“Özveriniz, Emeğiniz ve Fedakârlığınız Asla Unutulmaz”

KripTon

Member
Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Yeşilyurt’ta vazife yapan öğretmenler için özel bir program düzenledi.

Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar‘ın mesken sahipliğinde Gedik Zirvesindeki Oba Çadırında düzenlenen programa; Malatya Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Yeşilyurt İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Lütfü Hangün, Yeşilyurt Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi Onursal Lideri Semra Çınar ile Yeşilyurt’ta bakılırsav yapan öğretmenler katıldı.

Eğitime verdiği takviye ve ehemmiyetten dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan Yeşilyurt İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Cemal Kalay, ” 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle her vakit olduğu üzere bir daha öğretmenlerimizi unutmayarak, hoş bir yerde manalı bir buluşmaya mesken sahipliği yapanYeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar başta olmak üzere tertipte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Malatya Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Battal Kanbay’da, öğretmenlere ve eğitime verdiği takviyelerden dolayı Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunarken, şunları söylemiş oldu; ” Öncelikle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. bu biçimdesine hoş ve manalı bir programa mesken sahipliği yapan Yeşilyurt Belediye Liderimiz Sayın Mehmet Çınar’a öğretmenlere ve eğitime verdiği pahadan dolayı ayrıyeten teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşilyurt Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız çalışmalar sonucunda başarılı hizmetlerin altına daima bir arada imza atıyoruz. Pandemi ve doğal afetlerden dolayı fazlaca sıkıntı bir müddetçten geçerken, vazifesi başında ömrünü kaybeden tüm öğretmenlerimize ve şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum, minnet ve hürmet ile yâd ediyorum, hasta olan öğretmenlerimize acil şifalar diliyorum. Bizler, her insanın birbirinden kaçtığı, ailelerin bile birbirini görmediği bir müddetçte sınıflarda öğrencilerimizi ve velilerimizi asla yalnız bırakmadık. Hayatlarımızla imtihan edildiğimiz bu süreçte devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu her evrede gösterdik,bu saygıdeğer davranışlarından dolayı bütün öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum, âlâ ki varsınız. Bu süreçte sizlerle bir arada mükemmel işler çıkardık, inşallah haziran ayına kadar bu süreci kurallar çerçevesinde sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Programa katılan öğretmenlerle tek tek selamlaşarak 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar ise, hayatını eğitime ve bilgiye adayan öğretmenlerin ortaya koydukları çaba, fedakârlık ve özveriyi her vakit takdirle karşıladıklarını söylemiş oldu.

Öğretmenlerin aydınlık geleceğin teminatı olduğunu tabir eden Lider Çınar, ” Her yıl olduğu üzere bir daha 24 Kasım Öğretmenler Günü üzere özel bir günde ilçemizin farklı bölgelerinde kutsal ve pahalı bir nazaranvi ifa eden öğretmenlerimizle bir ortaya gelmekten, hemhal olmaktan ve muhabbet etmekten büyük bir kıvanç duymaktayız. Ömür uzunluğu devam eden eğitim sürecinde ayrıntılarını ve deneyimlerini sevgi ve içtenlikle birleştirerek çocuklarımızla paylaşan öğretmenlerimiz fazlaca kutsal ve bedelli bir nazaranvi ifa ediyorlar. hayatın ortasında mimarlar fiziki ögeleri inşa ederken, yetiştirdikleri genç jenerasyonlarla öğretmenlerimiz de manevi manada geleceği inşa etmektedirler. Pandemi süreci ve doğal afetler üzere toplum ve insan yaşantısına olumsuz tesirler bırakan bu yaşadığımız süreçte tüm zorluklara karşın vazifesinin başından ayrılmayan, çocuklarımızın ve gençlerimizin âlâ ve hoş bir hayata sahip olabilmeleri için tüm özverisiyle çalışan öğretmenlerimizin bu fedakarlığını milletimiz asla unutmayacak ve her daim hatırlayacaktır. ömrümüz boyunca asla unutmayacağımız insanların başında öğretmenlerimiz gelmektedir. Hayat hiç elbet anne ve baba ile başlıyor lakin öğretmenlerimizle devam ediyor. Şahsım olarak öğretmenlerimle asla irtibatı kesmedim ve daima görüşüp tavsiyelerini almayı ihmal etmiyorum. Öğretmenlerimizin rehberliğinde ve belirlediği istikamette ilerlemek; başarılı ve keyifli bir aile ve meslek yaşantısının anahtarıdır. ” diye konuştu.

Malatya Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilyurt İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğüyle koordineli çalışarak eğitim hizmetlerinde ki muvaffakiyetlerini daima geliştirdiklerini söz eden Lider Çınar, ” Bugün ki programa da dayanaklarını esirgemeyen Vilayet ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğümüzle hoş bir diyaloga, bağlantıya ve koordineli çalışmaya sahibiz. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, Okul Müdürlerimiz ve Öğretmenlerimizle daima irtibat halinde olup, okullarımızın gerek fizikî gerekse de öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin daha uygun kaidelerde eğitim periyodunu sürdürmeleri için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekteyiz. Ortaklaşa yaptığımız projelerimiz, fizikî yatırımlarımız ve okullardaki bilgilendirici ve eğitici programlarımızla Yeşilyurt’umuzu eğitim hizmetlerinde de hoş bir düzeye çıkardık. Bu beraberlik ve dayanışma ruhuyla birlikte aşamayacağımız hiç bir mani, başaramayacağımız hiç bir şey yoktur. Eğitim topluluğumuzun bütün fertlerini seviyoruz ve hürmet duyuyoruz. İlçemizde yapacağımız daha epeyce hizmet, gidecek daha fazlaca yolumuz var. İnşallah bu hoş beraberlik tablosunu yeni çalışmalar ve faaliyetlerle daha kuvvetli yere yerleştireceğiz. Davetimize icabet eden Vilayet ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürlerimize, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, hayli değerli öğretmenlerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyorum. ” diye konuştu.

Yemek ikramı ve müzik dinletisinden daha sonra programa katılan öğretmenlere günün anısına çeşitli armağanlar takdim edildi.

Bültenler – Son Dakika Haberleri