Keir Starrer'ın Haberler ile yaptığı konuşmalardan dört atıştırmalık çubuğu

BenMelek

New member
Cumhurbaşkanı Trump'ın Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için Rusya'dan Başkan Vladimir V. Putin'e binmesi Avrupa çapında çalıştı. Sadece birkaçı, geçen yaz ülkesinin ekonomisini ve kamu hizmetini canlandırmak için seçilen Büyük Britanya'dan Başbakan Keir Starrer'dan daha fazla dönüştürüldü.

Şimdi Bay Starrer, kader bir anda Transatlantik İttifakı için dünya sahnesine gidiyor. Birkaç telaşlı haftada, o ve Fransa'dan Başkan Emmanuel Macron, Avrupa'nın barış görüşmelerine tepkisini öne sürdü. Bay Trump ile Ukrayna'dan Başkan Volodymyr Zelensky arasında geçti. Ve Avrupa'yı agresif bir Rusya'ya teslim etmemek için Bay Trump'a bağlı.

İşte Bay Starrer'ın Haberler ile düzenlediği son konuşmalardan dört atıştırmalık çubuğu.

Avrupa, Ukrayna ve Rusya arasında bir barış beyanı sağlamaya yardımcı olmalı.

Başbakan, Bay Trump'ın savaşı geri çekme çabalarını memnuniyetle karşıladı ve geçen hafta Bay Trump ve Bay Putin arasında “biraz şey” dedi. Ancak sağlam güvenlik anlaşmaları olmadan, her barış anlaşması Ukrayna'yı gelecekteki fikirlere duyarlı hale getireceğini söyledi.

“Putin'e güvenmiyorum ve bu yüzden söylediği her şeyi biraz dikkatle alıyorum,” dedi Starrer. Diyerek şöyle devam etti: “Güvenlik önlemleri yoksa ne olacağını biliyoruz, yani anlaşmayı zamanında ihlal edecek.”

Avrupa, bu güvenliği sağlamada öncü bir rol oynamak zorunda olduğunu söyledi. Son birkaç hafta içinde, Bay Starrer, enerjisinin büyük bir kısmını, bir barış anlaşmasını sürdürmek için Rusya'ya karşı caydırıcı bir rol oynayacak olan iradenin bir koalisyonunun birlikte katına ayırdı.

Büyük Britanya ve Fransa her iki askeri de işledi, ancak şimdiye kadar bunu halka açık bir şekilde başka hiçbir Avrupa ülkesi yapmadı. Bay Starrer duyuru eksikliği oynadı ve hala sürecin başında olduğunu, barış müzakerelerinin belirsiz olduğu ve caydırıcı bir gücün askeri misyonunun yetersiz olduğunu söyledi.

“Kavramı bir plana nasıl koyarız?” Dedi Bay Starrer. “Bir anlaşma olduğunda ayarlayabileceğimiz bir plan olduğundan nasıl emin olabiliriz? Bir anlaşma bekleyip” doğru “diyemeyiz, sonra başımızı kazın.”

Amerika Birleşik Devletleri ile “özel ilişkinin” korunması en önemlisidir.

Büyük Britanya ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki bağlantılar söz konusu olduğunda, Bay Starmer basit bir politikaya uydu: gün ışığı yok.

“Bazı diğer müttefiklerimizden farklıyız” dedi. “Savunma, güvenlik ve gizli hizmetler temelinde, bir şekilde iç içe geçiyoruz. Başka ülkeler değil. Buna devam etmek bizim çıkarımız.”

Bay Starrer, Bay Trump ile bir ilişki kurmaya çalıştı ve şimdiye kadar ödedi.

“Şimdi ona birkaç kez vurdum,” dedi. “Onunla çok sayıda durumda telefonla konuştum. Sanırım gerçekten iyi bir ilişkimiz var. Bence Ukrayna'da barış yapmak istiyor.

Starer, İngiliz diplomasisinde kraliyet ailesinin yenilenmiş önemini tanıdı.

Bay Starrer, bu zor zamanda gezindiğinde çok gizli bir silahı var: Kraliyet Ailesi. Geçen ay Kral III. Charles'dan Bay Trump'a açıkça memnun bir mektup gönderdi ve onu Büyük Britanya'ya bir devlet ziyareti yapmaya davet etti.

“Başkan Trump benimle kraliyet ailesine olan sevgisi ve ölen kraliçe ile tanışmasının ne anlama geldiği hakkında konuştu.” “Bu önemli çünkü bence diğer ülkeler düşünüyor.”

Son birkaç hafta içinde Charles, Bay Zelensky ile Bay Trump ile çarpışmasından sonra bir araya gelen kalabalık bir diplomatik dans kartı vardı. Her ikisi de Bay Trump'ın Kanada'ya karşı tarifeleri ve 51. Amerikan Devleti olma talepleri ile iki ardışık Kanadalı başbakan, Justin Trudeau ve Mark Carney'e ev sahipliği yaptı.

“Kraliyet ailesi için konuşmak benim için değil,” dedi her zaman dikkatli Bay Starrer. Ancak, “Kanada Başbakanı onun başbakanı” olduğunu ve kralın aynı zamanda devlet başkanı olduğu gerçeğini ifade ettiğini fark etti.

Daha değişken bir dünyada, Büyük Britanya kendi savunmasını ve güvenliğini güçlendirmek zorundadır.

Avrupa Savunma Ortamlarını tartıştığımda Starrer, “Berlin duvarı düştüğünde nasıl hissettiğimi hala hatırlıyorum.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Demokrasi ve özgürlük değerlerinin hüküm süreceği yeni bir dönemin başlangıcıydı. Rusya'nın ülkelerin işgalini hayatımda tekrar göreceğimi düşünmedim.”

“Avrupa'daki barış temettüsü bu kadar uzun sürdü,” dedi savunma için ödeme yapmanın öneminin diğer önceliklerin arkasına düştüğünü söyledi.

Şimdi şöyle dedi: Avrupa'nın daha fazlasını yapması için “Daha fazla dolaysızlık ve aciliyet var”. Starrer, “Birkaç yıl boyunca, Avrupa ülkeleri savunma ve güvenlik için çalışmamız gerektiğini söylüyor, ancak bunu yapmadık.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Konuşma anının bittiğine ve harekete geçme anının şimdi olduğuna çok sıkı bir şekilde ikna oldum.”