Lider Gürkan Kuluncak’ta alt ve üst yapı çalışmalarını inceledi

KripTon

Member
KULUNCAK, MALATYA (İHA) – Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Kuluncak İlçesinde üretimi tamamlanan alt ve üst yapı çalışmalarını incelemek ve devam eden çalışmaları yerinde görmek için Kuluncak İlçesini ziyaret etti.

Kuluncak ilçesinde Yol Bakım ve Altyapı Uyum Daire Başkanlığı ile birlikte MASKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı ve tamamlanan çalışmaları yerinde görmek için ilçe ziyaretinde bulunan Lider Gürkan, ilçede Kuluncak Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, Kuluncak Belediye Lideri Erhan Cengiz, siyasi partilerin ilçe liderleri, muhtarlar ve vatandaşlarla da bir ortaya gelerek istişarelerde bulundu. İstişare toplantısında selamlama konuşmaları yapan Kuluncak Muhtarlar Dernek Lideri Tuncer Kablan, “Başkanımız vazifeye geldiğinde iki yıl içerisinde asfaltsız yol kalmayacak demiştir. Kendilerine Kuluncak ismine, muhtarlarımız ismine hayli teşekkür ediyorum. Bütün mahallelerimiz asfaltlanmış durumdadır. Liderimize Kuluncak İlçemize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Yapacağı hizmetlerden dolayı Liderimize muvaffakiyetler diliyorum” dedi. İstişare toplantısında selamlama konuşmalarını yapan siyasi parti temsilcilerinden BBP Kuluncak İlçe Lideri Soner Nacar, bugüne kadar ilçeye yapılan hizmetlerden dolayı Lider Gürkan’a teşekkür etti. MHP Kuluncak İlçe Lideri Mustafa Kılıç ise “Kuluncak ilçemizde asfaltlanmayan yolumuz kalmadı. MASKİ ile alakalı olan kısımlarında tamamlanmasıyla Allah’ın müsaadesiyle Kuluncak ilçemizde sorun kalmayacak. Liderimize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı. CHP Kuluncak İlçe Lideri Hidayet Şekerci de hiç bir ayrım göstermeden bütün Kuluncak’ta yolların yapıldığını ve hizmetlerden dolayı Lider Gürkan’a teşekkür ettiklerini söylemiş oldu. AK Parti Kuluncak İlçe Lideri Ahmet Boyraz da, Lider Gürkan’ın iki yıl içerisinde asfaltsız yol kalmayacak söylemiş olduğini ve bunu da başardığını söyleyerek Lider Gürkan’a teşekkür ettiklerini lisana getirdi. Kuluncak İlçesinde yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Uyum Daire Lideri Mehmet Hakan Demir, ” Liderimizin vazifeye gelmesiyle birlikte epey ağır çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucunda vazife alanımıza giren mahallelerimizin asfalt kaplamalarını bitirdik. Kuluncak ilçemizde stabilize ve yol genişletme çalışmalarımızı da asfalt çalışmalarımız üzere ağır bir biçimde yaptık. Yapacağımız planlama doğrultusunda ilçe belediyelerinin bakılırsav alanlarına giren yollarımızda da çalışmalarımıza devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, ” MASKİ Genel Müdürlüğü olarak alandayız. Kuluncak ilçemizde olan eksiklerimizin tespitini yaptık ve kısa vadeli işlerin hepsini bir ay içerisinde tamamlayacağız. Geriye kalan kısımlarda da ihale çalışmalarımız devam ediyor. Gruplarımızla bir arada eksikliklerimizi tespit edip çalışmalarımızı süratli bir biçimde yapacağız” sözlerini kullandı.

2019 yılında vazifeye geldikten daha sonra Büyükşehir Belediyesinin bütün ünitelerinin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyleyen Kuluncak Belediye Lideri Erhan Cengiz, ” Bütün ünitelerin kapılarının bizlere sonuna kadar açık olmasından dolayı Liderimize teşekkür ediyorum. Asfaltlanmayan ilçemizde yolumuz kalmadı. MASKİ ile ilgili olan çalışmalarda MASKİ Genel Müdürlüğü ve bizler tarafınca tespit edildi ve çalışmalar için programa alındı. Selahattin Liderimize Kuluncak ilçemize verdiği değerden ve kıymetten dolayı ilçem, muhtarlarım ve şahsım ismine teşekkür ediyorum” dedi.

Kuluncak Kaymakamı Tufan Bağır Gilan’da yaptığı konuşmada, “Sayın Liderimize teşekkür ediyorum. İdarecilerin, yöneticilerin hizmetlerin yapılabilmesi için vatandaşla bir ortaya gelmesi fazlaca değerli. Taleplerin, şikayetlerin ve isteklerin birebir birinci ağızdan duyulması fazlaca değerli. Sayın Liderimiz yalnızca ilçe merkezi ziyareti değil hizmetin ulaştığı köylerimizi ve mahallelerimizi de ziyaret ediyor bu anlayışından ve bakılırsav ahlakından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın Büyükşehir Belediye Liderimize olan sevgilerini gördüm. Bundan da memnuniyet duydum. İnşallah bu katlanarak artar” diye konuştu.

