MEB öğrencilere yönelik aralık ayı yardımcı takviye paketini yayımladı

Sezai55

New member
Ulusal Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya bakılırsa, aralık ayı kaynak paketi ayrıyeten basılı olarak tüm öğrencilere fiyatsız ulaştırılacak.

Şimdiye kadar yayımlanan en geniş yardımcı kaynak seti özelliği taşıyan aralık ayı yardımcı kaynak takviye paketinde çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) aralık ayı örnek soru kitapçığı ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor.

İlkokul 2. sınıftan lise 12. sınıfa kadar tüm sınıf düzeylerinde yayımlanan pakette 11 bin soru bulunuyor. Öğrencilerin derste işledikleri hususları pekiştirmeleri ve öğrenme süreçlerine katkı sağlamak gayesiyle 2021 yılı ekim ayından bu yana yayımlanan yardımcı kaynaklardaki soru sayısı 23 bine ulaştı.

Pakette ayrıyeten temel eğitim kademesindeki öğrencilere yönelik 1350 sorudan oluşan süreç değerlendirmeye yönelik Aktiflik Kitabı, Öğretmen Kılavuzu, Çalışma Soruları ve Çalışma Fasikülleri de bulunuyor.

İLKOKUL 2.SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN YENİ KISIM

Yardımcı kaynak setine bu ay eklenen yeni kısımda, 2. sınıf Türkçe süreç değerlendirmeye yönelik aktiflik kitapları yer aldı.

Öğrenci Aktiflik Kitabı ve Öğretmen Kılavuzu formunda iki kitaptan oluşan yardımcı kaynak seti, sınıf öğretmenlerinin sınıf içi ölçme ve kıymetlendirme uygulamaları yapabilmelerini desteklemek, uygulamalarla öğretmenlerin süreç değerlendirmesine katkı sunmak, öğrencilerin gelişimlerini takip etmek ve bu biçimdece yeni eğitim ve öğretim adımları atma imkanı sunmak emeliyle kaleme alındı.

İlkokul 2. sınıf Türkçe Süreç Değerlendirmeye Yönelik Aktiflik Kitap Seti, sınıf öğretmenlerine öğrencilerin dört temel lisan hünerini (dinleme, konuşma, okuma ve yazma) edinme durumları hakkında geri bildirim sunacak birfazlaca soru ve aktiflik ve eğitim öğretim süreçlerinin daha tesirli bir biçimde yürütülmesini sağlayacak bir epeyce yönerge içeriyor.

Kelam konusu yardımcı kaynak setinde, Öğrenci Aktiflik Kitabı’ndaki soru ve aktiflik sayfaları çek kopar biçiminde hazırlandı.

LGS ARALIK AYI ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI

8. sınıfta tahsil bakılırsan öğrencilerin 2022’de yapılacak “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına Ait Merkezi Sınav”a yönelik hazırlıklarına takviye sağlamak ismine aralık ayı örnek soru kitapçığı da yayımlandı. Ayrıyeten aralık paketine 8. sınıf öğrencileri için hazırlanan 450 sorudan oluşan çalışma kitabı da eklendi.

YKS’YE YÖNELİK 1500 ÇALIŞMA SORUSU YAYIMLANDI

Ortaöğretim kademesindeki öğrenciler için tekrar testlerinin 7’ncisi de yardımcı kaynak dayanak paketinde yer aldı. İkinci periyot ünite ve kazanımlarını kapsayan bu tekrar testlerinde 750 soru bulunuyor.

12. sınıf öğrencileri için YKS’ye yönelik hazırlanan kaynak setindeki 6 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında ise 1500 soru, TYT hususlarını kapsayan tahlilli kitap da ise 1150 soru bulunuyor. Ayrıyeten 34 çalışma defteri, oyun temelli İngilizce aktiflik kitapları ve kavram öğretimi kitapları da ortaöğretim öğrencilerinin kullanmasına sunuldu.

ETKİLEŞİMLİ SORULAR YAYIMLANMAYA DEVAM EDİYOR

Elektronik ortamda 8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için ekim ayında birinci defa yayımlanan etkileşimli sorular paylaşılmaya devam ediyor. 450 soru bulunan çalışmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından oldukcatan seçmeli sorularla bir arada açılır menü, sürükle bırak ve fazlacalu seçim özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlandı.

Ayrıyeten üst seviye zihinsel hünerlerinin ölçülmesine daha fazla imkan sağlayan ve öğrencilere kendi karşılığını oluşturma fırsatı veren açık uçlu sorular da kullanıldı. Sorular, öğrencilerin gerçek ömür durumlarını ekranda görmesini sağlayan simülasyonlar içerecek biçimde yapılandırıldı.

Kaynak takviye paketinde bulunan 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için çeşitli derslerden husus yinelarının ve soru tahlillerinin yer aldığı görüntüler aracılığıyla öğrenciler öğrenme ortamlarını çeşitlendirme, kendilerini kıymetlendirme ve tekrar imkanı bulacak.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE DAYANAK

Aralık ayı paketinde temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde eğitim goren özel eğitim öğrencileri için de etkinlikler yer alıyor. Hazırlanan etkinlikler boşluk doldurma, benzerlik ve farklılıkları bulma, eşleme, manaya ve anlatma tekniklerini içeriyor. Bu etkinliklerle öğrencilerin mevzuları pekiştirmeleri amaçlanıyor.

“Tüm kaynaklara öğrenci ve öğretmenlerimiz çarçabuk ulaşabilecekler”
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencileri uzun ortadan daha sonra okullarıyla buluşturmaktan büyük memnunluk duyduklarını tabir etti.

Bir taraftan salgın şartlarında tedbirlere ve kurallara uyarak eğitime devam ederken öbür taraftan hem mevcut eğitimi desteklemek tıpkı vakitte uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak dayanak paketi hazırlama sonucu aldıklarını hatırlatan Özer, şunları kaydetti:

“Arkadaşlarımızın ağır emekleri ile 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan sınıf seviyeleri için hazırladıkları Yardımcı Kaynak Dayanak Paketini ekim ve kasım aylarında yayımlamıştık. Bugün de aralık ayına ilişkin dayanak paketini yayımladık. Tüm kaynaklara öğrenci ve öğretmenlerimiz çarçabuk ulaşabilecekler. Başka taraftan tüm öğrencilere, bu kaynakları basılı olarak da ulaştıracağız. Her ayın birinci haftası bu paketi yayımlamayı sürdüreceğiz. Ayrıyeten her ay yardımcı kaynak dayanak paketinin içeriğini de çeşitliliği de artıracağız. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.”