Meloni: “Almasri'nin geri dönüşü için bir garanti bildirimi aldım”

Sezai55

New member
Başbakan Giorgia Meloni Libya komutanının geri dönüşü için yardım ve zimmete para geçirme için araştırılıyor Almasri. Soruşturma ayrıca müsteşarını da içeriyor Alfredo Mantovano ve adalet bakanları Carlo Nordio ve iç mekanlar Matteo dikildi.

Sosyal kanallarında bir video ile haber veren Premier. Yüzünde karanlık, meydan okuma. “Cumhuriyet savcısı Francesco Lovoiİflas davasıyla aynı Matteo Salvini Kaçırma için bana, vatandaşın geri dönüşü ile ilgili yardım ve zimmete para geçirme suçları için bir garanti bildirimi gönderdi. Almasri “. Meloni'yi belirten soruşturma, “avukat tarafından açılan bir şikayetin ardından doğmuş olurdu Luigi Li Gotti, Eski sol politikacı çok yakın Romano Prodi kalibrenin tövbe ettiği için bilinen Buscetta Parlak ve diğer mafya “. Soruşturmanın tabanında olası bir siyasi güdüye yönelik bir ima.

“Sanırım – videodaki premier diyor – bugün değer olan değerdir: Şantaj yapmıyorum ve kendimi korkutmuyorum, bu nedenle İtalya'nın değişmesini istemeyenlere davet edilmesi mümkündür ve daha iyi ama aynı zamanda bunun için, özellikle ulusun güvenliği tehlikede olduğunda İtalyanları savunmaya gidiyorum “.

Almasri davası, tartışmanın mazereti: Nordio'dan bir not, serbest bırakılmadan kaçınmak için yeterliydi

Giuliano Foschini tarafından

23 Ocak 2025

Başbakan daha sonra, Lahey tarafından anormal bir zamanlamaya dahil olmak üzere, meselenin versiyonunu verir: “Aylarca süren yansımadan sonra uluslararası ceza mahkemesi – altını çiziyor – Trablus adli polis şefine karşı uluslararası bir tutuklama emri çıkarır, sadece bu kişi merakla 12 gün boyunca diğer üç Avrupa eyaletinde kaldıktan sonra İtalyan topraklarına girmek üzereydi “.

Daha sonra, işkence, tecavüz ve cinayetlerle suçlanan komutanın Libya'daki ülkeye geri dönüşü için hükümet tarafından şimdiye kadar sağlanan gerekçeyi yineliyor: “Uluslararası Ceza Mahkemesi savcılığının tutuklanması talebi İtalyan Adalet Bakanlığına gönderilmedi, yasaların gerektirdiği gibi ve bu nedenle Roma Temyiz Mahkemesi doğrulamasına devam etmemeye karar verir “.

“Bu özgür konuyu İtalyan topraklarında bırakmak yerine – videoda Meloni'ye devam ediyor – onu dışarı atmaya ve diğer benzer durumlarda olduğu gibi özel bir uçuşla hemen güvenlik nedenleriyle geri göndermeye karar veriyoruz. Bu – sonuçlandırıyor – Roma savcılığının bugün beni, Mantuan Müsteşarını ve iki bakanı soruşturmasının nedeni budur “.

'Ulusal Sulh Hakimi Derneği Başbakanı düzeltmek için bir notla müdahale etti: “Açıklığa kavuşturmak için, birçok taraftan söylendiği gibi, Roma savcılığı tarafından yürütülen faaliyetin sayısız siyasi üssü tarafından tamamen yanlış anlaşılmayı bildiriyoruz. Başkan Meloni ve Bakanlar Nordio'ya karşı bir garanti bildirimi, ancak Anayasa Yasası'nın 6 paragrafı nedeniyle kendi içinde bir Yasa.

Togas'ın birleşmesi için “bu bir eylemdir” çünkü “hüküm, bir bakana karşı şikayeti almış ve on beş gün içinde herhangi bir soruşturmayı atlayarak, mahkemeye göndermek için herhangi bir soruşturmayı atlatmıştır. Bakanlar, ilgilenen taraflarla hemen iletişim kurarak üniversiteye anılar sunabilmeleri veya duyulmasını isteyebilmeleri için derhal iletişim kurarlar “.