Lider Güder: “Muhtarlarımız bizim baş tacımız”

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – Malatya‘nın Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, 19 Ekim Muhtarlar Günü ötürüsıyla “En kıymetli paydaşlarımız ve yol arkadaşlarımız” dediği muhtarlar ve dernek liderleriyle bir ortaya gelerek, tüm muhtarların bu özel gününü kutladı.

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Lideri Mustafa Eren, Battalgazi Muhtarlar Derneği Lideri Abdulvahap Ortaç, Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Lideri Alaaddin Aktaş, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Lideri Aliseydi Yücekaya, Malatya Muhtarlar Derneği Lideri Şahin Demirci, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Lideri Salman Şahbaz ve birlikteindeki birtakım muhtarlar ile birlikte 19 Ekim Muhtarlar Günü ötürüsıyla Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder’i ziyaret etti. Tüm muhtarların bu özel gününü kutlayan Lider Güder, “İyi ki varsınız, âlâ ki geldiniz. Gününüz kutlu olsun. Gönüllerimiz bir. Ülkemizin demokrasi çabasına katkı vermeye birlikte devam ediyoruz. Muhtarlarımız bizim baş tacımız” diyerek, tüm muhtarlara nazaranvlerinde muvaffakiyetler diledi.

Lider Güder’e istişare övgüsü

Battalgazi’nin muhtarlarla bir arada istişare kültürü ile yönetildiğine dikkat çeken Battalgazi Muhtarlar Derneği Lideri Abdulvahap Ortaç, “Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’e epey teşekkür ediyorum. Kendisi hayli naif ve çalışkan birisi. Yol arkadaşımız ve bizler kendisinden çok mutluyuz. Battalgazi kabuğunu kırdı. Liderimiz bir arada Battalgazi’miz hem ekonomik tıpkı vakitte toplumsal istikametten makası kapatıyor. Battalgazi’miz her geçen gün daha da çağdaş bir ilçe hüviyetine kavuşuyor. Battalgazi’de 103 mahalle muhtarı olarak liderimizin en büyük destekçisiyiz. Çalışmaları takdire şayan çalışmalardır. Muhtarlar olarak kendisine hizmetlerinde ve yatırımlarında muvaffakiyetler diliyorum” derken, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Lideri Aliseydi Yücekaya ise, “Başkanımız geçmiş senelerdan beri bu memlekete hizmet eden birisidir. Şuanda da Battalgazi ilçesi için hizmet ediyor. Yaptığı çalışmalar göz dolduran çalışmalar ve tebrik ediyoruz” formunda konuştu.

Hizmet ve yatırımlarda her daim muhtarlarla birlikte hareket eden Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder’e teşekkürlerini ileten Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Lideri Mustafa Eren, “Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’i yakınan takip ediyorum. Muhtarlarla birlikte yol yürüyen bir liderimiz ve bize verdiği bu kıymetten dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Birkaç gün evvel liderimiz bir seyahat programı ile günümüzü kutlamıştı. Muhtarlarımız ismine bunun ortasında ayrıyeten teşekkür ediyorum” derken, Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Lideri Alaaddin Aktaş ise, “Tüm muhtarlarımızın günü kutlu olsun. Osmanlı periyodundan başlayarak Cumhuriyet ile taçlanan muhtarlık kurumunu bizlere kazandıran ve gün olarak kutlamamıza vesile olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve yereldeki temsilcilerine teşekkür ederim” dedi.

Misafirperverliğinden dolayı Lider Güder’e şükranlarını sunan Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Lideri Süleyman Şahbaz, “19 Ekim Muhtarlar Günü niçiniyle liderimizi ziyaret ettik. Fikir alışverişinde bulunduk. Misafirperverliğinden ötürü liderimize teşekkür ediyorum” derken, Malatya Muhtarlar Derneği Lideri Şahin Demirci ise, “Bugün bizleri makamında konuk eden Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’e teşekkür ediyorum. Liderimiz halkın ortasından gelen bir lider. Her ne kadar Yeşilyurt ilçesinin muhtarı olsak da liderimizin hizmetlerini yakından takip ediyoruz. Liderimiz muhtarlarla istişare kültürü ortasında ilçesine hizmet ediyor, katkılar sunuyor. Kendisine kolaylıklar diliyoruz” tabirlerini kullandı.

“Muhtarlarımız tahlil sistemindeki birinci basamaktır”

Toplumsal hayatın değerli yapı taşlarından biri olan muhtarlık kuruluşunun, hizmet odaklı anlayışın hayata geçirilmesinde vazgeçilmez bir kıymete sahip olduğunu vurgu yapan Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, “Muhtarlık kurumu, 1829’dan günümüze 192 yıllık bir geçmişe sahip, Osmanlı’dan Cumhuriyet’imize aktarılmış kıymetli bir lokal idare ünitemiz. Muhtarlık kurumu, lokal idarenin çekirdeği, muhtar ise bölge halkının hakkını, hukukunu gözetmek üzere inandığı ve seçerek nazaranvlendirdiği en muteber kişidir. Bugünde muhtarlarımız bizleri ziyaret ettiler. Hepiniz toplum için epey değerlisiniz. Muhtarlarımız yalnızca 19 Ekim’de değil, her gün anılmayı hak ediyor. Vatandaşımızın ıstırabında ve sevincinde gönül rahatlığıyla kapısını çaldığı bir makamda bakılırsav yapan Muhtarlarımız, bizlerin de baş tacıdır. Şunu unutmamak gerekir; Muhtarlarımız tahlil düzeneğindeki birinci basamaktır. İşleri güç. Her vakit istişare ortasında olduk ve bugüne kadar muhtarlarımızdan incinmedim. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yanlışlarımız olsa da bunu daima birlikte göğüsleyerek yolumuza devam etmeliyiz. Muhtarımıza, ortaya koydukları özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun” diye konuştu. – MALATYA