“Okul terki ihtar sistemi” geliyor

Sezai55

New member
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığın yanı sıra Yükseköğretim Konseyi (YÖK), 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Kurulu’nda bir sunum yaptı.

Bakan Özer, son 20 yılda okullaşma oranlarında meydana geldiğini söylemiş olduği iyileşmelerden en çok kız çocuklarının yararlandığını lisana getirerek, “Tüm eğitim kademelerinde kız çocuklarının eğitime iştiraki yakından takip edildi, en büyük gelişim ise ortaöğretim seviyesinde yaşandı. 2000’li senelerda ortaöğretimde kızların okullaşma oranı %39,2 iken bugün bu oran, %95’e yükseldi. Üstelik 2000’li yılların başında okullaşma oranlarının nazarance düşük olduğu biroldukça vilayette kız çocuklarının okullaşma oranı birinci kere erkek öğrencileri geride bıraktı. ötürüsıyla ülkemizde eğitimin tüm kademelerinde son 20 yılda kız çocuklarının okullaşma sıkıntısını çözmede fazlaca kıymetli uzaklık alındı” dedi.

“TAKİP SİSTEMİ KURACAĞIZ”

2023’te okullaşma oranını yüzde 100’e ulaştırmak için geniş bir proje başlatacaklarını söyleyen Özer, “Ortaöğretim çağ nüfusunda okullaşmayan tüm gençlerimize tek tek ulaşarak şartlarına uygun okullaşma seçeneklerinden yaralanmalarını sağlayacağız. Bu çerçevede 2023 yılında tüm eğitim kademelerinde okul terki riski taşıyan öğrencilerimizin tespitine yönelik erken ihtar ve kayıt dışı öğrenci çağ nüfusu için de takip sistemi kuracağız. Emelimiz eğitim çağ nüfusundaki tüm çocuklarımızın eğitimle buluşmalarını sürdürülebilir kılmaktır” diye konuştu.