Liguria davası, Fratoianni'nin diğer partilere çağrısı: “Para olmadan da siyaset yapılabilir, kamuda çıkarı olanlardan fon alınmasının yasaklanması iç

Sezai55

New member
“Tekrar masaya koyarız, herkesin kullanımına sunarız, ilk imzacı ben olsam da son imza olarak kendimi de koyabilirim, umurumda değil. Ancak bu, olup bitenlere net bir çizgi çekmenin ve diğer her şeyi düşünmeye başlamanın yolu olabilir.” Nicola Fratoianniİtalyan Solu Sekreteri, siyasetin finansmanını yasaklamayı amaçlayan bir tedbir olan siyasetin finansmanı konusundaki kırmızı-yeşil yasa teklifini sunmak üzere, son haftalarda yaşadığı adli depremle sarsılan Cenova'yı seçti. kamu yönetiminde çıkarları olan özel kuruluşlar tarafından.

Geçmişteki yasama meclislerinin çekişmelerinden derlenen, halihazırda Parlamento'ya (yeniden) sunulan, siyasetin finansmanı konusundaki tartışmanın zirvesine ulaşan ve Avs kotasında herkese “sunulan” – tanım budur – bir öneri “Bu sorunla yüzleşmek isteyen” ulusal liderler. “Partilerin kamu finansmanını yeniden uygulamaya koymamız gerektiğini söylüyorlar mı? Hadi bunu konuşalım ama bu arada ortalığı toparlayalım – Fratoianni yeniden başlıyor – Az parayla bile siyaset yapılabilir, biz bunu böyle yapıyoruz. Spinelli tüm partileri kendisinin finanse ettiğini söylüyor Kesinlikle yapmıyoruz”.

Peki Fratoianni, Ligurya'daki diğer davaların tekrarlanmasını önlemek için bir yasa yeterli olabilir mi? Üstelik Toti sistemine yönelik soruşturmada bile kanıtlanması zor olacak suçlamalar var.

“Bizim yasa tasarımız, kamu sektörüyle her türlü çıkarı olan özel kuruluşların, vakıflar, adaylar, partiler, siyasi kişilikler gibi siyasetin her türlü biçimini finanse etmesini yasaklayan çok basit bir yasa tasarısı. Bunu tüm liderlere ve liderlere bu çağrıyla getiriyoruz. diğer partilerin sekreterleri, böylece hemen onaylanabilir: Bu yapılabilir, umarım bir cevap bulunur. Bu korkunç Ligurya olayı aciliyeti yüzümüze vurdu, bu fikir siyaset ve kamu yönetimi arasında yersiz bir karışıklık olabilir. Genel çıkar, özel çıkar, artık işleri temizlemenin zamanı geldi ve bunu yargıdan önce, yargıdan sonra yoluna girecek olan siyaset eliyle yapmak gerekiyor” dedi.

Bugün özel bağışlar olmadan siyaset yapmak mümkün mü?

“Daha az kaynakla da siyaset yapmak mümkün diye düşünüyorum, Avs binde ikiyle, üyelikle, taraftarlardan gelen küçük finansmanla finanse ediliyor. Biz özel kuruluşlardan bir kuruş almıyoruz, hiç almadık ama yine de alıyoruz. Siyaset: Diğer ülkelerde olduğu gibi lobilerle ilişkileri düzenlemeyi önerenler var, kamu finansmanı için bir mekanizma bulalım diyenler var, ben her şeyi tartışmaya hazırım ama önce iş dünyasının karışması tehlikesini çözelim. Yolsuzluk olgusunun varlığına bakılmaksızın siyaset için bir yenilgiye işaret eden siyaset, kamu yararına hizmet etmek için belirlenen yerler yerine yatlarda tartışılan bir siyasettir.”

Böyle bir önerinin diğer siyasi güçlerden nasıl bir tepki alacağını düşünüyorsunuz?

