Matteo Salvini, bugün kıyamet günü: “İyimser ama endişeli”

Sezai55

New member
Akşam gelir ve uzun zamandır beklenen ve korkulan gün öncesindeki son canlı sosyal yayın için Mondello'da bir otele yerleşir. Palermo mahkemesinin Açık Silah davası kararından birkaç saat sonra kendisini selamlamak ve dayanışma göstermek isteyen parti liderlerine şöyle fısıldıyor: “Arkadaşlara teşekkür ederim ama hayır, bu akşam toplantı yok, barışa ihtiyacım var.” Matteo Salvini Brüksel'deki Patriots grubundan, Altyapıdan sorumlu olduğu günden bu yana harcama “kayıtlarını” açıklayan bakanlığının basın bürosuna kadar tüm dünyasını seferber ettiği bir günün sonunda yoruluyor. Yurt dışından da dayanışma aldı Elon Musk (“Salvini'nin İtalya'yı savunduğu için yargılanması çok saçma.” Ve sonra: “Doğru olanı yaptın”), ama ruh hali hala kötü ve hayır, kimseyi görmemek daha iyi: “İyimserim ama endişeliyim, şimdi Altı yıl hapis cezasına çarptırılmayı göze alan benim, siyasetçi değil, Salvini denen adam”, gece geç saatlerde onu dinleyen bir milletvekiline sırrını veriyor.

Açık Silah Denemesi, cümleden önceki son hamle. Bunun üzerine savcılık suçlamaları yeniden başlattı

kaydeden Salvo Palazzolo

20 Aralık 2024

Salvini dün bir an bile durmadı. Sabah Patriots grubuyla birlikte Brüksel'de. Macaristan başbakanından egemenlikçi liderler Viktor Orbán İspanyolca'ya Santiago AbascalAşırı sağcı parti Vox'un lideri, üzerinde başbakan yardımcısının yüzünün yer aldığı ve “İtalya'yı savunmaktan suçlu” yazan tişörtü giydi. Orbán “Matteo için adalet” diyor. Patriots toplantısında Salvini meslektaşlarına teşekkür ediyor ve Ezra Pound'un bir sözünü aktarıyor: “Eğer bir adam fikirleri için risk almaya istekli değilse, ya fikirleri hiçbir işe yaramaz ya da hiçbir şeye değmez.”

Avrupa sağının desteğini memnuniyetle karşılayan İtalya cephesinde – Başbakan Giorgia Meloni'den sonra – diğer başbakan yardımcısı ve FI sekreteri de Kuzey Ligi lideriyle dayanışma gösteriyor Antonio TajaniSon zamanlarda herhangi bir sürtüşmenin yaşanmadığı şu ifadeleri kullanıyor: “Umarım Sicilya'da kanunu doğru şekilde uygulayan bir yargıç vardır, onun beraat etmesi gerektiğine inanıyorum”, diyor Dışişleri Bakanı.

Salvini telefona yapışıktır: avukatı Senatör Giulia Bongiorno'nun kendisine Palermo savcılığının yargıçlar salonlara girmeden önce bir dizi yanıt verme niyetini ilettiğini duyar. Bu, savcıların mahkûmiyet talebini desteklemek için sonuna kadar ısrar edeceklerinin sinyalidir.

Açık Kollar, Salvini'yi mahkemeye çıkaran hikayenin tüm aşamaları

kaydeden Alessia Candito

19 Aralık 2024

Tweet atmaya devam ediyor, her şeye müdahale ediyor. Ayrıca tarihi bir düşmanın desteğini de toplamaya çalışın, Matteo Renzidün vakfıyla ilgili soruşturmada beraat etti: “Parlamentoda siyasi rakiplerini yargılamak için oy kullananların aksine biz her zaman garanticiyiz – diyor – şimdi Italia viva'nın bu adalet sistemini değiştirmesi için Lig'i desteklemesini bekliyorum.” Renzi de şöyle cevap veriyor: “Salvini hüküm giyerse mağdur kartını oynayacak ama ben kişinin son cezayla istifa etmesi gerektiği kanaatindeyim.” Destek arayan başbakan yardımcısı için hiç yoktan iyidir.

Öğleden sonra geç saatlerde beklenmedik bir tweet gelir. Palermo'ya giden uçağa yetişmek için Brüksel'deki havaalanında Matteo ile birlikte olanlar, bunu okuduklarında neredeyse duygulandıklarını iddia ediyorlar. Bu Musk'ın tweet'i. “Teşekkür ederim Elon,” diye yanıtlıyor Kuzey Ligi sekreteri, İtalya için, özgürlüğümüz ve güvenliğimiz için yaptıklarımdan gurur duyuyorum.”

Palermo'ya indiğinde, kendi onuruna sekreteryayı toplayan Birliğin Sicilyalı liderlerini selamlamaya bile gitmiyor ve karardan önceki son canlı sosyal yayın için doğrudan Mondello'daki bir oteldeki odasına gidiyor: « Ceza İtalya'ya zarar verecek ve bunu, yakın zamanda uçakta tanıştığım birçok kişiden gelen binlerce dayanışma belgesi ve beni hayata saygı göstermemekle suçlayanlar için de gösteriyor, otoyola yeni çıktım kod tam olarak hayat kurtarmak için onaylandı ».

Canlı yayın devam ediyor ve yorumları okuyor. Biri ona şöyle yazıyor: “Umarım yarından itibaren hapse girer ve ortadan kaybolursun.” O da: “Teşekkür ederim dostum, hapse girmeyeceğim ve her halükarda hayır, hükümetten ayrılmayacağım.” Takipçilerini selamlarken söylediği “sınav öncesi” gecesi burada sona eriyor.

©TÜM HAKLARI SAKLIDIR