MALATYA KENT KURULU YERİNDEN İDARENİN AKTÖRLERİNİ BİRARAYA GETİRDİ

KripTon

Member
İçişleri Bakanlığı ile Etraf ve Şehircilik Bakanlığı’nın yararlanıcısı olduğu ve UNDP ( Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ) tarafınca yürütülen Lokal İdare Islahatı III (LAR3) projesi kapsamında “Mahalle İdaresinin İştirakçi Hale Getirilmesi” husus başlığında çalıştay programı düzenlendi.

Mövenpick Malatya Otel’de düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Kent Kurulu Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Malatya Büyükşehir Belediyesi Daire Liderleri, Büyükşehir Belediyesi Çalışanları, STK Temsilcileri, mahalle muhtarları, UNDP LAR III Projesi Yöneticisi Neslihan Yumukoğlu UNDP Kıdemli Uzmanı Metehan Gültaşlı, ve vatandaşlar katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yönetişim düzeneğini hayata geçirme noktasında gerekli çabası gösterdiklerini söyleyerek, iştirakçi bir anlayış ile hareket ettiklerini söz etti.

Okyay, belediyelerin halkla birlikte hareket eden ve daima halkın ortasında olan kurumlar olduklarını söyleyerek ” Yaptığımız işler süreklilik ve sürdürülebilirlik gerektiren işler. Bu doğrultuda sınırsız gereksinimlerimizi sonlu kaynaklar ile en verimli biçimde kullanmamız için bir arada hareket etmemiz büyük kıymet taşımaktadır” dedi.

Malatya Kent Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, iki gün süren çalıştay programından çıkacak kararların Malatya için bir projeksiyon oluşturması ismine kıymetli olduğunu söylemiş oldu. Kent Kurullarının lokal örgütlenmeler ve belediyeler içindeki alaka ağının güçlendirilmesinde kıymetli bir role sahip olduğunu söylemiş oldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan’ın önerisi doğrultusunda Kent Kurulu bünyesi ortasında Kent Gönüllüleri Meclisi oluşturduklarını vurgulayan Batar, “Yönetişim sistemini hayat geçirme noktasında bu çatı altında yapmış olduğumuz çalışmalar hayli kıymetlidir” dedi.

Batar; Malatya Kent Kurulu olarak mahallî yönetişim modelinin Malatya’da hayata geçirilmesi noktasında çalışmalar yapmaya ihtimam gösterdiklerini tabir ederek, “Mahalle Künyesi, Sivil Toplum Akademisi, STK’ların ihtisas alanlarına göre belirlenip buna yönelik eğitim programları düzenlenmesi çalışmalarımız ile Malatya’ya paha katmaya devam ediyoruz” dedi.

Çalıştay programında Özalper ve Melekbaba Mahalleleri pilot mahalleler olarak belirlendi. Yapılan pilot çalışmada mahallî hizmet önceliğinde ele alınması gereken mevzuları belirlemek üzere imar, altyapı, eğitim ve kurslar, kültür, etraf, ulaşım, halkla bağlantılar, zabıta mevzularında oluşturulan sandıklarda iştirakçi vatandaşların oyları doğrultusunda İmar, Eğitim ve kurslar, ulaşım konusunda daha fazla öncelik verilmesi gerektiğine dair teklifler oluşturuldu.

Programın ikinci kısmında Büyükşehir Belediyesi ulaşım hizmetleri, imar ve eğitim hususlarında ilgili yetkililer ve vatandaşlar bir ortaya gelerek sıkıntılar ve tahlil teklifleri doğrultusunda fikir alışverişinde bulundular.