Messina Boğazı üzerindeki köprü: FdI-Salvini çatışması

Sezai55

New member
Köprüde bir çatlak açılıyor. Matteo Salvini Altyapı Bakanı’nın kendi dairesinin bayrağı olarak taşımaya devam ettiği Boğaz’daki çalışmalar için İtalya’nın Kardeşleri ile İtalya’nın Kardeşleri farklı adımlarla seyahat edecek gibi görünüyor.

Melonian tarafındaki hükümet müttefikleri geri duruyor. Ve FdI grup lideri bunu derhal Oda’ya işaret ediyor: Thomas Foti: “Şu anda bana öyle geliyor ki idari bir projemiz yok, o zaman planlamayla ben ilgilenmiyorum. İhtiyatlı olarak yürütme projesinin 2024’te orada olabileceğini düşünebiliyorum.” Bu nedenle, Montecitorio dışında kendisine Salvini’nin tahminleri hakkında fikir soran gazetecilere verilen yanıtlardan anlaşılan kadarıyla şantiyeler değil. Ve şunu ekliyor: “Boğaz üzerindeki köprü inşaat halinde mi? İnşaatı devam eden köprü bir yatırım gideridir ve dolayısıyla çok yıllı bir programı ilgilendiren bir bütçe kalemi olabileceğini düşünüyorum. 2024 yılında görmemiz lazım, zaten satın alma sürecine gireceğimizden şüpheliyim. Para genellikle planlama ve satın alma için kullanılır, ancak planlama için değil, daha çok satın alma için kullanılır”.

Kuzey Ligi bakanı farklı bir görüşe sahip ve iyimserliğini ifade ediyor. Mühendisler Birliği kongresinde konuşan Salvini, “Neyse ki, on ay önce belirlediğimiz takvime olumlu bir şekilde ve büyük bir sabırla uyuyoruz” dedi ve “hedefimiz, 52 yıllık inşaat sahalarının açılmasıdır” dedi. deyimle, 2024 yılı yazında “Rabbin yılı 2024″ ve 2032’de ilk trenle, ilk otomobille, ilk motosikletle, sabit bağlantıdan geçecek ilk kamyonla kapanış”.

Çalışmanın ilk taşının atılacağı yıl olan 2024’te Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sayın Erdoğan, Antonio Tajanişu yorumu yaptı: “Vatandaşlara her zaman doğru söylenmeli, onlarla dalga geçilmemeli, kıyamet vaatleri yapılmamalı, yıkıcı analizler yapılmamalı. Köprünün inşası için çalışıyoruz, zaman çerçevesinin ne olacağını göreceğiz. Bunu söyledikten sonra Köprünün mutlaka olması gerekiyor. Yapıldı ve yapılacak, bu açık. Önceliktir, 15 günde inşa edilemez. Neye yatırım yapılabileceğini, yapılması gerektiği gerçeğine halel getirmeksizin değerlendireceğiz çünkü bu Forza olarak bizim bir taahhüdümüzdür. İtalya’nın “yaptığı bir seçimdi” ve “bu, Silvio Berlusconi ve bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Zamanlamanın ne olacağını ve bu manevraya ne gibi yatırımlar yapılabileceğini göreceğiz”, diye tamamladı Forza Italia sekreteri.

We Moderates’in lideri, Maurizio LupiProjenin destekçilerinden biri de şunları söyledi: “Bunun gerçekleşmesi gerektiğine inanıyorum ve bunun için çalışacağım. Ancak ekonomik durum, kalkınmayı ve büyümeyi desteklemek için kaynakları ailelere, işletmelere, ücretlere ve sağlık hizmetlerine yoğunlaştırmamızı gerektiriyor. Nadef ile her halükarda yıllar içinde finanse edilmesi gereken işleri göreceğiz. Önceliklerin olduğunu, her şeyi başarmanın imkansız olduğunu, projelerin 5 yıllık bir süreç üzerine inşa edilmesi gerektiğini biliyoruz. We Moderates’in lideri, Giorgia Meloni ve Bakan Giorgetti’nin koalisyon partileriyle birlikte bu öncelikleri belirleyeceğini belirtti.

Bu arada Yeşiller tasarısını 29 Eylül Cuma günü sunacak

“köprü inşaatını” engellemek için “Messina Boğazı ve Costa Viola’da bir milli park kurmak”