İŞGEM projesinin yüzde 60’ı tamamlandı

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) İŞGEM Mesleksel Eğitim Merkezi Projesi inşaat çalışmalarını inceleyen MTSO Lideri Oğuzhan Cet Sadıkoğlu, inşaat çalışmalarının yüzde 60’ının tamamlandığını belirterek, iş arayan gençlere umut olacak projenin epey yakın vakitte faaliyete geçeceğini müjdeledi.

MTSO Lideri Oğuzhan Cet Sadıkoğlu, birlikteinde Malatya TSO İdare Heyeti Üyesi de olan Malatya 2. OSB İŞGEM İcra Konseyi Lideri Özcan Dündar ve İŞGEM Müdürü Necip Cengil ile inşaat çalışmaları devam eden ‘Malatya 2. OSB İŞGEM Mesleksel Eğitim Merkezi ile Büyüyor’ proje alanında incelemelerde bulundu.

“İnşaatımız yüzde 60’ı tamamlandı”

Dündar ve Cengil’den projenin geldiği düzey hakkında bilgi alan Lider Sadıkoğlu, “Gelişen kentlere ve ülkelere baktığımızda endüstrileşmeyi benimsemiş ve endüstrileşmesini tamamlamış vilayetler ve ülkeler olduğunu görüyoruz. Malatya TSO olarak bir taraftan sanayimizi geliştirirken, istihdam sayılarının artması için nitelikli yatırımları kentimize getirirken bir taraftan da sanayi yatırımlarına nitelikli işçi yetiştirmek için projeler üretiyoruz. Bu manada Oda olarak hazırladığımız ‘Malatya 2. OSB İŞGEM Mesleksel Eğitim Merkezi ile Büyüyor’ projemizi önemsiyoruz. Projemizin inşaatı süratle ilerliyor. Şuanda yüzde 60 düzeyinde. Yüzde 40’lık kalan kısmını da kısa müddette tamamlayarak endüstrimizin ve sanayicimizin hizmetine sunacağız” dedi.

“İş garantili eğitimler vereceğiz”

İŞGEM Mesleği Eğitim Merkezi’nin iş arayan gençlerin umudu olacak bir proje olduğunu belirten Lider Sadıkoğlu, “Meslek liselerinden yahut üniversitelerden mezun olup iş bulamayan gençlerimiz varken, milyonlarca lira harcayıp yatırım yapan lakin nitelikli eleman bulamayan iş inşalarımız da var. İşte bu projemiz bu iki tarafı birbirine entegre edecek bir proje. 3 ile 6 ay içinde değişen hızlandırılmış uygulamalı eğitimlerle bilhassa gençlerimize yeni meslekler kazandıracağız. İşletmelerden talepler alacağız ve o taleplere rağmen iş garantili işçiler yetiştireceğiz” diye konuştu.

“Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Lider Sadıkoğlu, “Projemizin bu düzeye gelmesinde katkı sunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Ağırlı ve FKA grubu ile odamızın idare konseyine, meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. En kıymetli teşekkürü de projemizin bu safhaya gelmesinde ve bundan daha sonraki sürecinde de önemli emek verecek olan İŞGEM idaresine, bilhassa Malatya 2. OSB İŞGEM İcra Şurası Lideri Özcan Dündar ve İŞGEM Müdürü Necip Cengil beyefendiye teşekkür ediyorum. Büyük emek verdiler” dedi.

“nazaranvimizin verdiği sorumluluğun farkındayız”

Malatya TSO olarak, kente vizyon katacak projeler için uğraş gösterdiklerinin altını çizen Lider Sadıkoğlu, “Malatya TSO olarak vizyonel projelere imza atıyoruz. Bugüne kadar olduğu üzere bakılırsav süremiz boyunca da bu düsturla çalışmayı sürdüreceğiz. Üyelerimizin tamamına teşekkür ediyorum, bize güvendikleri ve her projemizi destekledikleri için. Hiç kimseyi değil, yalnızca üyelerimizi şad etmek ve onların yararına olacak çalışmalar yapmak için bu gorevdeyiz. İlimiz endüstrisinin ve ticaretinin büyümesi için, iş arayan gençlere umut olmak için bu bakılırsavdeyiz ve vazifemizin bize verdiği sorumluluğun farkındayız. Bu emelle uğraş gösteriyoruz” tabirlerini kullandı. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı – İktisat Haberleri