Lider Güder: “Kapımız da gönlümüz de sonuna kadar açık”

KripTon

Member
Malatya’nın Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü niçiniyle Battalgazi Görme Engelliler Birinci ve Ortaokulundaki öğrencilerle bir ortaya gelerek, “Kapımız da gönlümüz de tüm imkanlarımızla bir arada her vakit özel ihtiyaçlı vatandaşlarımıza açıktır” dedi.

‘Engellilere müspet ayrımcılık’ düsturuyla hareket eden Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü niçiniyle Battalgazi Görme Engelliler Birinci ve Ortaokulunda eğitim ve tahsil bakılırsan 16 öğrenciyi sınıflarında ziyaret etti. Her daim özel ihtiyaçlı bireylerin yanında olan engelli dostu Lider Güder, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ederek, görme mahzuru bulunan öğrencilerin bu özel günlerini kutladı. Öğrencilere armağan ettiği konuşan saatleri kollarına şahsen kendisi takan Lider Güder, özel ihtiyaçlı vatandaşların başlarının tacı olduğuna dikkat çekerek, öğrencilerle birlikte müzikler söylemiş oldu.

“Başkanımıza teşekkür ediyorum”

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnunluklarını söz eden Battalgazi Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Kazım Alkan, “Okulumuz 2019 yılından bu yana eğitim ve öğretim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ortaokul kısmında 7 öğrenci, ilkokul kısmında ise 9 öğrencilerimize eğitimler veriyoruz. Her yıl Ekim ayının ikinci haftasında kutlanan 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü niçiniyle Battalgazi Belediye Liderimiz bizleri ve öğrencilerimize sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Öğrencilerimizi memnun ettiler. Öğrencilerimiz ismine teşekkürlerimizi sunuyoruz” biçiminde konuştu.

“Çocuklarımız memnun oldular”

Battalgazi İlçe Ulusal Eğitim Müdür Vekili Mehmet Metin Yaltay da, “Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’e okulumuza teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyoruz. Kendileri bu özel gün münasebetiyle öğrencilerimizi keyifli ettiler, ikramlar verdiler. Çocuklarımızın yüzlerindeki memnunluğu hepimiz gördük. Engelli dostu liderimize bu hoş ziyareti için şükranlarımızı sunuyoruz” sözlerini kullandı.

“Onlar memnunsa şayet biz de mutluyuz”

Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder ise engellilere değer verdiklerini belirterek, “Onların memnunluğu her şeye kıymet. Onlar memnunsa şayet biz de memnunuz. Bugün Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü niçiniyle özel ihtiyaçlı yavrularımızı ziyaret ettik. Özel ihtiyaçlı çocuklarımız toplumumuzun bir gerçeğidir ve bizim kıymetlilerimizdir. Onları dışlamak yerine toplumla bütünleştirmemiz gerekiyor. Onları yalnızca bir gün değil her gün hatırlamamız gerekiyor. Bilhassa Hükümetimiz özel ihtiyaçlı çocuklarımıza farklı bir ihtimam gösteriyor. Özel ihtiyaçlı yavrularımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çağdaş okullar açıldı. 20 yıl öncesine baktığımız vakit yalnızca özel rehabilitasyon merkezileri varken, şuanda devlet okulları özellerin fazlaca fazlaca ilerisinde. Battalgazi Belediyesi olarak Manisiz Hayat Merkezimiz ile de bölgemizdeki özel ihtiyaçlı vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Şuanda yaklaşık 250 öğrencimiz oradan faydalanıyor. İyi bir hizmeti yürütüyoruz. Şunu bilhassa söz etmek isterim ki; kapımız da gönlümüz de tüm imkanlarımızla birlikte her vakit özel ihtiyaçlı vatandaşlarımıza açıktır. her insanın karanlıklarının bir gün aydınlığa dönmesini temenni ediyor, özel ihtiyaçlı yavrularımız ve vatandaşlarımız üzerinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. – MALATYA