“İşte bu yüzden bir dönüm noktasının zamanının geldiğini düşünüyorum, bu yüzden diğer siyasi oluşumların bize yanıt vermesi gerekiyor: Birçoğunun özel kuruluşlardan fon almaya devam etmesi nedeniyle olumsuz bir yanıt verilmesini istemem. halkla ilişkileri olan. Biz bunları hiçbir zaman kabul etmedik ve bizim çıkarımıza değil, genel çıkara uygun olan bu teklifi yapmakta oldukça özgürüz.”

Savcılıktaki sorgunuz öncesinde bile Giovanni Toti'nin istifasını istemeye devam edecek misiniz? Sağ tarafta size cellatlar verdiler.

“Biz garanticiyiz ve garantici olmaya devam ediyoruz, hatta bu garantici hükümetin önünde alternatif plakalar üzerinde garanticiyiz. Başbakan Meloni'nin hâlâ cinayetten hüküm giymiş bir adam olan Chico Forti'yi havaalanında karşılamasına ve bizi bunun için suçlamasına neden olan aynı hak. İtalya'da kendisini mahkemeye bile çıkarmayacağı yönündeki suçlamalar nedeniyle yirmi yıl hapis cezasına çarptırılmayı göze alan İtalyan vatandaşı Ilaria Salis'in Avrupa'daki adaylığı. Ancak Toti'nin istifa etmesi gerekiyor, bu bölgeyi her açıdan özgürleştirmenin zamanı geldi. felç olmuş bir bölgesel kurumdur, hiçbir bireysel olay Bölgeyi ele geçiremez, istifa edelim ve Liguryalıların kendi geleceklerini seçmesine izin verelim”.

Olan bitenden sonra yaklaşan Avrupa Şampiyonasını hala hatırlayan var mı?

“Evet, aynı zamanda Avrupa hakkında net fikirleri olan, sosyal, çevresel, çalışma, dış politika açısından daha adil bir Avrupa fikrine sahip olanlar ve Avrupa'yı yok etmek isteyenler, sahneye çıkarak kendilerini seslendirenler de var. Aşırı sağın yeniden sesini duyurabileceği bir bağlam, eğitim ve sağlık hizmetlerinden kaynakları alıp silahlanma yarışına yatırmak isteyen Vox'un durumu.”

Ligurya'da erken seçim yapılacaksa sol tarafta hangi koalisyonun kurulması gerekecek?

“Soyut coğrafyalara meraklı değilim, Liguria'yı kötü yöneten sağ kanadın karşı tarafında yer alacaklar. Öncelikleri ve gündemi değiştirecek alternatif bir öneriye ihtiyacımız var. Siyaset, mümkün olduğunda işe yarar.” Açık bir seçim sunarız. Sağ belli bir fikre göre yönetir, başka bir çıtaya sahip olmamız gerekir. Eğer bu çıtayı tutarsak, koalisyon düğümünü çözmek kolaylaşır.”

Action ve Iv'den M5'lere kadar herkese yer olacak mı?

“Bir öneriyi hayata geçirin, o zaman olası yakınlaşmalar bulunacaktır. Bize bunu önerenler olsa bile ben hiçbir zaman veto dile getirmedim. Ama aynı zamanda net önerilerin işe yaradığını, siyasette ise siyasetteki dalgalanmaların işe yaramadığını da söylüyorum. Merkez sağla ittifak kurmak aklımın ucundan bile geçmedi. Bu aynı şey değil ve bir kez bir partiyle, bir kez de diğeriyle ittifak kurmayı düşünmek kadar popülist bir şey olamaz.”

İlerici kanadın adayı Andrea Orlando olabilir mi, yoksa soldan yeni yüzler mi tercih edilecek? Belki ekstra politik biri, belki de M5'lerin sorduğu gibi bir Grillino adı?

“Orlando olsaydı yorumum çok olumlu olurdu. Kendisi bir dost ve mutlak değere sahip bir kişilik, herkes için önemli bir kaynak.”