Malatya Kent Kurulu Gençler için sosyo-iletişim projesini başlattı

KripTon

Member
MALATYA (Bültenler) – Projenin Malatya Kent Kurulu, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi iştirakinde yürütülmesi planlanıyor.

Proje kapsamında üniversite eğitimi için Malatya haricinden gelen öğrencilerin Malatya’nın kültürel yapısına ahenk sağlamasına yardımcı olmak, Malatya’nın tarihi ve kültürel bedellerinin Malatya haricindeki vilayetlere taşınmasına takviye olmak ve öğrencilerin yaşadığı kentte mesleksel gelişimlerine katkı sağlamak gayesiyle çeşitli faaliyetleri kapsıyor. Proje müddeti içerisinde Malatya’nın kültürü, tarihi, tarihi kişiselyetleri ve fotoğraf üzerine konferans, söyleşi ve seminerler, Malatya’nın tarihi ve kültürel yerlerine seyahatler, fotoğraf standı, kitap okuma programları vb. bir dizi çalışmalar yürütülecek.

Proje ile ilgili konuşan Malatya Kent Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Kent Kurulu uhdesinde yapılan çalışmaların kurumlar ortası işbirliği ile hayata geçirildiğini ve yapılan her çalışmanın gereksinime binaen ve istişare yoluyla uygulamaya konulduğunu belirterek Malatya ile ilgili fikri, çalışması ve önerisi olan herkesi bir arada çalışmaya davet ettiklerini söylemiş oldu.

Bu kapsamda 24 kursiyerin katıldığı “Dijital Fotoğrafçılık” kursu eğitimleri başladı. 210 saat sürecek olan kurs boyunca fotoğrafçılıkta teorik ve uygulamalı eğitimlerin Mayıs 2022 yılına kadar sürmesi planlanıyor. Fotoğraf Sanatkarı Ramiz Akar tarafınca eğitimleri verilen Dijital Fotoğrafçılık Kursu’nun birinci ders saatlerinde fotoğrafçılığa giriş ve fotoğraf makinelerini tanıma konusu işlendi. Birinci ders günü sonunda kursiyerler Malatya Fotoğraf Makinesi Müzesi’ni gezerek müzede yer alan tarihi fotoğraf makinelerini incelediler. Müzeyi gezen kursiyerler, fotoğraf makinelerinin tarihi serüvenini inceleme fırsatı buldukları için epey keyifli olduklarını söz ederek, Malatya Kent Kurulu’na teşekkür ettiler.

Fotoğrafçılık alanında teknik ve pratik konularda bilgi sahibi oluyoruz Dijital Fotoğrafçılık kursiyerlerinden Songül Uzundere; “Malatya Kent Kurulunda bu biçimde hoş bir tertibin ortasında olmaktan dolayı epeyce memnunum. Hoş bir ortamda fotoğrafçılık eğitimi alıyoruz. Kurs sayesine fotoğrafçılık alanında teknik ve pratik konularda bilgi sahibi oluyoruz. Bizlere bu imkânı sağlayan herkese epeyce teşekkür ediyorum” dedi.

Yücekaya: hayatın ortasındaki bilgileri görmeye başladık

Malatya Kent Kurulu tarafınca düzenlenen Fotoğrafçılık kursuna heyecan ve ilgiyle başladığını söz eden kursiyer Erkan Yücelkaya ise, “Fotoğrafçılık kursunda yalnızca fotoğraf çekmek değil, hayatın ortasındaki bilgileri görmeye başladık. Fotoğraflardaki kıssaları gözlemleme yetimiz gelişiyor.An’ı değerlendirmenin, incelik ve derinliğini gözlemlemeye başladık. Toplumsallaşma ve yeni keşiflere yanlışsız yol alıyoruz” dedi

Sağlam: Her periyoda ilişkin fotoğraf makinelerini görme talihimiz oldu

Dijital Fotoğrafçılık kursiyerlerinden Rüveyda Sağlam ise, “Malatya Kent Kurulu 2021 – 2022 yılı Fotoğrafçılık kursu öğrencisiyim. Derslerimiz bu hafta başladı,fotoğrafçılık hakkında teknik bilgim hiç olmamasına karşın daha birinci haftadan bir şeyler öğrendiğimi hissediyorum. Bu ayrıntıları uygulamaya ve başarılı bir biçimde yapmaya çalışıyorum. Kursta öğrendiğim ayrıntıları hem tek başıma hem toplu olarak yapacağımız çekimlerde daha düzgün goreceğimi umuyorum. Kursun ikinci gününde Fotoğrafçılık ismine Türkiye’nin en büyük Fotoğraf Makinesi Müzesine verimli bir ziyarette bulunduk. Geçmişten günümüze fotoğrafçılık ismine hoş bir seyahat oldu. Müzede bulunan fotoğraf makinelerini inceledik. Her periyoda ilişkin fotoğraf makinelerini görme bahtımız oldu. Geçmiş devirlerde çekilen birtakım fotoğraflar tekniklerini uygulamalı olarak görme bahtımız oldu” tabirlerinde bulundu.

Tunay: Fotoğraf Makinesi Müzesi olarak yılda 150 bin ziyaretçimizi ağırlıyoruz

Malatya Fotoğraf Müzesi sorumlularından İrfan Tunay, “Malatya Kent kurulumuzun başlattığı Sosyo İrtibat Projesi kapsamında fotoğrafçılık kursu öğrencilerini Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Toplumsal Daire Başkanlığı Fotoğraf Makinası Müzesinde ağırladık. Asya ve Avrupa’nın en büyük müzesinde fotoğrafçılığa yeni birinci adımını atan öğrencilerimize hem görsel açıdan tıpkı vakitte uygulamalı eğitimler yaptılar. Tarihî süreç olarak 1800lü senelerdan günümüze kadar olan 2023 fotoğraf makinalarını ve 3 bin 600 tane yardımcı ekipmanları tanımaları ve kullanma özelliğini öğrenmelerine yardımcı olduk. Kent Konsebir daha bu manalı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Fotoğraf Makinesi Müzesi olarak yılda 150 bin ziyaretçimizi ağırlıyoruz” dedi.

Dijital Fotoğrafçılık Kursu sonunda kursiyerlere Halk Eğitim onaylı sertifikaların takdim edileceği açıklandı.

Bültenler – Son Dakika Haberleri