Lider İnce’den servisçi düzenlemesine teşekkür

KripTon

Member
Malatya Servisçi esnafının beklediği düzenleme gerçekleşti. Servisçi esnaflarıyla ilgili düzenlemeyi Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Lideri Mesut İnce memnuniyetle karşıladı.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Lideri Mesut İnce, İçişleri Bakanlığının Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına ait yönetmeliğin Resmi Gazete‘de yayımlandığı bildirilerek, okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların, 12 yaşından küçük olması zorunluluğunun 2023 yılına kadar 15 yaş olarak değiştirildiğini, 2006, 2007 ve 2008 model araçlar ile okul paketi olmak kaidesiyle öğrenci nakliyatına devam edeceklerini belirtti.

İnce, oda binasında yaptığı basın açıklamasında, servisçi esnafı için yapılan düzenlemeden dolayı teşekkür ederek, “25 Ağustos 2021 tarihindeki ve 31579 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile pandemi devrinde ıstırap yaşayan servisçi esnafı için, yıllardır beklediğimiz yönetmelik değişikliği yapılarak Esnafımızın maddi olarak rahatlamasına ve kolaylaştırıcı ve muteber konforlu öğrenci nakliyeciliği yapmamıza imkan sağlanmıştır. Bu yönetmelik değişikliği olmasa idi, 2006, 2007 ve 2008 model araçlarımız çöp atılacaktı. Ulusal iktisada de ziyan verecekti. Haklı seslenişimize kulak veren ilgili tüm bakanlıklarımıza şahsım ve esnaflarım ismine teşekkür ediyorum” dedi.

İnce, servisçi esnafları aşı olmaya davet ederek, “Malatya’da ve Türkiye ‘de okulların açılmasını dört gözle bekleyen öğrencilerimiz ve servisçilerimiz bayram heyecanı yaşıyor. Korona virüs salgını niçiniyle okullarımız ve servisçi esnaflarımız bir ortaya geldi. İnşallah Ülke olarak daima bir arada virüs belasını yeneceğiz. Tüm servisçi esnaflarımız rehber servisçilerimiz aşı olmaya davet ediyorum. Zira İnsan sıhhati değerli ve okullarımızın tekrar kapanması için daima bir arada önlemlerimiz almak zorundayız” formunda konuştu.

İnce, ” 25 Ağustos 2021 tarihindeki ve 31579 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik rehber işçinin 22 yaşını doldurmuş en az lise mezunu zaruriliği iptal edilmiştir. 22 yaşını doldurmuş 61 yaşından gün almamış Ulusal Eğitim Bakanlığı onaylı kurs muvaffakiyetle tamamlamak kaidesiyle en az birinci okul mezunu olarak değiştirilmiştir. Okul servis araçlarında 3.nokta emniyet kemer bulundurma zorluğu her koltukta oturmaya hassas sensor iç yeri gösteren beyaz cam zorunluğu, 30 gün kayıt aygıtı zorunluğu, tescil edilmiş araçlarda aranmaz biçiminde değiştirilmiştir. Bu kaideler 2018’den daha sonraki araçlarda ve sıfır araçlarda aranır. En değerli problemimiz olan 12 yaş araç kural zorunluğu 1 Temmuz 2023 tarihine kadar 15 yaşa kadar çıkarılmıştır” sözlerini kullandı.

2014 yılında misyona geldiklerinden itibaren servisçi esnafların problemlerini gidermek için uğraş gösterdiklerini vurgulayan İnce, “esnafımıza kelam vermiştik takip ettik ve sonunda Malatyalı Servisçilerimizle bir arada inandık ve başardık. Emeği geçenlere Türkiye Sürücüler Federasyonu genel Lideri Fevzi Apaydın ‘a içsileri Bakanımız Süleyman Soylu ‘ya Ulusal Eğitim Bakanımız Ulaştırma Bakanımıza 81 vilayetteki tüm oda liderlerimize esnaflarım ve şahsım ismine teşekkür ediyorum” diyerek açıklamasını tamamladı. – MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı