Sezai55
New member
“Siyaset, yıllar önce geleneklerin ve toplumun evrimini yönlendirmeyi başarıyordu. Bugün ne yazık ki siyaset, geleneklerin evrimi tarafından yönlendiriliyor. Artık yön verme yeteneği yok. Ve buna üzülüyorum. Ve ne yazık ki siyaset korkuyor” Haklar konusunda ve bu bir politikacı olarak biraz utandığım bir şey.” Kuzey Ligi Ekonomi ve Maliye Müsteşarı şunları söyledi: Federico Freni Taobuk'ta Taormina'da yapılan toplantıda konuşuyor Carlo Cottarelli. Siyasetin sivil hakları neden engellediği sorulduğunda Freni şöyle yanıt veriyor: “Cevap geleneklerin evriminde yatıyor. Hiçbirimiz silah alıp zina eyleminde bulunan karı kocayı vurmayı düşünmezdik ama 1960'lara kadar oradaydık. Kocanın zina yapan kişiyi öldürmesine izin veren bir muafiyet vardı, ardından Anayasa Mahkemesi bunun anayasaya aykırı olduğuna karar verdi – diyor Freni – Anayasa Mahkemesi bize yıllardır hayatın sona ermesine ilişkin bir kurala ihtiyaç olduğunu söylüyor.
“Hepimiz biliyoruz ki 2024'te yaşam sonu durumunun düzenlenmesi gerekiyor, Meclis neden duruyor? Kürtaj, boşanma, ikisi de kutsal haklardır. Bunları nasıl düzenledik? – diye ekliyor müsteşar -. o zamanın parlamentolarının bunları yürürlükten kaldırmak için referandumlarla mücadele ettiği çabaları, çünkü ne yazık ki ve ne yazık ki altını çiziyorum, haklar toplumun geleneklerinin gelişimini takip eder ve siyaset, geleneklerin ve ülkenin siyasi tarihinin gelişimini en son fark edendir. , parlamentonun aşırı solundan aşırı sağına kadar tüm siyasi sınıfın haklar konusunda yasa çıkarmaktan fena halde korktuğunu gösteriyor, bunu yaparken kürtaj ve boşanmada olduğu gibi referanduma sığınıyorlar.”
“Hepimiz biliyoruz ki 2024'te yaşam sonu durumunun düzenlenmesi gerekiyor, Meclis neden duruyor? Kürtaj, boşanma, ikisi de kutsal haklardır. Bunları nasıl düzenledik? – diye ekliyor müsteşar -. o zamanın parlamentolarının bunları yürürlükten kaldırmak için referandumlarla mücadele ettiği çabaları, çünkü ne yazık ki ve ne yazık ki altını çiziyorum, haklar toplumun geleneklerinin gelişimini takip eder ve siyaset, geleneklerin ve ülkenin siyasi tarihinin gelişimini en son fark edendir. , parlamentonun aşırı solundan aşırı sağına kadar tüm siyasi sınıfın haklar konusunda yasa çıkarmaktan fena halde korktuğunu gösteriyor, bunu yaparken kürtaj ve boşanmada olduğu gibi referanduma sığınıyorlar.”