Lider Çınar, yetim uyum merkezini inceledi

KripTon

Member
Malatya‘nın Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, “Kadınlara yönelik Aile Danışmanlık Merkezi kurmak ortasında çalışmalarımızı başlattık” dedi.

Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, birlikteinde Yeşilyurt Belediye Lider Yardımcısı Cavit Aslan, Erkan Dikenli, Yeşilyurt İŞGEM Genel Müdürü Numan Özcan, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri ve Yeşilyurt Belediyesi Toplumsal Yardım İşler Müdürü Alparslan Tokgöz ile birlikte imali tamamlanan Yetim Uyum Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Yeşilyurt İlçesinde ‘sosyal devlet’ anlayışını vatandaşlara kuvvetli bir biçimde hissettirdiklerini ve muhtaçlık sahiplerine devletin şefkat elini planlı ve nizamlı hizmetlerle ulaştırdıklarını söz eden Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, Yetim Uyum Merkezi ile de yetim ve öksüz çocukların yanı sıra ailelerine toplumsal, ruhsal ve kültürel manada hoş hizmetler sunacaklarını söylemiş oldu. Yetim Uyum Merkezinin açılışını yakında yapacaklarını vurgulayan Çınar, ” Toplumsal Yardım İşler Müdürlüğümüzün hizmet alanlarına Yetim Uyum Merkezimizi de ekleyerek, yetim ve öksüz çocuklarımız ile ailelerine yönelik toplumsal, ruhsal ve farklı alanlarda ki eğitim programlarına mesken sahipliği yapacağız. Turgut Özal Mahallemizde kiraladığımız üç katlı binanın iç ve dış yapısını baştan aşağıya tadilat ve tamirini yaparak çağdaş ve nezih bir imgeye kavuşturup, Yetim Uyum Merkezi olarak Yeşilyurt’a kazandırdık. İlçemizde ikamet eden yetim ve öksüz çocuklarımızın hayata daha hoş ve umutla bakmaları emeliyle alanında uzman sosyologlar ve psikologların belirleyeceği eğitim programları ve aktiviteler düzenleyeceğiz. Çocuklarımızın eğitimiyle ilgili her türlü muhtaçlıklarının karşılanacağı özel ve pahalı bir projeyi daha Yeşilyurtlularla buluşturuyoruz” dedi.

Yetim Uyum Merkezinin ilçedeki muhtaçlık sahiplerine besin, paklık ve kıyafet üzere yardımların planlaması ve tertibi yapılan Emanet Çarşı ile koordineli olarak hizmet vereceğini lisana getiren Lider Çınar, ” Bölgemizin en büyük toplumsal yardımlaşma noktası olan Emanet Çarşımıza müracaat yapan yetim ve öksüz çocuklarımızın yanı sıra hassas vatandaşlarımızın yardımlarıyla bu merkeze yönlendirilen yahut bilgilendirilen evlatlarımıza maddi ve manevi yardımlarımızı buradaki merkezimiz aracılığıyla daha planlı ve sistemli bir boyutta gerçeğe dönüştürmüş olacağız. Yetim ve öksüz çocuklarımızın yanı sıra aileleri ve evlatlarımızı himaye eden yakınlarına da çeşitli alanlarda eğitimler düzenleyeceğiz. Malatya’da birinci kez Yeşilyurt İlçemizde hayata geçecek bu özel proje ile muvaffakiyetle yürüttüğümüz Gönül Belediyeciliği hizmetlerimizi de geliştirmiş ve büyütmüş olacağız. Bölgemizde gereksinimi duyulan bu özel yatırım yardımıyla hepimizin göz bebeği olan yetim ve öksüz evlatlarımızın her türlü gereksinimlerini karşılamış olacağız” biçiminde konuştu.

Yeşilyurt İlçesinde bayanlara yönelik Aile Danışmanlık Merkezleri kuracaklarına dikkat çeken Çınar, ” İlçemizde dezavantajlı durumda olan her yaş kümesindeki vatandaşımıza süratli, kaliteli ve hoş hizmetler ulaştırmak hedefiyle hizmet alanlarımızı yeni bir yapılanma süreciyle bir arada genişletme sonucu aldık. Yetim Uyum Merkezimizin yanı sıra belediyemizde yeni kurduğumuz Bayan ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında, Sıhhat Vilayet Müdürlüğümüz ve Aile Toplumsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile koordineli olarak yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda; ilçemizde ki güç ve düşünceli durumda olan bayanlarımıza toplumsal ve ruhsal dayanaklar vereceğimiz Aile Danışmanlık Merkezleri kuracağız. Muhtaçlık sahibi bayanlarımızın problemlerini rahat bir ortamda bizlere ve devletin ilgili kurumlarına iletebilecekleri ve yardım alabilecekleri merkezlerimizi açarak, bu alandaki toplumsal hizmetlerimizin boyutunu geliştirmiş olacağız. Bölgemizde farkındalık oluşturan, dikkat çeken ve ilgi uyandıran bu tıp toplumsal sorumluluk projelerimiz ve yatırımlarımız yardımıyla gereksinim sahibi bütün çocuklarımızın, kardeşlerimizin, bayanlarımızın ve büyüklerimizin asla sahipsiz ve yalnız olmadıklarını onlara kuvvetli bir biçimde hissettirmekteyiz” tabirlerini kullandı. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri