Özerklik, referandum komitesi doğuyor. Sendikalar, muhalefetler ve dernekler: “Bölücü hukuka karşı geniş cephe”

Sezai55

New member
Karşı cepheFarklılaştırılmış özerklik taşınıyor. Ve ilan edilen meydan okumaya hazırlanıyor: fesih referandumuna yol açacak olan meydan okuma. Yasanın Quirinale tarafından kesin olarak imzalanmasından üç gün sonra, bu sabah ilk somut adım atıldı: Muhalefetteki siyasi partiler, Cgil ve Uil konfederal örgütleri ve ülkedeki çok sayıda dernek, “mahkemenin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin sorunun sunulması için gerekli formaliteleri ele almak üzere” bir araya geldi. Calderoli yasasını Yargıtay'a iletin ve referandum kampanyasını bir an önce başlatın” dedi. Hukuk Bakanı Roberto Calderoli bugün, yasanın 13 Temmuz'da yürürlüğe girmesinin beklendiğinin altını çizdi çünkü son birkaç saat içinde Resmi Gazete'de “öngörülen maksimum süreye göre çok önceden – sevindi -” yayınlandı. Özerklik karşıtı cephenin bu noktada hedefi, halk istişaresinin 2025 yılına kadar yapılabilmesi için 30 Eylül'den önce imza toplamak olacak. O zaman referandumların ebedi engeli olan yeter çoğunluk meselesiyle uğraşmak zorunda kalacaklar. Ancak bunun için hala zaman var.

Özerklik, Calderoli ve “daha iyi durumda olacak” Güney. İyi niyetimizi kurtarabilir miyiz?

Giovanna Casadio tarafından

25 Haziran 2024

Ayrıca bu durumda terfi komitesi gerçekten çok çeşitli olduğu için: “Mümkün olduğunca geniş ve çapraz bir terfi komitesi kurmaya çalışıyoruz; burada kaçınılmaz olarak artacak olan farklılaşmış özerkliği durdurma hedefini paylaşan tüm güçler, dernekler ve kişilikler yer alacak. bölgesel uçurumlar ve tüm enlemlerde zaten dayanılmaz olan eşitsizlikler, tüm İtalya'nın büyüme ve sosyal uyum umutlarını tehlikeye atıyor”, bu sabahki toplantının sonunda ortak bir notta okuduk. Ana siyasi güçlerden Pd, M5'ler, Avs, + Europa halihazırda sahada. Ancak ön kısım merkeze doğru da genişleyebilir. Temaslar halihazırda devam ediyor.

Bu arada +Europa'nın sekreteri, Riccardo Magi, yarışmalar: “Biz, iki yıldır bekleyen çevrimiçi imza toplama platformunun kanun gereği hükümetin acilen devreye girmesi gerektiğini yineledik. Meloni yöneticisinin, sağın iki ana reformu olan özerklik ve başbakanlığı ortadan kaldıracak referandum istişarelerinden korktuğu için platformun etkinleştirilmesini yavaşlattığı açık. Bu çok ciddi bir anti-demokratik yolculuktur: Meloni, Nordio ve Mantovano platformu harekete geçirerek hukuk dışılıktan kaçarlar”.