Malatya’nın Cumhuriyet tarihinin toplam hizmetlerinin bu vakitte fazlaca daha fazlasını aldığını söz eden Lider Gürkan, ” Toplumlarda birlik ve birliktelik içerisinde olmak her vakit o toplumu temayüz ve terakki ettirir. Malatya, Cumhuriyet tarihinin toplam hizmetlerinin bu vakitte fazlaca daha fazlasını alıyor. Akıllara gelen her hususta hizmetler katlanarak arttı. Demek ki bu işin sırrı birlik ve birlikteliktir. Kuluncak ilçemizde muhtarlarımız, parti temsilcilerimiz ve belediye liderimiz söz ettiler. Biz, iki yıl içerisinde susuz, kanalizasyonsuz, atık suların akarsulara aktığı arıtmasız hiç bir yer bırakmayacağız dedik. Bütün söylemiş olduğimiz hizmetler yapılıyor. Biz, günlük yalnızca 2 milyon TL kıymetinde bütüm alımına para veriyoruz. Dört aylık müddette de bu bu biçimde devam etti. ötürüsıyla biz birlik ve birliktelik içerisinde olalım. Bizim işimiz Kuluncak’ı daha nasıl ileriye gdolayırüz. Kuluncak’taki birlik ve birliktelik daha fazla nasıl ihdas edebiliriz. Temel olan toplumda birlik ve birlikteliğin kılınmasıdır. Biz niyetimizi halisane tutacağız. Niyetimiz halisane olursa işimiz hakikat masraf. Malatya’nın her tarafı 13 ilçesi şantiye halinde. Yatırımlar yeni hizmetler yapılıyor. Malatya’ya yapılan çalışmaları kimsenin hayal etme talihi yoktu. Yaptığımız bu çalışmalara hasbi olan, nefsini yenmiş, memlekete hizmet etme gayesi içerisinde öteki bir kanısı olmayan Cenab-ı Allah’a tevekkül etmiş ve teslim olmuş insan bunları görür. Yaptığımız işlerin parayla izahı mümkün değildir. Ziya Paşa bunu şu biçimde özetliyor; ‘ Varlığın gereği bu akla gerekmez, çünkü bu akıl bu kadar sıkleti çekmez.’ Yaptığımız işler bütçe ile mütenasip değil. Malatya’ya gelen herkesten Malatya’nın değişmiş ve fazlaca gelişmiş olduğunu dediğini duyarsınız. Mevlana hazretleri diyor ki; ‘ Olmayacak işler ola siz Cenab-ı Allah’a yalvarasınız, Cenab-ı Allah bu işleri yapa siz seyredesiniz.’ Tabiri caizse biz seyrediyoruz. Kâfi ki helale haram katmayalım. bu biçimde bir, bin hizmet olur” açıklamasında bulundu.

Yeni Kaymakam Gilan’a ziyaret

Bu ortada, Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Kuluncak ziyareti kapsamında Kuluncak Kaymakamı Tufan Bağır Gilan’a iyi olsun ziyaretinde bulundu.

Ağustos ayında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kuluncak İlçe Kaymakamı olarak vazifeye başlayan Kaymakam Tufan Bağır Gilan’a iyi olsun ziyaretinde bulunan Lider Gürkan, ” Kuluncak İlçe ziyaretimiz kapsamında Kuluncak Belediye Liderimiz ve parti ilçe liderlerimizle bir arada Sayın Kaymakamımıza yeni bakılırsave başladıkları için iyi olsun ziyaretinde bulunduk. Sayın Kaymakamımıza Malatya’mıza ve Kuluncak İlçemize beğenilen geldin diyorum. İnşallah Belediye Liderimiz ve ilçe liderlerimizle birlikte Kuluncak ilçemizi daha hoş geleceğe taşımalarını diliyorum. Kentimizin ve Kuluncak’ın insanları nezaketli, nezahatli, kibar, zarafetli ve cömert beşerler. İlçemizin gurbette yaşayan insanlarının edindiği birikimleriyle bir arada Kuluncak ilçemize kazandırdığı epeyce kıymetli hasletleri var. İnşallah bu hoş hasletleri Sayın Kaymakamımızla birlikte hizmetlerle tanıştırıp, temayüz ettirilirse Kuluncak ilçemiz gelecekte aydınlık yarınlara ulaşır. Malatya’da nazaranv yapan kaymakamlarımızın büyük bir ekseriyeti kendilerini Malatyalı olarak addetmişlerdir. Şuanda Emniyet Genel Müdürümüz olan Mehmet Akdaş’ta bir devir Kuluncak Kaymakamlığı vazifesini yapmıştır. Kendileri Özel Harekat Merkezinin Malatya’ya yapılması için büyük uğraş gösterdi. Ben inanıyorum ki Sayın Kaymakamımız da Kuluncak’ta hoş hizmetler yaparak, güze anılar biriktirerek nazaranv mühletini tamamlayıp ilçemizden ayrılır diye düşünüyorum. Sayın Kaymakamımıza bakılırsavlerinde muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Kuluncak Kaymakamı Tufan Bağır Gilan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, ” Yaklaşık 1 ay evvel Kuluncak İlçemizde nazaranve başladım. Allah bizlere iyi bakılırsavler yapmayı nasip etsin inşallah. Kuluncak İlçemizi sevdik. Liderimizin bizlere yaptığı ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ve ilçemize güzel geldiler diyorum” diye konuştu. – MALATYA