Müşterilerin fotoğraf isteğine tahlili bu biçimde buldu

KripTon

Member
Malatya’da bir işletme, müşterilerin ‘Fotoğrafımızı çekebilir misiniz’ isteğine yardımcı olabilmek için tahlili 35 çalışanına fotoğrafçılık eğitimi aldırmakta buldu.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan bir işletme müşterilerin fotoğraf çekinmek için çoğunlukla garsonlardan yardım istemesi üzerine memnuniyetini artırmak için değişik bir çalışma başlattı. İşletme, Halk Eğitim Merkezi‘nde nazaranvli fotoğrafçılık eğitmeni Ömer Konakçı’dan yardım istedi ve çalışanlara fotoğrafçılık eğitimi verdirdi. İşletmede fotoğrafçılık eğitimi alan 35 işçi, çektikleri fotoğraflar ile müşteri memnuniyetini arttırmaya başladılar.

Fotoğrafçılık eğitmeni Ömer Konakçı, işletme sahibinin yardım isteği üzerine çalışana eğitim vermeye başladığını tabir ederek “Halk eğitim merkezinde kısa sinema üretim kursu fotoğrafçılık kursu ve buna benzeri kurslar açıyorum. Kurumun işletmecisi müşterilerimiz bol ölçüde fotoğraf çektirmiş olduğuni ve çekilen fotoğrafları çoklukla beğenilmediğini söylemiş oldu. Bunla ilgili bir çalışma yapabilir miyiz dedi. Bende evet çalışanlarınıza bu biçimde bir eğitim verebiliriz dedim. Onunda güzeline gitti. daha sonrasında arkadaşlara kısa bir eğitim verdik. Tabi eğitimlerimiz devam edecek fırsat buldukça, vakit buldukça onlara anlatıyoruz. Fotoğrafçılığın ayrıntısı zıt ışık, altın oran buna misal fotoğrafçılıkta uyulması gereken kuralları anlatıyoruz. Kimi müşterilerimize daha yeterli fotoğraf çekebilmek ismine daha yeterli daha mantıklı, daha şuurlu bir biçimde fotoğraf çekimi yapıyorlar. Bence bu epey hoş, hizmet bölümü giderek büyüyor. Hizmet dalı giderek ince ayrıntılar istiyor. Bu da naif bir fikirdi bence. Karşılığı, dönüşü de hayli hoş oluyor. Duyanlar fazlaca memnun olduklarını epey sevindiklerini söylüyorlar” dedi.

“Herşey ‘fotoğrafımızı çekebilir misiniz’ sorusuyla başladı”

İşletmede çalışan garson Selin Öcal, işletmenin fotoğraf çekimi için hoş bir ortam oluşturduğunu tabir ederek “İşletmemiz fizikî açıdan fotoğraf çekimine epeyce müsait. Görünümü, ışığı ve havuz kenarında masaları olduğu için fotoğraf çekimine epey müsait bir yer. Daima havuz kenarında yahut bahçemizin rastgele bir yerinde oturan müşterilerimiz fotoğraf çekmemizi istiyorlar. Bizde aldığımız eğitimlerdilk evvel çekiyorduk, beğenenler ve beğenmeyenler oluyordu. Aldığımız eğitimden daha sonra buna biraz daha şuurlu fotoğraf çekmeye başladık. Geri dönüşler de daha hoş olmaya başladı” halinde konuştu.

İşletmenin yaptığı çalışmanın ve çekilen fotoğrafların kendisini keyifli ettiğini belirten Sevcan Güz,”İstediğimiz vakit hoş çekiyorlar daima geldiğimde. İstediğimiz vakit istediğimiz kadrajdan alıyorlar. Fotoğrafları beğeniyorum” dedi. – MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı