“Malatya’nın Kültürel Vizyonuna Bedel Katan Bir Merkez”

KripTon

Member
Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar’ın daveti üzerine Kiltepe mahallesinde faaliyete geçen Yeşilyurt Mesleksel Eğitim ve Ömür Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler alan AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, eğitim ve kültürel hizmetlerden yararlanan vatandaşlarla bir ortaya geldi.

Çocukların zihinsel ve fizikî gelişimlerini destekleyecek aktifliklerin düzenlediği Fazilet Okulu sınıflarını gezerek 4 ile 6 yaş kümelerindeki çocuklar tarafınca yapılan çalışmaları inceleyen AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, biçki- dikiş, kuaförlük ve pastacılık kursunun yanı sıra bilimsel atölyelerde verilen hizmetler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Yeşilyurt Belediyesinin fizikî yatırımlarının yanı sıra toplumsal, kültürel ve eğitim hizmetleri sonucunda Kiltepe mahallesinin artık daha farklı bir kimliğe büründüğünü tabir eden Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş, ” Yeşilyurt Belediye Liderimizin talimatları sonucunda Yeşilyurt Mesleksel Eğitim ve Hayat Merkezi üzere özel bir projenin mahallemize kazandırılmış olmasından bizler gurur duyuyoruz, fazlaca sevinçliyiz. Her yaştan vatandaşımız buraya gelerek açılan kurslardan faydalanıyor ve yeteneklerini geliştiriyor. Burayla ilgili belirlenen bin kursiyer gayesine ulaşacağımıza inanıyoruz. Belediye Liderimize ve gruplarına fazlaca teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar ise, Yeşilyurt’un kültürel ve sanatsal vizyonunu geliştirecek projelerini Yeşilyurt Mesleksel Eğitim ve Hayat Merkezi üzere özel bir yatırımla daha uygun bir noktaya taşıdıklarını söylemiş oldu.

Yeşilyurt Mesleksel Eğitim ve Hayat Merkezinde açılan sanatsal, kültürel ve bilimsel kurslardan faydalanan kursiyer sayısını bine çıkartmayı hedeflediklerini tabir eden Lider Çınar, ” 20 farklı alanda açtığımız kurslarımıza birinci etapta 300’e yakın vatandaşımız kayıt yaptırdı, bizler bu sayıyı bine çıkarmayı hedefliyoruz. Toplumsal, kültürel, bilimsel ve sanatsal kurslarımıza hem mahalle sakinlerimiz tıpkı vakitte kentimizin farklı bölgelerinden gelen vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Kültürel yatırımlara örnek gösterilecek bir anlayışa sahip buradaki eğitim merkezimiz epey faal bir biçimde kullanılıyor. Kiltepe ve etraf mahallelerimizin toplumsal ve kültürel yapısı bu tıp insan odaklı yatırımlarımız sonucunda daha hoş bir düzeye çıkmaya başladı. Fazilet Okulumuzdan bilimsel atölyelere, dokuma ve kuaförlük kursundan pastacılık kursuna kadar farklı alanlarda pek fazlaca eğitim hizmetlerinin sunulduğu eğitim ve hayat merkezimizin hizmete girmesi bu bölgeye farklı bir dinamizm getirdi.Buradaki eğitim hizmetlerinden yararlanan hemşehrilerimizin sevincini ve memnunluğunu gördükçe bizlerde ziyadesiyle keyifli oluyoruz. Beklentilerimizin üzerinde bir kayıt devri yaşadık, inşallah bu sayıyı daha fazla artırmak ortasında elimizden gelen takviyesi vereceğiz.” diye konuştu.

Kültürel hizmetlere verdiği kıymetten dolayı Yeşilyurt Belediyesini tebrik eden AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır,”Belediye Liderimiz ve mesai arkadaşlarının büyük çabaları sonucunda Kiltepe mahallemizde hizmete sunulan Yeşilyurt Mesleksel Eğitim ve Ömür Merkezi, bu bölgenin toplumsal ve kültürel dönüşümüne kıymetli katkılar sunacağına inanıyorum. Kiltepe mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra bu bölgedeki başka mahalle sakinlerinin de faydalandığı epey hoş bir eğitim merkezinin hizmete girmesi hepimizi memnun etmiştir.İlk etapta açılan kurslara 300’e yakın bir iştirakin olması bu bölgenin bu biçimdesine hoş bir yatırıma gereksinim duyduğunun açık bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın ilettikleri talepleri gerçeğe dönüştürüp,modern ve nitelikli bir hayat merkezini buraya kazandıran Yeşilyurt Belediyesinin kültürel, sanatsal ve bilimsel manadaki çalışmalara verdiği kıymet takdire şayandır. Belediye Liderimizi ve gruplarını kültürel hizmetlere verdikleri ehemmiyet ve hassaslıktan dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Mesleksel Eğitim ve Hayat Merkezinin sunduğu hizmetlerle Malatya’nın kültürel ve sanatsal bedellerinin bugünden geleceğe taşınmasında kıymetli bir misyon üstleneceğini de kelamlarına ekleyen Milletvekili Çakır, ” Binanın iç ve dış tasarımı, kurs alanlarının tertibi, sınıfların tertibi, sistemi ve sunulan kaliteli hizmetler, bu istikamette yapılacak yatırımlara örneklik gösterilecek bir düzeyde olması bizleri ziyadesiyle şad etmiştir. Bölgemizin toplumsal gelişmenine önemli katkılar sunacak olan buradaki eğitim merkezimizin kültürel kıymetlerimizin yaşatılması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması ismine hoş bir misyon yüklenmesi de ayrıyeten değerli ve pahalıdır. Kuaförlük kursundan yemek ve pastacılık kursuna, bayanlarımıza yönelik dokuma kursundan Fazilet Okuluna, bilimsel atölyelerden drone sınıflarına kadar 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hitap eden kültürel, bilimsel ve sanatsal kursların çağdaş ve konforlu bir ortamda vatandaşlarımıza ulaştırılması, Malatya’nın kültürel vizyonun gelişmesine büyük bedeller katacaktır. Burada açılan bilimsel atölyelerden yararlanan epeyce sayıda gencimizin TEKNOFEST müsabakalarında kentimizi muvaffakiyetle temsil edeceklerine yürekten inanıyoruz. Kurslara büyük ilgi gösteren bayanlarımızın meslek edindirme kursları yardımıyla hem el sanatlarını yaşatmaları tıpkı vakitte farklı iş kollarında yeteneklerini geliştirip konut bütçelerine katkı sunmaları ayrıyeten kıymetlidir. Çocuklarımızın hoş ve çağdaş bir anlayışla dizayn edilmiş sınıflarda hoş ve kalıcı eğitimlere tabi tutulmaları gelecek kuşaklarımızın uygun ortamlarda yetişmesine değerli katkılar sunacaktır. Doğal ki bu çeşit insan odaklı yatırımları muvaffakiyetle sürdürmek inançlı ve istekli takımlarla oluyor.Burada açılan farklı alanlardaki kurslar için epey hoş ortam hazırlayan Yeşilyurt Belediyemizin kentimizde bu alanda çalışmalar yapan kamu ve kurumlarla işbirliği yapması, koordineli çalışıp uyumlu bir anlayışla burayı yönetmesi başarılı çalışmaların ortaya çıkmasına vesile oluyor. Hiç elbet; beşere yapılan yatırım bütün hizmetlerin önündedir. Kursiyerlerimizin bu biçimdesine nezih bir ortamda sunulan kurslarımıza büyük bir heyecanla gelmeleri, teorik ve pratik dersleri dikkatlice takip etmeleri ve yeteneklerini geliştirmek için ortaya bir uğraş ve emek koymaları her türlü takdirin üzerindedir. İnşallah bu tıp kültürel yerlerimizin sayısı süratle artar, bizlerde üzerimize düşen ne var ise yerine getirmeye hazırız. Malatya’mızın kültürel yatırımlarda yakaladığı muvaffakiyet düzeyi bu tıp yerler yardımıyla fazlaca net gözüküyor. Kentimizin kültürel ömrüne kıymetli bedeller kazandıracak olan bu merkezin hizmete girmesini sağlayan başta Yeşilyurt Belediyemiz olmak üzere katkı sunan tüm kurumlarımıza ve usta öğreticilerimize teşekkür ederken, kursiyerlerimize de muvaffakiyetler diliyorum.” diye konuştu.

Bültenler – Son Dakika Haberleri