Meloni Atreju'da Landini, Schlein ve Prodi'ye karşı

Sezai55

New member
Başbakan Giorgia Meloni Atreju'yu savunmada ve saldırıda kapatır. Hükümeti savunmak için bir saatlik serbest konuşmada: “Yasama meclisinin sonuna ulaşacağız.” Arkasındaki tarihi bir kez daha savunurken: “Bizi küçümseyen ve başaramayacağımıza bahse giren her kimse, yıllar boyunca değişmeden ayakta kalan bu yeri hesaba katmamıştır.” Birkaç ay önce anti-Semitizm ve ırkçılık soruşturmasına tabi tutulan FdI gençlerini haklı çıkarıyor (“Kim olduğunuzla gurur duyun, neslinizin en iyi parçasısınız”): “Bireysel casusluk üzerine boyun eğdirme yok anahtar deliğine, bana vurmak için inşa edilen hiçbir boyunduruk senin ne olduğunu ortadan kaldırmaz.” Ve kız kardeşini ironik bir şekilde geçmiş ayların suçlamalarından uzaklaştırıyor: “Teşekkürler AriadneBir astronotun ve çok uluslu bir şirketin CEO'sunun atanması arasında, arkadaşlarını ve akrabalarını, hatta tanımadığı insanları bile İtalyan devletinin her köşesine yerleştirme telaşı arasında, aynı zamanda Atreju'yu organize edecek zamanı da buldu”.

Meloni, Schlein, Prodi ve Landini'ye karşı

Daha sonra saldırıya geçiyor. Tek tek adı geçen siyasi muhaliflerden: Elly Schlein, Maurizio Landini ve hatta Romano Prodi. Ama aynı zamanda isimsiz düşmanlar, “ZTL'dekiler”, sanki Renzian'ın hafızasındaki “baykuşları” hatırlatırcasına: “Birçok kötü alamet kuşuna gerçeklerle karşılık veriyoruz, onları o tipik kibrin doruklarından dinledik. Yıllardır doğru tahminlerde bulunamayanlar arasında, bize mümkün olan en kötü zararı diledi.”

Meloni Demokrat Parti sekreterine sert bir şekilde yanıt verdi Elly Schlein Manevraya ve Sağlık Hizmeti'ne kaynak yetersizliğine yönelik eleştiriler için: “Hesap makinesi tam size göre. Bu hükümetle sağlık hizmetlerine şimdiye kadarki en yüksek tahsisat yapılıyor.” Kısa bir süre sonra başka bir kazıdan sonra, karşı Stellantis ve demler: “Bizim yaklaşımımız soldan çok farklı, hiçbir önyargımız yok ve kayırmacılık da yapmıyoruz, bu Stellantis için olduğu kadar diğer şirketler için de geçerli, eğer yaklaşım yapıcı olursa üzerimize düşeni yapacağız. Şu ana kadar bunu yaptık çünkü iş istihdamı ve büyümeyi savunmaya geldiğinde bizi ön sırada bulacaksınız, çünkü Demokrat Parti'nin geldiğini görmedik. Elly Schlein'in dili Stellantis demek zorunda kaldığında sıkışıp kalıyor.”

Schlein'in yanıtı: “Giorgia Meloni'nin Atreju'daki mitingi, gerçek ülkeden uzak, saray ile parti partisi arasında yerleşmiş bir sağın fotoğrafıdır. Aileler yüksek hayat pahalılığı, düşük ücretler ve yetersiz emekli maaşlarıyla uğraşırken, Başbakan kapalı bir dinleyici kitlesine konuşuyor ve İtalyanların gerçek önceliklerine cevap vermeyen sloganları tekrarlıyor. Bu hükümet, temsil etmesi gereken ülkeyi artık tanımadığını, milyonlarca vatandaşın her gün yaşadığı zorluklarla yüzleşmek yerine kendini kutlamayı tercih ettiğini her gün gösteriyor.”

Ancak lider, CGIL sekreteri için en sert sözlerini saklı tutuyor Maurizio LandiniOnu “toplumsal isyana kışkırtmakla” suçluyor, ona “İtalyan sendikalarının tarihinde eşi benzeri olmayan tonlar” atfediyor, öyle ki “eğer onları kullansaydık, BM'nin mavi miğferleri gelirdi”. Başbakana göre Landini “grevleri işçilere değil sola yardım etmek için yapıyor, ancak sola yardım edenler uzun süredir işçilere yardım etmedi”.

