M5'ler RAI'yi suçluyor: “Raporla mücadele kuralı hükümete karşı soruşturmalar için ceza kokuyor”

Sezai55

New member
“RAI bir 'rapor karşıtı kuralı' başlattı mı? Bir bilgi komiseri var mı? Vatandaşlar, çoğunluk RAI denetim komisyonunu engellediyse gerçeği nasıl bilebilirler ve bu nedenle AD RAI'nin Komisyon “, Facebook'ta soruyor Barbara FloridiaM5S Senatörü ve RAI Denetleme Komisyonu Başkanı. Aslında ekibini koyan daireseldir Sigfrido RanucciBu özerkliği ve bağımsızlığı, şimdiye kadar her zaman zevk aldığı temalar, merdiven ve bütçeye çıkarmak. Yeni reklamın istediği her şey Melonian Giampaolo Rossi. “Çoğunluğu Giorgia Meloni Dolayısıyla sadece muhalefetleri toplamakla kalmıyor, aynı zamanda RAI'nin açıklığa kavuşturmasını engelliyor. Vazgeçmiyorum ve zorla bir şekilde yapacağım, hiçbir şekilde ayrılmayacağım, denetim komisyonunun görevini yerine getirmeye geri döndüğü “.

CEO'nun “tüm programların bir cinsiyet yönetimi bağlamında kurulan ve bir yapı yöneticisine sahip olması gerektiği bir editoryal yapıya atanması gerektiğini” belirlediği genelge Cuma günü gönderiliyor. Bu da hiçbir durumda “her programın editoryal yönetimini” kullanacaktır. Usigrai'nin tepkisi de dahil olmak üzere muhalefet partilerinden tartışmalara yol açan bir karar: “Başkansız Rai'de komisyon üyeleri gazetecilik programlarına geliyor”.

Şimdi 5S Denetim Komisyonu Başkanı da hissediliyor: “Gazetelerin RAI'deki bilgi için gerçek bir komisyoncuya dönüşen bazı risklere göre bir önlem üzerinde kınadıkları karşısında sessiz kalamam. Dünden beri birçoğu bu dairesel, gazetecilik panoramamızın en cesur ve kesin araştırmalarından birini doğrudan vurmayı amaçlıyor. Bununla birlikte, diğerlerine göre, idari mantık tarafından dikte edilen normal bir seçimdir – Floridia devam eder – durum net değildir ve bu nedenle bu meseleye (ve diğerlerine) tam ışık tutmak gerekir. RAI Denetleme Komisyonu ile hemen karşılaşmamız gereken bir temadır. Aslında, bu direktifin gerçek niyetlerinin ne olduğunu netleştirmek ve anlamak için RAI CEO'su toplanması gerekecektir. Ama yapamazsın. Ve hayır. Aylardır bildiğiniz gibi, Komisyon, RAI Başkanı'nın atanması için iptal edilmiş bir araç olarak çalışmaları engelleyen çoğunluğun boykotu tarafından felç olur. Hatta RAI'nin zirvesinin komisyona gelmesini ve seçimlerini şeffaflıkta en uygun yerde açıklamasını bile engelliyorlar “.

Floridia: “Çoğunluğun, bir randevu için, demokratik sistemi havaya uçurma riskini taşıyan bir şantaja nasıl azaltabileceğini anlamıyorum. Basın özgürlüğü ve bilginin bağımsızlığı temel ve negotezlenemez haklardır. Bu Bizimki onları savunmak zorunda.

RAI Denetleme Komisyonu'ndaki M5S üsleri de müdahale eder. “Kamu hizmeti kanallarında yayınlanan tüm programlar için üretimin dışındaki bir rakamın denetlenmesini sağlayan RAI Circular, editoryal özgürlük ve araştırmacı gazeteciliğe doğrudan bir saldırıdır. Bu kararı açık bir anti olarak okumamak imkansızdır. -Draise -Report, İtalyan televizyon panoramasında kalan birkaç kritik ve bağımsız sesten birini zayıflatma girişimi -bu hükmün Sigfrido Ranucci'ye ve Hükümet'e baskı yapmaktan suçlu olmaktan suçlu olan Sigfrido Ranucci'ye karşı bir mil uzaklaşıyor. soruşturmalarla Santanchè, La Russa, Sangiuliano, Boğaz Üzerinde Köprü, Forza ItaliaBir sonraki adım ne olacak? Amaç nedir? Raporları ve Ranucci'yi her şekilde sansasyonel dinleme sonuçlarından vazgeçerek vazgeçmeye itmek için mi arayın, hepsi de belirlenen bilgi programları Flop ve RAI'yi stratosferik fiyatlarla yaptı? Bütün bunların aynı çoğunluğun denetim komisyonunun çalışmalarını engellediği tesadüf değildir, Bavaglio kurallarına izin vermek, bilgi komiserlerine asbest için boş bir sarayda bir odanın iç mekanında kararlaştırılabilir. Diyelim ki gazeteciliğin çoğulculuğunu ve özerkliğini boğan herhangi bir komisere hayır. Araştırma, şeffaflık ve vatandaşların gerçek ve bağımsız bilgiler hakkını savunuyoruz “.