Kazak Öğrenci ve Akademisyenler ziyaret

KripTon

Member
MALATYA (Bültenler) – BİZLERE TAKVİYE VERDİĞİ İÇİN LİDERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Malatya‘yı tanıtmak için Kazak öğrenci ve akademisyenler ile bir arada Malatya’yı ziyaret ettiklerini söyleyen Niğde Ömer Halis Demir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Talas, “Malatyalı olarak Kazak kardeşlerimizi Malatya’mızda ağırlamak istedik ve ötürüsıyla Malatya Büyükşehir Belediye Liderimiz Selahattin Gürkan‘da bizleri ziyaret etti. Kazak arkadaşlarımızın bir kısmı hem ülkelerinde akademisyen birebir vakitte Türkiye‘ye staj eğitimlerini görmeye geldiler. Bir kısmı da yüksek lisans doktora ve lisans düzeyinde öğrenci konuklarımız olarak bulunuyorlar. Beşere dokunmanın bir meselai ortaya koymak ismine Kazak kardeşlerimizi Malatyalı kardeşleriyle buluşturma üzere bir niyetle hareket ettik. Bu ziyareti Malatya’nın gastronomisini dış dünyaya tanıtmanın bir yolu olarak da düşündük. Arslantepe Höyüğünün gündeme gelmesi ve daha fazlaca beşere ulaşması üzere yaklaşımlarla Malatya’ya geldik. Bizlere dayanak verdiği için Liderimize teşekkür ediyorum. Ayrıyeten bir Malatyalı olarak liderimizin yaptığı atılımlardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

BÜTÜN TÜRK KARDEŞLERİMİZLE BİRLİK İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Kazak öğrenci ve akademisyenleri, soydaşları Türkiye’de ve Malatya’da ağırlamaktan dolayı büyük memnunluk duyduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, “Türki Cumhuriyetlerinin içinde tesanüt duygusu olması bizleri Türkiye olarak gururlandırıyor. Türk Devletleriyle birlikte geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantı vardı. Toplantı içerisinde Türkiye’de Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapmış olan Binali Yıldırım Beyefendi Türkiye’nin Aksakallı Türkiye temsilcisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafınca ilan edildi. Yani artık yeni Dede Korkutlarımız var. Yeni Dede Korkutlarımızın Türk dünyasına ve Türki Cumhuriyetlerine iyi uğurlu olmasını temenni ediyorum. Malatya, epeyce değişik medeniyetlere, uygarlıklara ve kültürlere mesken sahipliği yapmış bir kadim kenttir. Biz Malatya’yı tanım ederken insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan kenti diye tanım ediyoruz. UNESCO’da Malatya’da insanlık medeniyetinin başladığını geçtiğimiz Temmuz ayında tescil etti. Anadolu’yu Anayurt yapan destan kenti derken bilindiği üzere bizlerde Kazak kardeşlerimiz üzere Orta Asya’daydık. Oradaki kaidelerden dolayı biz batıya yanlışsız göç ettik. Göç eden Oğuz kollarından bir tanesi de Malatya’ya geldi ve yerleşti. ondan sonrasında burada devletleşme sürecine girdik. Malatya sancağı bununla birlikte Anadolu’nun fetih sürecini başlattı. Kayseri’nin Melikgazi tarafınca fetih edilmesi. Sivas’ın Hasangazi tarafınca fetih edilmesi. Ankara’nın Hüseyingazi tarafınca fetih edilmesi. Bunlar Battalgazi’nin babası,amcası ve kardeşidir. Battalgazi’de İstanbul kuşatmasından dönerken Eskişehir’de şehit olmuştur.ötürüsıyla Anadolu’nun fethi 1071 yılından epey evvel Malatya sancağından başlıyor. Malatya Türk ve İslam tarihi açısından değerli bir kenttir. Mevlanalar, Sadrettin Koneviler, İbni Arabiler ilim irfan destanları yazdılar.

Kazakistanlı, Özbekistanlı, Türkmenistanlı, Azerbaycanlı, Doğu Türkistanlı Uygurlu kardeşlerimiz var. Biz Türklerin birliği ve birlikteliğinden kimsenin rahatsız olması değil Türklerin medeniyet götürmesi noktasında birlikte olmamız gerekir. Bizim beraberliğimiz diğerine kaygı değil onlara adaleti, hukuku, sevgiyi ve saygıyı gösterme manasındadır. Milletler tarihine baktığımızda Türk milletinin kadirşinas olduğunu fark edersiniz. Biz Kazak kardeşlerimizle de, Özbek kardeşlerimizle de, Türkmen kardeşlerimizle de, Azerbaycanlı kardeşlerimizle de, Kırgız kardeşlerimizle de ve başka Ahıska Türkleriyle de hepsiyle bir arada kardeş olacağız, kuvvetli olacağız, birlikte olacağız, birbirimizi destekleyeceğiz” diye konuştu.

Programa katılan Kazak Akademisyenlerle birlikte öğrenciler, Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan’a kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler. Kazak heyeti ayrıyeten Lider Gürkan’a çeşitli ikramlar takdim ederken Lider Gürkan’da konuklara armağanlar takdim etti.

#Türkiye ile #Karadağ arasında oynanacak Dünya Kupası G Grubu maçını sizce kim kazanır?
🇹🇷
🇲🇪
⚽
#BizimÇocuklar

— Haberler (@Haberler) November 15, 2021

Bültenler – Son Dakika Haberleri