Meloni’nin ortağı Giambruno: tecavüzlerle ilgili cezalar tartışması

Sezai55

New member
“Sarhoş olmaktan ve bayılmaktan kaçınırsanız, belki bazı sorunlarla karşılaşmaktan da kaçınmış olursunuz çünkü o zaman kurdu bulacaksınız”.

Andrew Giambrunobaşbakanın arkadaşı Giorgia Meloni ve Rete 4 gazetecisi, başbakanı bir kez daha utandırma riskiyle karşı karşıya: iklim değişikliğini inkar etmesi (“Temmuz ayı, sıcaklar iyi bir haber değil”) ve İtalya’da tatilde olan Alman Sağlık Bakanı Lauterbach’a yönelik suçlamaların ardından (“Çoksa”) Sıcak, Kara Orman’da evde kalın”), Giambruno dün Palermo ve Napoli’deki tecavüz vakaları hakkında da kurbanı suçlamaya varan şüpheli sözlerle söz sahibi oldu.

Canlı TV’de Giambruno, “Belki de diyalog ve kelime dağarcığı konusunda daha koruyucu olmalıyız” dedi. Dans etmeye giderseniz, sarhoş olmak için her türlü hakkınız vardır – herhangi bir yanlış anlama ya da tökezleme engeli olmamalıdır – ama eğer sarhoş olmaktan ve duyularınızı kaybetmekten kaçınırsanız, belki bazı sorunlarla karşılaşmaktan da kaçınmış olursunuz çünkü o zaman kurt onu bulursun”.

Siyasi tartışma

Giambruno’nun sözleri siyasi bir davaya dönüşür. 5 Yıldız Hareketi “Mediaset kendisini uzaklaştırıyor” çağrısında bulunuyor; “Meloni müdahale ediyor”, Demokrat Parti’nin gazeteciye saldırısıdır; Alleanza Verdi e Sinistra’nın daveti “konuşmadan önce çalışın”.

Giambruno’yu sert bir şekilde eleştirenler kesinlikle Schlein sekreterliğinin iki kilit kadınıdır.

“Demokrat Parti’ye toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı birlikte çalışması için tam yetki verdik. Ancak hiçbir tür belirsizliği kabul etmiyoruz. Meloni, bunun bazen kadınların da ‘suç’u olduğunu bir kez daha ima eden bu sözlerden uzaklaşıyor. Bu kabul edilemez” dedi. Bunu X’e yazdı Clare BragaTemsilciler Meclisi’nde Pd grup lideri.

İçin Clare Gribaudo, “Saf Kurban’ı suçlamakla ilgili. Tek fail olan erkeklere tecavüzden kaçınmaları gerektiğini söylemeyi unutun. İğrenç, saldırgan ve bulunduğu yere uygun değil.”

“Caivano’dan önce Meloni’nin sorunu evinde çözeceğini ummalıyız” diye şaka yapıyor Alexander Zanmilletvekili ve haklardan sorumlu dem.

“Mediaset yönetiminin bu rahatsız edici açıklamadan derhal uzaklaşacağını umuyorum. Başkan Meloni’ye gelince, sizin yerinizde olsaydım ortağıma özür dilemesini tavsiye ederdim çünkü bu mesaj, ülkeyi yöneten kadının aile bağlamının biçimsel içeriğine benzetilmiyor”. Victoria BaldinoOda’daki 5 Yıldız Hareketi’nin grup başkan yardımcısı.

Saniye Luana ZanellaYeşiller ve Sol İttifakı Odası’ndaki grup lideri, “orkestra şefi Andrea Giambruno’nun önerdiği gibi, sorun genç ve yaşlı kadınların özgürlüğünü azaltarak, hatta erkek şiddetinin söz konusu olduğu hiçbir yer ve durum yokmuş gibi davranarak çözülemez.” dokunulmazlıkla ve kültürel olarak meşrulaştırılarak hareket edebilir”.

Giambruno: “Gerekçe yok, gerçeküstü tartışmalar”

“Son birkaç saattir tamamen gerçeküstü bir tartışma alevlendiğinden, bunu neredeyse gülümseyerek yapıyorum, burada hiç kimsenin bu eylemi haklı çıkarmadığını, aslında ‘iğrenç’ gibi çok kesin ifadelerin kullanıldığını belirtmem gerekiyor. ‘ eylemiyle ilgili olarak ‘canavar’ olarak tanımlanan eylemin failleri de “canavar” olarak tanımlandı. Dolayısıyla söylediklerimi yanıltıcı bir şekilde istismar eden, söylediklerimin gerçekliğini çarpıtan herkes bunu ya kötü niyetli oldukları için ya da ciddi bir niyetle yaptıkları için yapıyorlar. “Anlama sorunları”, Giambruno’nun ev sahipliği yaptığı ‘Günün Günlüğü’ programının bölümünde söyledi. “Bunu sadece kişisel olarak değil, aynı zamanda beni destekleyen bir şirketi ve çalışma grubunu korumak için de söylüyorum”. Ve şu sonuca varıyor: “Bu tartışmalara bir son verelim çünkü saçmalığın sınırındayız ve bence siyasetin gazetecilik alanıyla uğraşmaktan çok daha ilginç işleri var.”