Lider Gürkan Horata Mesire Alanında incelemelerde bulundu

KripTon

Member
Horata Mesire alanında çalışmalara başladıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Fırat Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz protokol sonucunda Horata Mesire alanında ekonomik ömrünü tamamlamış olan binaların yenilenmesi ile bir arada mesire alanındaki çalışmalarımızı ise dönem sonu itibariyle yapacağız. Çalışmalar daha sonrasında Horata Mesire alanını yenilenmiş bir biçimde vatandaşlarımızın hizmetine bir daha açacağız” dedi.

Horata’nın Malatya ile özdeşleştiğini belirten Lider Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Horata Malatya ile özdeşleşmiş bir isimdir. Horata vatandaşlarımızın ağır olarak ilgi gösterdiği hoş bir yer. Horata Mesire alanı hem havası itibariyle birebir vakitte su kaynağından dolayı vatandaşlarımız tarafınca tercih edilen piknik alanlarından biri. Mesire alanı içerisinde gerekli düzenlemeler ve yenileme çalışmaları yapılmadığından dolayı toplumsal donatı alanları ile alanın genelinde kimi çalışmalar başlattık. Bu yıl Fırat Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz proje kapsamında Horata’ya aslına uygun, günümüz koşullarında en yeterli hizmeti verecek bir nitelik kazandıracağız. Bu hususta gerekli çalışmaları başlattık. Toplumsal Tesislerdeki çalışmalar başlatıldı. Mesire alanında vatandaşlarımız faydalandığı için şu an itibariyle bu alanlarda çalışmalarımızı başlatmadık. Bu alanda gerekli çalışmalarımızı tamamlayarak Banazılı hemşerilerimize, Malatya’mıza en hoş hizmeti sunacak bir yer haline getireceğiz. Hizmetlerimizde her vakit yanımızda olan muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” formunda konuştu.

HORATA – HORATA OLACAK

Horata Mesire alanının yıl boyunca açık olmasını istediklerini belirten Bahçebaşı Mahalle Muhtarı Cahit Işıldak, “Horata’mıza yıllardır hizmet gelmemişti. Sayın Liderimizden rica ettik. Horata Mesire alanı 7-8 ay hizmet veriyor. Bunu bütün yıla nasıl yayabiliriz diye Sayın Liderimizden yardım istedik. Sayın Başkanımızda bizleri kırmayarak bir proje hazırladılar. Şu anda binamızın inşaatı devam ediyor. Etraf düzenleme çalışmaları yapılacak. Sahiden Horata-Horata olacak. Çalışmalardan dolayı Sayın Liderime mahallelim ismine teşekkür ediyorum” dedi.

YAPILAN AÇIKLAMALAR KONAK HALKINA İLİŞKİN DEĞİL

Toplumsal Medya üzerinden yanlış açıklamaların yapıldığını belirten Yeni Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçak ise, “Bahçebaşı Mahalle Muhtarımız gerekli açıklamayı yaptı. Bizim üzüldüğümüz toplumsal medya üzerinden yapılan birtakım açıklamalar var. Yapılan o açıklamalar Konak halkına ilişkin değil. Biz Büyükşehir Belediye Liderimizin yapmış olduğu hizmetleri biliyoruz. Bu hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.

HİZMETİ ENGELLEMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUM

Kaynak: Bültenler