Meloni başbakanlığa meydan okumayı başlatıyor: “Ya gider ya da bozulur”. Schlein: “Devlet başkanına dokunulamaz”

Sezai55

New member
Trento'daki Economa Festivali sahnesinde soru-cevap Giorgia Meloni Ve Elly Schlein. İlk konuşan Başbakan oldu. Gelir ölçerden bahseden, 'Daha iyi görmek istediğim için kuralı askıya aldım', süper ikramiyelerden, reformlardan bahsediyor. “Schlein kötü işten mi bahsediyor? Demokrat Parti sekreterine teşekkürler çünkü bu bize hükümetteki solun felaketlerini hatırlatıyor”, diye saldırıyor başbakana.

Ve kısa bir süre sonra Schlein sahneden yanıt veriyor: “Meloni'ye iş konusunda nasıl yanıt vermeliyim? “Hükümetteki 19 aydan sonra, ne kadar süreyle sorumlulukları kendinize almak yerine önceki hükümetlere devretmeyi düşünüyorsunuz?”

Meloni ayrıca “tüm reformların anası” olan başbakanlıktan da söz ediyor. “Ya gider, ya da kırılır.” Demokrat Parti sekreteri tekrar yanıt veriyor: Elly Schlein: “Meloni ile her zaman, her yerde, her zaman görüşmeye hazır olacağım. Ancak Başbakanın doğrudan seçilmesine yönelik bu zorlamayı içeren herhangi bir öneri, Devletin yetkileri arasındaki dengeyi baltalamaktadır. Cumhurbaşkanının yetkileri , bizim için onlara dokunulması gerekmiyor mu?”

Başbakan Redditometre konusunda ısrar ediyor, ancak bu yalnızca vergi kaçakçıları için geçerli olacak

kaydeden Valentina Conte

24 Mayıs 2024

“Kontrolden çıkmamak için süper bonusu kesin”

“Süper ikramiyeyi paraya çevirmeye ihtiyacım yok ama kanamayı sınırlamak için kullanıyorum çünkü hesaplarımız bunu kaldıramıyor ve GSYİH açısından vaat edileni üretmiyor.” Dolayısıyla Meloni şöyle açıklıyor: “Süper bonusla yaptığımız şey çoğu kişi için pek hoş karşılanmıyor ancak mülklerin %4'ünü yenilemek için Pnrr gibi 220 milyar avroluk bir maliyetle seyahat ettiğinizde, onu sıkılaştırmak zorundasınız, aksi halde gitme riskiyle karşı karşıya kalırsınız” çıkış kontrolü”.

“Poste hisselerini satmak mümkün ama karar yok”

“Hükümete ben liderlik ettiğim sürece İtalyan Postanesi'nin özelleştirilmesinin dünyada hiçbir ihtimali yok. Devletin hisselerinin %65 olması ve Devletin kontrolü değil mülkiyeti sürdürmesi gerektiğini kabul etmek mantıklı olabilir, ve yüzde 50'ye ihtiyaç var, böylece fazla kotaların piyasaya sürülmesi ihtimali var”. Başbakan bunu söyledi. Ancak “Postane hisselerinin satılması olasılığı konusunda henüz bir karar alınmadı; kamu hizmeti, yenilikçilik ve rekabet gücünü birleştiren bir şirket olan Postane ile gurur duymalıyız. Herhangi bir karar vermedik”.

İlk gösterim: “Yap ya da boz. Sandalye için burada değilim”

“Bu gerekli bir reform ve buna değer: Ben fedakarlıklarının karşılığını kibirle ödeyebilecek tipte bir insan değilim. Şu anda hayatım böyle gidiyor, sabah kalkıyorum, sorunları çözmeye çalışıyorum, giderim.” uyu, kızıma çok az zaman kaldı. Amacımın bu hayatı yaşamaya devam etmek olduğunu düşünen var mı? Yani Meloni. Elly SchleinEkonomi Festivali'ne konuk olacak Başbakan, aynı festivalde röportaj yaptığı sırada Demokrat Parti'ye başbakanlık reformu konusunda soru sorduktan sonra “bana cevap verebilecek ve verecek” dedi.

Premiership, League-Brothers of Italy gerginlikleri: oylama Avrupa Şampiyonası sonrasına ertelendi

kaydeden Antonio Fraschilla

24 Mayıs 2024

“Marine Le Pen'le bazı ortak noktalar var”

Marine Le Pen ile “yasadışı göçle mücadelede, yeşil geçişe yaklaşımda, Avrupa kimliğinin savunulması konusunda ortak noktalar var, belli ki temas noktaları var”.

“Muhafazakârlarla kimlik arasında bir birleşme görünmüyor”

“Vox, FdI gibi muhafazakarların içinde ve grup değiştireceğini düşünmüyorum, Le Pen ID'de ve grup değiştireceğini düşünmüyorum. Muhafazakar parti ile grup arasında görünürde herhangi bir birleşme yok. ID. Bu, halihazırda olduğu gibi bazı konularda işbirliği yapılabilecek anlamına gelmiyor. Bazen farklı siyasi ailelerden partiler aynı dosyalar üzerinde birlikte oy kullanırken buluyorlar.”

Schlein'e: “İşyerinde solun felaketleri”

Schlein kötü işten mi bahsediyor? “Demokrat Parti sekreterine teşekkürler çünkü bize hükümetteki solun yaşadığı felaketleri hatırlatıyor.” Başbakan bunu söyledi. “Schlein'e” hükümetteyken elde ettikleri sonuçlar hakkında ne düşündüğünü sorabilirsiniz. Bir buçuk yıl içinde ücretleri yeniden artırmayı başardığımız için gurur duyuyorum. Hükümete geldiğimizde bizi bekleyen işçiler Sözleşmelerinin yenilenmesinde yüzde 54'tü, bugün ise yüzde 35'tir”. “Daha iyisini yapmaya çalışacağız, ancak hükümetteyken ücretleri %1,5 oranında düşürenlerden alınacak dersler değil.”