Norveç’teki Türk siyasetçi Hatice Lük’ten İslamofobi ile çaba kelamı

KripTon

Member
Norveç’te Liberal Merkez Parti (Partiet Sentrum) tarafınca Eylül 2021’de yapılacak genel seçimlerde Viken bölgesinden ikinci kolay milletvekili adayı gösterilen Türk kökenli bayan siyasetçi Hatice Lük, islamofobi ile uğraş kelamı verdi.

52 yaşındaki Lük, Türkiye kökenli bir bayan siyasetçi olarak Norveç’te birinci sefer ikinci kolay kendisinin milletvekili gösterildiğini ve buna uygun olarak çizgisini bozmadan siyaset yapmaya çalışacağını söylemiş oldu.

Lük, “Merkez Parti siyaset arenasında yeni ve 10 ay evvel kuruldu. Bana partiye iştirak ve siyaset yapma teklifi geldiğinde partinin tüzüğünü inceledim. Bilhassa ayrımcılık ve İslamofobi’ye karşı büyük bir çalışma başlatılacak olması bu partiye katılımımda tesirli oldu” sözlerini kullandı.

“SOSYAL AYRIMCILIK VE DIŞLANMA GİDEREK BÜYÜYEN BİR OLGU”

Norveç’te toplumsal ayrımcılığın giderek büyüdüğünü kaydeden Lük, şu biçimde devam etti:

“Sosyal ayrımcılık ve dışlanma giderek büyüyen bir olgu. Bilhassa göçmenler ve Müslümanlar bu toplumsal dışlanmadan en epey etkilenen kümeler. Parti olarak gayemiz bu toplumsal dışlanmaya ‘dur’ demek. 13 Eylül 2021’de yapılacak genel seçimlerde Norveç’in Viken bölgesinde yaşayan Türk ve Müslüman toplum ile hassas Norveçlilerin bize oy vermesini bekliyoruz.”

Norveç’e gelmedilk evvel Ankara’da doğup büyüdüğünü, aslen Çankırılı olduğunu aktaran Lük, “Norveç’e 33 yıl evvel geldim. Toplumsal Sigortalar Kurumunda uzman olarak çalışıyorum. Maksadım siyasette de güzel işler yaparak geldiğim yeri unutmadan deneyimlerimi insanlara faydalı olacak biçimde aktarmak ve gençlerimizi de siyasete teşvik etmek” dedi.