Intel işvereni Tayvan yolcusu

Muskious

New member
Global çip krizinin ağır tesirleri karşısında çıkış yolu arayan Intel on milyarlarca dolar harcayarak yeni yonga tesisleri kurmak için düğmeye bastı. tıpkı vakitte hala üretim tarafında meşakkatler yaşıyor ve bunları aşmak için krizin merkezine gidiyor.

Intel’den sürpriz TSMC ziyareti

Intel
ve TSMC kâğıt üzerinde birbirine rakip lakin TSMC’nin üretim teknolojileri tarafındaki mutlak hakimiyeti işleri değiştiriyor. Intel belli işlemci ve ağ mamüllerini bir müddetdir TSMC’ye ürettiriyordu ve fazlaca tezli ekran kartlarının üretiminin bir kısmı da TSMC’de olacak.

tıpkı vakitte TSMC’nin kapasite yetersizliği Intel’i de zorluyor. Intel işvereni Pat Gelsinger koltuğu oturduğu günden bu yana birinci kere bir Asya ziyareti planlıyor. Kaynaklar ziyaretin odağında Tayvan ve Malezya olduğunu belirtiyor. Bilhassa Malezya’da kısıtlamalar niçiniyle Penang adasında Intel’in paketleme işlerini yaptırdığı firma kapalı durumda.

Öteki taraftan Tayvan’da Gelsinger’in TSMC ile de bir görüşme yapacağı tabir ediliyor. toplantıda mevcut üretim çizgileri masaya yatırılacak. aslına bakarsanız zorlanan TSMC karşısında Intel’in ne çeşit teklif yahut teklifler sunacağı bilinmiyor lakin Apple üzere sınırları esasen ayıran devler varken işi çok sıkıntı.