La Russa: “Devlet başkanı olmak istemiyorum ama istediğimi söylemekte özgür olmak istiyorum”

Sezai55

New member
Sayın yönetmen,

“Onlar iyi” haber bültenini okudum. Stefano Cappellini ancak adımı bu başlığa koymak için hiçbir “neden” bulamadım (Kaçınmak için neye oy verirsiniz) Rus Quirinale'de). Aslında (en azından uzmanlar arasında) iyi bilinmektedir ki, Senato Başkanının rolünü yorumlama biçimim, ara sıra da olsa, ikiyüzlülük olmadan düşündüklerimi söyleme özgürlüğünü korumam, tam olarak toplamdan kaynaklanmaktadır. bu role ilgisizlik.

Sadece geçmişim onu sorunlu kılacağı için değil, aynı zamanda ve her şeyden önce benim hırslarımla ve önemli olduğunu düşündüğüm konularda “taraf olabilme” arzumla örtüşmediği için. Biliyorum ve anlıyorum ki, neredeyse her zaman (ya da her zaman?), bir dakika sonra Senato Başkanı olan kişi, eylemlerini gelecekteki Cumhurbaşkanının olası beklentisine uygun hale getirir.

Öte yandan eğer kasıtlı olarak farklı bir duruş sergilediysem, bunun nedeni kesinlikle bunu hiç düşünmemiş olmam ve hatta bunu hiç istememiş olmamdır. Yani, eğer Repubblica kendine en olası olmayan hipotezleri sormak isterse, Meloni'nin yerine Schlein'in gelmesi için “neye oy verirdin?” diye sorun. Daha doğrusu, eğer oy vermemiş olsaydınız neye oy vermek isterdiniz?