KYK burs ve kredi müracaatları başladı (KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır?)

Sezai55

New member
NTV’yi toplumsal medyadan takip edin

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu,
2021-2022 eğitim-öğretim periyodu için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi müracaatlarının başladığını duyurdu.

Üniversite öğrencileri, KYK burs ve kredileri için 8 Kasım’a kadar e-Devlet üzerinden müracaat yapabilecek.

Müracaatlarının başladığını toplumsal medya hesabından duyuran Bakan Kasapoğlu, “Sevgili öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) burs ve tahsil kredisi müracaatları başladı. 8 Kasım saat 23:59’a kadar müracaat yapmayı unutmayın. Hepinize başarılı bir eğitim periyodu dilerim” dedi.

KYK BURS VE KREDİ MÜRACAATLARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler, e-Devlet üzerinden müracaatlarını yapabilecekler. Müracaatta değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar ayrıntılarını güncelleyebilecek.

Müracaat sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, toplumsal ve muvaffakiyet durumuna ait bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınca kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan kıymetlendirme kararında mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da tahsil kredisi tahsis edilecek.

Müracaat süreçleri hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İrtibat Merkezi (444 0 472) ve resmi Twitter dayanak hesabı KYGM_DESTEK üzerinden 7 gün 24 saat bilgi alınabiliyor.

KİMLER KYK BURS BAŞVURUSU YAPABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş imtihanı ile orta vermeden kayıt yapan öğrenciler, intibak yahut hazırlık sınıfında burs verilmez

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM imtihan kararında ham puan bazında rastgele bir puan çeşidinde birinci 100’e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, İdare Şurası tarafınca belirlenen, kıstaslara göre Amatör ulusal sportmen olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

KYK BURS FİYATI NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde devlet tarafınca öğrencilere sağlanan burs ödemeleri bir eğitim yılında 12 kere yapılıyor. Öğencilerin her ay başında T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine ödenen burs ölçüsü zamlanarak 650 TL‘ye çıkarılmıştı. Bu yıl da burs fiyatlarına artırım yapılması bekleniyor.