Malatya Büyükşehir Belediyesi Aşure Programı Düzenledi

KripTon

Member
SÜMER CAMİ ÖNÜNDE CAMİ CEMAATİNE VE VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI YAPILDI

Toplumsal belediyecilik alanında yapmış olduğu çalışmalarla her vakit vatandaşının yanında olma çabası ve gayreti içerisinde olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Muharrem Ayı ötürüsıyla Cuma namazı daha sonrasında aşure ikramında bulundu. Aşure ikramı programına katılan Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, vatandaşlara ve cami cemaatine yapılan duaların akabinde aşure dağıtımını gerçekleştirdi.

Muharrem Ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Lider Gürkan, ” Muharrem ayının 12’nci gününü idrak ettik. Memleketimizin her tarafında aşure ikramları var. Muharrem ayı Allah’ın ayıdır. 10 peygambere 10 mucizenin verildiği aydır. Cennet efendilerinden Hz. Hüseyin’in Kerbela’da 72 arkadaşıyla şehit edildiği aydır. Mümin kardeşlerimin Muharrem Ayını tebrik ediyorum. Muharrem Ayında yapmış oldukları ibadetlerin, tutmuş oldukları oruçların Cenabı Allah nezdinde kabulünü niyaz ediyorum. Yaptığımız ikramların hayırlara vesile olmasını, Muharrem Ayının milletimize,lemi İslam’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

YETİMLER KERVANI DERNEĞİ’NDEN 4 BİN ŞAHSA AŞURE İKRAMI

Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafınca yetim ailelere aşure dağıtımının gerçekleştirildiği aşure programına da katıldı.

Dernek binasında gerçekleştirilen aşure programında açıklamalarda bulunan Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Lider Yardımcısı Tülay Ayaz, ” Yetim ailelerimize dağıtımını yaptığımız aşure programında başkanımızda bizlerle bir arada oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İkramlarımızı yaparken ümit ediyoruz ki ailelerimizin kalplerine dokunmuş olacağız, meskenlerine bir tat katmış olacağız. Bu vesileyle Muharrem Ayının hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Allah’ın ayının içerisinde ve aşure gününün içerisinde bulunduklarını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, “Muharrem Ayı tarihe baktığımızda, Hzdem ile Havva annemizin buluşması, Hz Nuh’un gemisinin karaya oturması, Hz İbrahim’in ateşten kurtulması, Hz. İdris’in göğe yükselmesi, Hz İsa’nın göğe yükselmesi, Hz. Musa’nın Kızıldeniz’den geçmesi, Hz Yunus’un balık tarafınca korunup karaya çıkarılması, Hz Eyüp’ün şifaya kavuşması, Hz Yakup’un oğluna kavuşması bugüne denk gelir. Muharrem ayı insanlık tarihinde ve İslam tarihinde değerli bir aydır. Cenabı Allah’a bizleri bu aya eriştirdiği için ne kadar şükretsek azdır diyorum. Bu ayda yapılan ibadetlerin, tutulan oruçların Cenabı Allah tarafınca kabulünü niyaz ediyoruz. Muharrem Ayı münasebetiyle Yetimler Kervanı Derneğimizin düzenlemiş olduğu aşure programında bulunmaktan dolayı keyifli olduğumu söz etmek istiyorum. Dernek tarafınca 4 bin bireye yetecek aşure programı hazırlanmış. Derneğimizin yaptığı ve bundan daha sonra yapacağı etkinliklerden dolayı kendilerini tebrik ediyorum.

Muharrem Ayında acı bir hadisede yaşanmış, Kerbela olayını hayatışız. Cennet efendilerinden Hz. Hüseyin’in şehadet şerbetini içtiğini, susuz kalarak 72 arkadaşıyla şehit edildiği bir vakti yaşıyoruz. Bu acılardan da ders alarak gelecekte birlik, birliktelik, dirlik ve tertip manasında, kaynaşma manasında, insanların birbirleriyle kucaklaması manasında aşurenin vesile olmasını temenni ediyorum. Hacı Bektaş’ı Veli’nin sözünde yerini bulduğu üzere; bir olmak, iri olmak, canlı olmak, daima birlikte Malatya, daima bir arada Türkiye, daima bir arada İslam halkasının, insanlık halkasının bir paydaşı olmak insan için en değerli kazanımdır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: Bültenler