Öğrencilerin üretimiyle 20 vilayette okullara katkı

Eftal

Global Mod
Global Mod
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, ürettikleri masa, sıra ve dolaplar Türkiye’nin 20 vilayetindeki okullara gönderilen meslek lisesi öğrencileri, eğitim hayatları müddetince hem mesleklerini öğreniyor tıpkı vakitte aile ekonomilerine katkı sağlıyor. İskenderun Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, döner sermaye kapsamında gereksinim duyulan okullara yeni eğitim ve öğretim yılı için masa, sıra ve dolap üretimi yapmak için çalışma başlattı. Öğrenciler, öğretmenlerinin de sayesinde metal kısmında sıra ve masaların ayaklarını, mobilya kısmında ise ahşaplarını üretti. Üretilen masa, sıra ve dolaplar Türkiye’nin 20 vilayetindeki okullara gönderildi.

GEREKSİNİM SAHİPLERİNE SIRA MASA SANDALYE

İskenderun Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Murat Göçmen, okulda 6 alan olduğunu söylemiş oldu. Bunlardan 4’ünde döner sermaye çalışmalarının devam ettiğini aktaran Göçmen, elektrik ve elektronik, metal, mobilya ve makine teknolojisinde üretimlerin sürdüğünü hatırlattı. Yaz tatillerini de üretim kısmında çalışarak geçiren öğrencilerin 7 bin 500 sıra yaptığını belirten Göçmen, “Bunlar genelde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da eğitim gereci az olan okullarla yeni yapılan okullara gidiyor. Her şeyi sıfır sil baştan devletimiz yapmış oluyor. Yeni yapılan okullar ile gereksinim duyulan okullara bu türlü katkıda bulunuyoruz. Üretimlerimiz tıpkı süratle devam ediyor” diye konuştu.