Nordio: “Konseyin özerklik kararı referandumu ortadan kaldıracak”

Sezai55

New member
Bakan arasında kavga çıktı Roberto Calderoli ve Konseyin farklılaştırılmış özerkliğe ilişkin son kararından sonra Demokrat Parti. Mühürlerin Bekçisi İçin Carlo Nordio muhalefetin desteklediği referandumun bastırılmasına yol açacak.

Özerklik referandumunun engelli rotası: Hukukçular bölündü, taraflar arasında düello

kaydeden Conchita Sannino

16 Kasım 2024

Nordio ve referandum

Anayasa Mahkemesi “referandumlara özgü bazı sektörlere yoğun bir şekilde müdahale etti. Şimdi bunu Parlamentonun incelemesi gerekecek, sonra Yargıtay da inceleyecek. Genel olarak ihtiyatlı davranarak bu kararın referandum olasılığını ortadan kaldırması gerektiğini söyleyebilirim. en azından şimdilik bir referandum”. Böylece Adalet Bakanı, Stresa'daki (Vco) Avrupa Girişimi Vakfı forumunda farklılaştırılmış özerklik hakkında konuşuyor.

Özerklik, Fontana: “Konseyden Parlamentoya çok fazla yetki var”

kaydeden Enrico Del Mercato

16 Kasım 2024

“Ayrıntılı olarak okuyun – diye ekliyor Mühürlerin Bekçisi – Mahkemenin kararı fazlasıyla dengeli, ben de buna katılıyorum. Ayrıntılı olarak söylüyorum çünkü teknik açıdan doğru bir yorum yapmak için gerekçeleri okumak gerekiyor, ki bunlar kesinlikle ayrıntılı olacak ve Bunu söyledikten sonra, kesin bir çözüme, belki de referanduma doğru muhtemelen aylarca, hatta yıllar sürecek bir ilerleme sağlayacağı kesindir. Bana bu kararın referandumu engelleyip engellemeyeceğini sorarsanız okumanız gerekecek. cümleler ama şunu söyleyebilirim Evet.”

Calderoli: “Anayasayla Tesadüf”

Akşam ayrıca bölgesel işler ve özerkliklerden sorumlu bakan Kuzey Birliği üyesi Roberto CalderoliReformun babası, Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin konuştu. “Basın açıklamamız var, gerekçelerini beklememiz gerekiyor, değerlendirme Yargıtay'a kalacak” Öncelikle bu nedenle hem cezayı hem de Yargıtay'ın değerlendirmesini bekliyoruz. Referandumun hâlâ bir anlamı var mı? Hiçbir fikrim yok çünkü henüz hiç kimse Mahkemenin değerlendirmesinin ne olduğuna dair kesin bir göstergeye sahip değil. Brescia bölgesinde özerklik konulu bir toplantı sırasında Calderoli, “Maddelere, paragraflara atıflar olduğunda referandumun anlamlı olup olmadığını bileceğiz” dedi. Bakana göre yasa “11 madde ve 45 maddeden oluşuyor” 43 paragrafta 100 istisna sunulmuş ve yedisi kabul edilmiştir. Böylece bilinmeyen bir arazide Anayasanın mükemmel bir şekilde örtüşmesine giden yolu bulduk. Maçın 45-7 bittiği söylenebilir.” Her halükarda, “Lep dışı konularda Anayasa Mahkemesi'nin istisnası yoktur ve bu nedenle müzakereler devam edebilir” diyen Calderoli, “Ben de bu avantajdan yararlanacağım” dedi. cümlenin ana hatları” ve ardından “muhalefet sessiz kalacak ve ben de sonsuza kadar susmalarını umuyorum.”

Pd: “Aklını kaybetmiş”

Demokrat Parti cevap veriyor. Milanlı sekreter, “Calderoli'nin açıklamaları son derece ciddi ve demokrasiye çok az saygı gösteriyor”, “Anayasa Mahkemesi'nin kınamalarından sonra bile kibirle ısrar etmeye devam ediyor ve bugün muhalefetin sonsuza kadar sessiz kalacağını umuyor”, yorumunu yapıyor Elly Schlein. “Fakat bu hükümete ve onun tüm bakanlarına bir kez daha açıkça söylüyorum: Muhalefetin ne söyleyeceğine ya da ne söylemesi gerektiğine karar veren çoğunluk değildir. Her zaman daha büyük bir güçle sesimizi duyurmaya devam edeceğiz, demokrasilerde muhalefetin rolü budur. Muhalefete yönelik bu sürekli baskı ortamı sona ermeli.” “Yasası artık mevcut olmadığı için öfkelenen Calderoli aklını kaybediyor ve muhalefeti susturmak istiyor”, diyor kendi adına Chiara BragaDemokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi'ndeki lideri. “Çoğunluk zaten yasanın Meclis'te incelenmesi sırasında defalarca oylama ve milletvekillerine saldırılarla bunu yapmaya çalıştı. Şimdi onları sonsuza dek susturacağına söz veriyor. Bakanlarından birinin bu tür bir davranışının kabul edilebilir olup olmadığını Başbakan Meloni'ye söyleyin.”