. Lakin bu durumun uzun sürmemesi gerekmektedir. Uzunca bir müddetdir durum birebir devam ediyorsa öğretmeni ve okulun danışmanlık servisiyle irtibata geçin.

• Derslerde yeni şeyler öğreneceğini, teneffüslerde daima bir arada oyunlar oynayabileceklerini anlatın. Okul bitiminde de daha evvel göstermiş olduğunuz yerde onu bekleyeceğinizi belirtin. Kesinlikle dediğiniz vakitte orada olmaya ihtimam gösterin.

• Okul daha sonrası kesinlikle günüyle ilgili sohbet edin.Okulda düzgün berbat komik her şeyi size anlatabilmesini sağlamak için ona düzgün bir dinleme alanı sağlayın.

• Muhakkak bir sisteme alıştırmaya çalışın. Okula gitmedilk evvel ve okuldan geldikten daha sonra yapılması gerekenler hakkında bir sistem kurmaya itina gösterin.

• Unutmayın başlangıçlar hepimizin ömründe değerlidir. Okula başlangıç ise çocuğumuzun kendi ayakları üzerinde durmasının bir adımıdır.

• Tüm öğrenci ve ailelerine sağlıklı huzurlu keyifli bir eğitim öğretim yılı geçirmesini diliyorum.