Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan turizm hareketliliğine ait açıklama: 25 milyonluk gayesi geçmeyi amaçlıyoruz

Eftal

Global Mod
Global Mod
Birtakım temaslar için Antalya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Serik ilçesindeki arıtma tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte incelemelerde bulunduklarını söylemiş oldu.

Bir gazetecinin “Kurban Bayramı’nda hareketlilik nasıl olacak?” sorusuna Ersoy, şu karşılığı verdi:

“Şu anda yeterli gidiyor. Geçen seniçin epeyce fazla iç turizm hareketi var. Rezervasyonlardan gözlemliyoruz. Yurt haricinden da gelmeye başladı. Takip ediyorum. Bilhassa tatil noktalarında Kuzey Ege’den Mersin’e kadar olan sınırı değerlendiriyorum. Otellerin fazlaca büyük bir kısmı açıldı. Yüzde 96’sı, 97’si açıldı. Bizim açımızdan sevindirici. Yeni açılan oteller de var, hizmete giren. Tatil bölgelerinde pandemi sebebiyle kapanan otellerin büyük kısmı açıldı. İnşallah dönemin da uzayacağını düşüyorum. Kurban Bayramı diye bakmıyoruz, epey fazla yatak kapasitemiz olduğu için.”

Bu sene geç başlayan dönemin uzayarak kasım ve aralık aylarına kaymasını, turizmcilerin de verimli bir dönem geçirmesini umduklarını söyleyen Ersoy, yıllık turist maksatlarını revize ettiklerini, bu yıl için yurt dışı ziyaretçi sayısını 25 milyon olarak öngördüklerini belirtti.

Sayıların yeterli gittiğini ve net sayıların TÜİK tarafınca açıklanacağını vurgulayan Ersoy, “7 milyon 250 bin civarında yurt dışı ziyaretçi sayısını Türkiye yakaladı. Temmuz fazlaca güzel gidiyor, ağustosun daha güzel gideceğini düşünüyoruz. Temmuz, ağustos ve eylülde inşallah 15 milyonluk bir sayıyı yakalarız diye düşünüyorum.” dedi.

daha sonrasında da 25 milyon turist amacına ulaşılacağını belirten Ersoy, şöyleki devam etti:

“İşin matematiği nedir, derseniz 25 milyon turist gayesini bu matematikle yakalarız üzere gözüküyor. Sevindirici olan her gün havalimanlarındaki sayının artarak devam etmesi. Bu açıdan hoş. Karantina kapsamında tutan kimi ülkeler vardı, onlarla da tek tek görüşüyoruz. Bu hafta da birtakım ülkelere ziyaretlerim olacak. Onların da karantina kapsamından, yine Türkiye yavaş yavaş çıkarılıyor. İnşallah 25 milyonu da geçeriz diye düşünüyorum ancak şu anki gayemiz 25 milyon turist 20 milyar dolar gelir elde etmek.”