Lider Sadıkoğlu: “Küçük ölçekli firmaların büyümesinin önünü açtık”

KripTon

Member
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Lideri Oğuzhan Cet Sadıkoğlu, “Malatya Endüstrisine büyük ve nitelikli firmaların yatırım yapmasını sağlarken, vilayetimizde küçük ölçekte üretim yapan ve büyüme isteği olan firmalarımızın da endüstrileşmesinin önünü açtık” dedi.

Malatya’da 10 yıldır Akpınar’da bir iş hanının bodrum katında üretim yapan Erçin Ayakkabı Atölyesi, Malatya 1.OSB’de yapılan yer tahsisi ile daha geniş ve çağdaş ortamda üretim yapmaya devam edecek.

“Küçük firmaların endüstrileşmesinin önünü açtık”

Erçin Ayakkabı Firmasını ziyaret eden ve firma sahibi Mehmet Cirik’ten bilgiler alan MTSO Lideri Oğuzhan Cet Sadıkoğlu, “Bizim OSB’de şöyleki bir amacımız vardı. Birinci etapta Malatya’da yatırımı olmayan büyük ve milletlerarası firmaları vilayetimize yatırıma davet etmek ve istihdamın önünü açmaktı. Yapmış olduğumuz teşebbüsler ile birfazlaca büyük firma vilayetimizde yatırım yaptı, yanlarında en az biner kişi çalışıyor. Bir öteki amacımız de sanayi bölgemiz haricinde üretimi olan küçük ve orta ölçekli, gelişmeye açık firmalarımızın büyümesini sağlamak. Bu kapsamda yer tahsisi yaptığımız firmalardan biri de Erçin Ayakkabı. Çalışma kaideleri büyümeye müsait, milletlerarası seviyede üretim yapan lakin nitelikli yeri olmadığı için senelerca işlerini geliştiremeyen firmamız, bundan daha sonra daha geniş bir ortamda daha kaliteli üretim yapacak. Yeni makine ekipman ile daha fazlaca işçi çalıştırarak ilimiz istihdamına da katkı sunacak” formunda konuştu.

“Büyük firmaların yatırım yapmasını sağladık”

“senelerdır arsa talebimiz vardı”

Ziyaretlerinden ve yer tahsisinden dolayı Lider Sadıkoğlu’na teşekkür eden Mehmet Cirik, “senelerdır bu iş hanının ortasında üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz ayakkabılar hem yurt ortasında tıpkı vakitte yurt haricinde satılıyor. 80 çalışanımızla burada sıkışıp kaldık. Bizden talep edilen günlük 1000 çift ayakkabı, fakat biz günlük 300 çiftten çok üretemiyoruz. İşimizi büyütmek için yıllardır OSB’den arsa talebimiz vardı. Bir türlü olumlu sonuç alamıyorduk, birinci sefer Oğuzhan Liderimiz bu talebimize olumlu karşılık verdi. Atölye ortamından çıkıp fabrika ortamına geçecek olmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Kısa müddette üretim merkezimizin inşaatına başlayacağız. Alanımız genişleyeceği için hem işlerimizi büyüteceğiz, tıpkı vakitte daha fazla kişiyi istihdam edeceğiz, en az 200 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz. bu biçimdece vilayetimize ve ülkemiz iktisadına daha epey katkı sunacağız. Ben başta Malatya TSO Liderimiz Oğuzhan Liderimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. – MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı