Meloni, La Russa’dan uzaklaşıyor: “Siyaset dışarıda kalıyor. Bunu bir baba olarak anlıyorum ama müdahale etmezdim, kıza sempati duyuyorum”

Sezai55

New member
“Fırsatı açıklığa kavuşturmak için kullanıyorum. Çok tartışmalar oldu, merak uyandıran şeyler okudum. Benim açımdan yargı ile bir çatışma yok. Siyaset ve yargı çatışmasının geri dönüşüne güvenen herkes bence. hayal kırıklığına uğrayacak” Tartışmalara (ve gazetecilerin sorularına) böyle yanıt veriyor Giorgia Meloni Vilnius’taki NATO zirvesinin ardından düzenlenen basın toplantısında. Atlantik İttifakı’nın aldığı kararların anlatılmasıyla başlayan konferans, ardından ABD’nin saldırılarının ardından doğan cübbeli çatışmalara ilişkin açıklamalarla devam etti. Nordius ve vakalar Santanchè Ve Delmaster. Ama her şeyden önce, günlerce süren sessizlikten sonra Meloni davayı üstlendi. Rusya. “Siyaset dışarıda kalır. Bunu bir baba olarak anlıyorum ama ben müdahale etmezdim” diye suçladığı 22 yaşındaki senato başkanının açıklamalarına atıfta bulundu. Leonardo Apaçi La Russacinsel saldırı için.

Adalet

Yargıçlarla devam eden çatışma üzerine başbakan, “Yargının tarafsızlığının güçlendirilmesi yargıya saldırmanın bir yolu mu? Katılmıyorum, bu şekilde yargının daha fazla etkinliği garanti ediliyor” diye sordu. Belirli bir olgudan kaynaklanan bir tartışma ile kariyer ayrımı arasındaki bağlantı nedir? İki şey birbiriyle ilişkili değil. Yardımcı olmayan bir tartışmaya kayma riski vardır. Dikkatli olmanı tavsiye ederim. İkisi tamamen farklı konulardır”.

Santanchè davası

Milano savcılığı tarafından soruşturulan Daniela Santanchè ile ilgili şirketlerinden Visibilia ve Ki Group’un eski çalışanlarının şikayetlerine ışık tutmak isteyen gazetecilerin sorularını yanıtlamak zorunda kalan Meloni, “Santanchè olayı siyaset dışı, siyasi değil. İşleri çok iyi olan bakanın faaliyetleri ile ilgili.Bu çok karmaşık bir konu, esası tam olarak bilindiğinde esasına bakılmalı ama bunun TV yayınlarının değil, mahkeme salonlarının sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Anormallik, bakana soruşturmadan haber verilmemesi, ancak bakanın rapor için Daire’ye gittiği gün bir gazeteye haber verilmesi. Usule ilişkin bir soruna dikkat çekiyorum”. Ve geçtiğimiz günlerde Palazzo Chigi tarafından Santanchè ve Delmastro davalarıyla ilgili olarak yargıya saldırmak için yayınlanan (imzasız) notta, başbakan şu açıklamayı yaptı: “O notta kendimi tanıyorum”.

Delmaster davası

Meloni daha sonra mücadele etti dava Delmaster, Cospito davasında makam sırrını ifşa ettiği için hakkında cebri iddianame istenen Adalet Müsteşarı. “Delmastro meselesi beni çok etkiledi, bu siyasi bir mesele – Başbakan saldırdı – Ona karşı zorunlu bir prosedür uygulandı, bu neredeyse hiç gerçekleşmeyen bir gerçek, bana bilgi verildi ve bunlar istatistiksel olarak ilgisiz rakamlar”.

NATO zirvesi

“Atlantik İttifakı’nın birliği olmadan hiçbir ülke güvende değil”. Giorgia Meloni de söyledi NATO zirvesinin temalarına odaklanıyor. Savunma ve caydırıcılık zamanlaması konulu zirvede “Ukrayna’daki savaşın dikte ettiği zor zamanlara yakışır kararlar” alındığını belirten başbakan, “sekreterini” tebrik etti. Stoltenberg aynı zamanda anın istisnai doğasından ve aynı zamanda sağlam ve dengeli bir liderlikten bahseden görev süresinin uzatılması için”. Ardından, “27 Temmuz’da gideceği Beyaz Saray’a Biden tarafından davet edildim” duyurusu.

İtalya, diye açıkladı Meloni, “Doğu kanadında ve Akdeniz’de de iddia edilen katkıların da gösterdiği gibi, devam eden uyarlamaları destekledi ve destekliyor. İttifakın rolünü üstlendik ve ayrıca daha fazlasını istedik. güney kanadına karşı dikkat”. Çünkü “Ukrayna’daki savaşın özellikle Afrika’dakiler gibi gelişmekte olan ülkeler üzerinde ağır etkileri olmuştur. Bunlar istikrarsızlık yaratan, dış çapulcuların ve köktendinciliklerin girdiği sonuçlardır”.

Ukrayna’daki savaş

Ukrayna’nın NATO’ya girmesiyle ilgili olarak Meloni, “Ukrayna’nın gelecekteki NATO üyeliği için önemli adımlar atıldığını. Katılım süreci kolaylaştırılırken, Ukrayna’nın koşullar izin verdiğinde NATO’ya gireceğini yineledi” dedi. Devam eden çatışmayla ilgili olarak başbakan şunları söyledi: “Ukrayna’da adil, kalıcı ve kapsamlı bir barışa yol açacak müzakere koşullarını desteklemek için çalışmaya devam ediyoruz. Ukrayna için yeterli garanti koşulları olmadan barışa ulaşmak daha zordur, çünkü Rusya’nın imzalanan anlaşmaları sık sık ihlal ettiğini biliyoruz. Garanti koşullarına ihtiyacımız var”. Gelecek yıl G7’ye ev sahipliği yapacak olan İtalya, “barış, özgürlük ve esenlik dolu bir geleceğe bahse girmek için yeniden yapılanma konusunda da öncü bir rol oynamayı” amaçlıyor.