LİDER GÜRKAN, ÜNİVERSİTE TERCİHİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİ MALATYA’YA DAVET ETTİ

KripTon

Member
Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Yükseköğretim Kurumları İmtihanı‘nda (YKS) başarılı olan ve tercih yapacak olan öğrencileri tebrik ederek öğrencilerin tercihlerini Malatya’ya yapmaları konusunda davette bulundu.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan YKS sonuçlarının akabinde öğrencilerin tercih heyecanı başladı. İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitelerinin yeni öğrencileri de yapılacak olan tercihler sonunda muhakkak olacak. Bu doğrultuda tercih periyodunda Malatya’da bulunan üniversiteleri tercih etmek ve Malatya’ya öğrencileri davet etmek için davette bulunan Lider Gürkan, Malatya Türkiye‘de segment noktasında Büyükşehirler içinde en hoş kentlerden bir tanesi dedi.

Lider Gürkan yaptığı açıklamada, ” Bilhassa Malatya’ya dışarıdan gelen insanlarımızın vilayetimizi epeyce farklı gördükleri sözlerine şahit oluyoruz. Temizliğiyle, tertibiyle, yollarıyla, kavşaklarıyla, yeşil alanlarıyla ve hizmet alanlarıyla ilgili sahiden Malatya bugün Türkiye’de en önde olan bir ilimiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bilhassa belediye çalışmaları ve hizmetleri noktasında Malatya’yı örnek vermesi rastlantısal bir örnek değildir. Malatya bugün Türkiye’nin her tarafında konuşulan bir ildir. Hizmetlerle birlikte, çalışanlarımızla birlikte Türkiye nezdinde Malatya’nın göz doldurması, son süreç içerisinde Arslantepe’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınması, Malatya’mızda değerli okullarımızın olması, toplumsal donatılar manasında bütün öğrencilerimize yanıt verebilecek toplumsal altyapının olması kıymetli.

Malatya’da bilhassa Türkiye genelindeki öğrencilerimizin üniversite okuma manasında Malatya’yı tercih etmeleri kendilerinin hem eğitim öğretim, birebir vakitte toplumsal etraflarının genişlemesi manasında ve üniversite yerleşke ömrünü dolu dolu yaşamaları manasında kıymetli bir potansiyele sahibiz. İnönü ve Turgut Özal Üniversitelerimizin yerleşkesi de tabiatla iç içe, yeşille mütenasip bir biçimde. Eğitim kalitesi ve fiziki yapılarıyla iki üniversitemizde göz dolduran yapılara sahip. Bu manada YKS’de başarılı olmuş öğrencilerin Malatya’da bulunan okulları tercih etmeleri okuma standartlarının yükselmesi manasında tıpkı vakitte kentin hoşluğunu görme ve kentin kıymetleriyle de beraberinde dışarıdan bir eğitim alma fırsatı yakalayacaklardır.

Ayrıyeten Malatya’nın dışarıdan vilayetimize gelenler açısından epey ekonomik bir vilayet olduğunu da tabir etmek istiyorum. Öğrencilerimizin tercihlerini İnönü ve Turgut Özal Üniversitemize yapmalarının kendileri açısından faydalı olacağına inandığımı belirtmek istiyorum. Şimdiden huzur kenti Malatya’mızı tercih edecek olan öğrencilerimize teşekkür ediyor, eğitim hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum” tabirlerini kullandı.

Kaynak: Habermetre