Mimar Sinan Lisesi’nde aşure aktifliği

KripTon

Member
Muharrem ayı münasebetiyle Malatya Özel Mimar Sinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi tarafınca her yıl klasik hale getirilen Aşure Günü‘ne bu yılda ilgi fazla oldu.

Özel Mimar Sinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, başarılı eğitim takımı ile öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Öğrencilerin muvaffakiyetlerinin yanı sıra toplumsal bilince sahip bireyler olmalarını önemseyen Özel Mimar Sinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde toplumsal ve kültürel etkinlikler de devam ediyor.

Düzenlenen Aşure aktifliğine, Mimar Sinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Ahmet Polat Kaya, idare heyeti üyeleri, okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Velilerin iştirakinin ağır olduğu aktiflikte konuşan Mimar Sinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Ahmet Polat Kaya, okullarının kurulduktan daha sonra büyük ilgi gördüğü belirterek, toplumsal ve kültürel etkinliklere kıymet verdiklerini vurguladı. Kaya, “Şimdi yeni projemiz ile 2. binamızda karşınızdayız. Elektrik Elektronik Teknolojileri kısmı ile eğitim veriyorduk. Artık de Biyomedikal Aygıt Teknolojileri ve Kimya Teknolojileri kısımları ile hem kız birebir vakitte erkek öğrencileri alabileceğimiz yeni, çağdaş binamızda Malatya’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu şubemizde de yüzde 100 fiyatsız kolej hizmeti vereceğiz” dedi.

Kaya, Aşure aktifliğini öğrenciler, veliler, davetliler ve öğretmenleriyle bir arada en hoş biçimde kutladıklarını söylemiş oldu. Bu çeşit aktifliklerin birlik ve birlikteliğe katkı sağladığını da lisana getiren Kaya, “Biz öğrencilerimizi geleceğe en güzel biçimde hazırlarken değerli gün ve haftalarımızı da değişik etkinliklerle kutlayarak, çocuklarımıza bu kültürümüzü aşılıyoruz. Bugün de okulumuzda Aşure Günü’nü kutladık. Aşure, sevgi ikramıdır. Aşure geleneği, paylaşmanın, dayanışmanın, beraberliğin ve sevginin sözü, bolluk ve rahmetin simgesidir. Bu değerli programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve okulumuzun işçisine teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı. – MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı