Milyoner Rus siyasetçi ve iş insanı Igor Redkin, boz ayı zannettiği bir adamı öldürdüğünü itiraf etti

KripTon

Member
Rusya’nın Kamçatka bölgesinden milyoner iş insanı ve siyasetçi Igor Vladimirovich Redkin, mahallî halkı korkutan boz ayı olduğunu sandığı bir adamı “yanlışlıkla” vurarak öldürdüğünü deklare etti.

Devlet Lideri Vladimir Putin’in partisinin Kamçatka mahallî meclisinde milletvekili olarak bakılırsav yapan Redkin, olayın akabinde polise teslim oldu.

FARKINDA DEĞİLDİM”

Redkin tarafınca yapılan açıklamada, “2 Ağustos’ta farkında olmadan katıldığım bir trajedi yaşandı. Akşam, bir boz ayının Ozernovsky köyündeki bir çöp alanında dolaştığını ve mahallî sakinleri tehdit ettiğini öğrendim. Bir silah aldım ve onu korkutup kaçırmaya karar verdim. Alacakaranlıkta ayıya ateş ettim. ondan sonrasında birebir saatlerde bölgede bir mahalle sakininin yaralandığını ve hastanede hayatını kaybettiğini öğrendim” dedi.

Redkin’in kurbanın 30 yaşındaki Andrei Tolstopyatov olduğu aktarıldı.

ÜLKENİN EN VARLIKLI 20. KAMU VAZİFELİSİ

birebir vakitte, Forbes Rusya, balıkçılık sanayisi ve havacılık işvereni olan Redkin’i, 715, 7 milyon ruble (9.7 milyon dolar) net servetiyle ülkenin en varlıklı 20. kamu vazifelisi olarak sıraladı. Yetkililer, Redkin’in istem dışı öldürme suçlamasıyla karşı karşıya kalabileceğini ve en çok 2 yıl mahpus cezası alabileceğini söylemiş oldu.

Redkin, olayın akabinde Birleşik Rusya Partisi’ndeki üyeliğini askıya aldığını ve gelecek ay yapılacak oylamada bir daha aday olmayacağını söylemiş oldu.

“SARHOŞKEN ETRAFA ATEŞ ETTİ”

Yerli halktan kimi şahıslar ise Redkin’in açıklamalarına itiraz etti ve onun sarhoşken etrafına rastgele ateş ettiğini söylemiş oldu.

Başka taraftan, Moskova’nın 6 bin 500 kilometre doğusundaki Kamçatka bölgesinde sistemli olarak beşerlerle etkileşime giren 20 binlik boz ayı popülasyonuyla ünlü.

NTV GRUBU TSK HELİKOPTERİNDE