İTÜ ETA Vakfı Tabiat Kolejinin başarıyı yüzde 100’e varan burs oranlarıyla ödüllendirdiği Bursluluk İmtihanı 15-16 Ocak’ta

Sezai55

New member
Her yıl binlerce öğrencinin hem kendini denediği tıpkı vakitte yüzde 100’e varan burs oranları için yarıştığı imtihan, tüm Türkiye’deki İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji yerleşkelerinde eş vakitli olarak düzenlenecek.

4, 5, 6 ve 7. sınıflar 15 Ocak’ta, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar ise 16 Ocak’ta imtihana katılabilecek.

500 puan üzerinde pahalandırılacak olan imtihan neticelerina nazaran başarılı öğrenciler imtihana girdikleri yerleşkenin kontenjanına göre yüzde 100’e varan eğitim bursundan faydalanacak ve Türkiye’nin en ayrıcalıklı eğitimiyle tanışacak.

YÜZDE YÜZE VARAN BURS İMKANI

Türkiye’nin dört bir yanında her düzeyde öğrencinin, hem ortaokul tıpkı vakitte lise eğitiminde erişebileceği bursları eğitimde fırsat eşitliğinin temeli olarak kıymetlendiren İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji İdare Konseyi Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren, Türkiye geneli tüm öğrencilerin iştirakine açık olan bursluluk imtihanına bu yıl rekor müracaat beklendiğini kaydederek “Fırsat eşitliği anlayışı, muvaffakiyetin ödüllendirilmesi ile buluşunca bursluluk sınavlarımızın kıymeti ortaya çıkıyor.” dedi. Özeren, İTÜ’nün eğitim dayanağına dikkat çekerek “İTÜ idaresi ve deneyimi ile yapılanan Tabiat, artık muvaffakiyet çıtasını yükseltiyor ve kaliteli eğitim amacını daha da üstlere taşımayı hedefliyor” diyerek tüm öğrencileri Bursluluk Sınavı’na katılmaya davet etti.

Fiyatsız gerçekleşecek imtihana kayıt ve bilgi için İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji web sitesi yahut https://bursluluksinavi.dogakoleji.k12.tr adresi ziyaret edilebilir.

İTÜ ETA VAKFI TABİAT KOLEJİ HAKKINDA

İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji öğrencileri, bilgiye ulaşma, girişimcilik ve disiplinler ortası iş birliği marifetlerini de geliştirerek kendi yeteneklerini hayata geçirme bahtına sahip oluyor. Bu öğrenciler, dünyanın her alanda aldığı arayı okuyabilen, bilimin birlikteinde getirdiği ilkesel duruşa ve ideolojiye ahenk sağlamış, kendini kültür, sanat ve sporla besleyebilmiş aydınlık nesillerin gelecekteki temsilcileri oluyor.