Ardından eski merkez sol başbakana hakaret Romano Prodi “Kurum Meloni'ye tapıyor çünkü o itaat ediyor” dediği için: “Bir şişe daha iyi şarap açtım ve sağlığıma kadeh kaldırdım” diye yanıtlıyor başbakan, ses tonu seyirciyi coşturmak için gittikçe yükseliyor: “Her vatansever bunu yapmalı.” Romano Prodi'nin histerik hakaretlerini almaktan gurur duyun beyler, biz tarihin doğru tarafındayız”. Başbakan, Ulivo'nun kurucusunu “IRI'nin satılması”, “avroya girme şeklimiz” ve Çin'in DTÖ'ye katılımıyla suçluyor: “Onun gibi insanlardan itaat etmenin iyi olmadığını öğrendik ulusumuz için, bu yüzden Avrupa'da taban tabana zıt bir seçim yaptık”.

Meloni'nin Atreju'ya konuşması: Bir saatlik kutlama ve düşmanlara karşı öfke

kaydeden Tommaso Ciriaco

15 Aralık 2024

Başbakan'ın göçmenler ve reformlara ilişkin tutumu

Arnavutluk kıyısındaki Shengjin ve Gjader'in boş yapılarıyla karşılaştırıldığında geriye adım atılamaz. Meloni, “Şu andan itibaren İtalyan hükümetinin sonuna kadar her geceyi orada geçirmek zorunda kalsam bile merkezler çalışacak” diyor. Başbakan, denizde yalnız kalan ve bir gemi kazasından sonra bunlardan biri tarafından kurtarılan küçük kızdan bahsediyor. Yürütmenin karşı çıktığı STK'lar: “Size ve bu suç sistemlerine karşı yorulmadan mücadele edecek insan tacirlerinin mağdurlarına şunu söylemek istiyorum.” Ve reformlardan, hatta reformlardan geri adım atmayacağını açıklıyor. Calderoli faturası zaten FdI lideri, Consulta 2025'in yıkılmasının “reformlar yılı” olacağını garanti ediyor: “Saray oyunlarının Olimpiyat şampiyonlarının korktuğu başbakanlıkta, farklılaştırılmış özerklik, vergi reformu ve adalet konusunda ilerleyeceğiz reform”.

Saviano'ya saldırı

Başbakan, “tıpkı Caivano'da toplu konutları işgal eden Camorra'yı attığımız gibi, Camorra'yı da düzensiz göçmenler için izin başvurularının yönetiminin dışında bıraktığımızı” iddia ediyor. Daha sonra yazarına önden saldırı Gomora: “Bu konuda da yarın Roberto Saviano gibi mafya karşıtı gurulardan iltifat bekliyoruz.”

Saviano, Facebook'taki hikayelerinde, Meloni'nin Atreju'dan “Schlein, Landini, Prodi ve Saviano'ya” yönelik “saldırılarını” bildiren makaleleri internette yeniden yayınlayarak yanıt veriyor ve şu yorumu yapıyor: “Gelenek olarak”. Saviano'nun öykülerinde aynı yazılara ilişkin bir başka yorum ise, sağ kolunu kaldırarak zıplayan bir kadını tasvir eden bir animasyona emanet edilmiş.

Atreju'da ayrıca başbakan yardımcıları Salvini ve Tajani de vardı

Başbakan huzurunda iki milletvekilinin konuşmaları. Ulaştırma Bakanı Matteo SalviniPartinin Lombardiya Kongresi için Milano'da meşgul, sadece hızlı bir selam gönderiyor: “Militan toplulukları yaşayın” diyor. Kuzey Ligi sekreteri başbakana tatlı sözler söyledi Giorgia Meloni: “Onunla çalışmak bir onurdur, işin üstüne siyasi yakınlık, sevgi ve dostluk da eklenince kimseye bir şey kalmıyor: 2027'ye kadar devam edelim, sağlık izin verirse rezervasyon – 2032'ye kadar”. Ondan sonra Dışişleri Bakanı Antonio Tajani “Kimseyi sırtından bıçaklamadan, koalisyona genel bir zarar vermeden” her şeyi yüzüne karşı söyleyenlerin haklılığı adına çoğunluktaki farklılıklardan bahsediyor çünkü “sadakat, ortak savaşlar için savaşmak demektir, Gerektiğinde ileri, gerektiğinde geri adım atmak, çünkü partinin çıkarlarından, Aosta Vadisi'nden Pantelleria'ya kadar aynı şekilde korunması gereken İtalyanların çıkarlarından daha üstün bir çıkar var.”