İngilizce tahsilinde sınıflar sanal dünyaya taşınıyor

Sezai55

New member
Pandeminin eğitimi değerli ölçüde dönüştürdüğünü söyleyen Dünya Ekonomik Forumu, çevrimiçi öğrenmenin ayrıntıların kalıcılığını artırdığını, bu sebeplerden eğitimi büsbütün değiştirebileceğini aktarıyor.

Çocuklar için online İngilizce okulu Novakid’in Türkiye Yöneticisi Erhan Oduncu, eğitim dalının ve öğrenme alışkanlıklarının dönüşümünü şu tabirlerle kıymetlendirdi: “Eğitim teknolojilerinin büsbütün 3d bir kainata adapte olduğunu söyleyebiliriz.

Çocukları da bu cihanların modülü haline getirmek istiyoruz. Çok gezen mi hayli okuyan mı bilir üzere yıllardir sorgulanan tahsil sürecini, tek bir başlıkta birleştiriyoruz. Çocuklar hem geziyor, hem okuyor, birebir vakitte keyifli vakit geçirip eğitime daha da sarılıyor.

Novakid Türkiye Yöneticisi Erhan Oduncu

İngilizceyi bir yükümlülükten çok eğlenceli bir aktivite olarak nazarann çocuklar derslere daha motive oluyor.

Sektörel içgörülerden ve müşteri beklentilerinden hareketle duyurduğumuz yeni eserler ve yaptığımız iyileştirmeler, dünyanın dört bir yanındaki ebeveynlerin hibrit öğrenme tecrübelerine artan ilgisiyle karşılık buluyor.”

“GELECEĞİN ÖĞRENME TECRÜBELERİNİ BUGÜNDEN SUNUYORUZ”

Öğrenmeyi vakitten ve yerden bağımsız hale getiren hibrit öğrenme, çocuklara “ikinci lisan olarak İngilizce” eğitiminde de büyük avantajlar sağlıyor.

2021’de oyunlaştırmaya dayalı yeni İngilizce programı Novakid Game World’ü duyurduklarını hatırlatan Erhan Oduncu, “5 yıl evvel eğitim kesimine o devir için fazlaca inovatif sayılabilecek online derslerle giriş yaptık. Teknolojiyi yakından takip ederek bu 5 yıllık müddette online İngilizce derslerin yanı sıra yapay zeka takviyeli oyunlar, 3 boyutlu tipler üzere çığır açıcı yeniliklere imza attık.

İngilizce derslerinin her öğrencimiz için daha da şahsi ve ilgi cazibeli olmasını sağlamak için, oyunlaştırma teknolojileriyle pazarda birinci kere hayata geçirdiğimiz Novakid Game World ve birinci sanal oyun kainatı Magic Academy’ye şimdiden 82 bini aşkın öğrenci katıldı.

Öykü tabanlı bir öğrenme ortamı vaat eden Novakid Game World, 4 ile 12 yaş içindeki öğrencilere öğrenmeyi cümbüşle birleştiren, eksiksiz lisan öğrenme araçları kainatı sağlayan birinci eser oldu.

Virtual Explorer kurslarımızda ise 3d tiplerle öğrencilerin her derste farklı bir ülkeye gitmesine, merakla yeni kültürler tanırken İngilizce öğrenmelerine imkan tanıyoruz. Bu sayede geleceğin öğrenme tecrübelerini bugünden sunmaya başladık” dedi.

“SANAL EĞİTİM FİZİKÎ EĞİTİME KIYASLA TOPLUMSAL AÇIDAN ÇOK DAHA ETKİLEŞİMLİ”

Novakid’in geçtiğimiz yılı Türkiye’de yıllık %106 büyüme ve 7 bini aşkın faal kullanıcıyla kapattığını vurgulayan Erhan Oduncu, “2021 boyunca kitlesi her ay %15 kadar büyüyen Novakid’in data sürece yeteneklerini ve kapasitesini yapay zeka teknolojilerinden faydalanarak artırdık. Novakid’in dünya çapındaki eğitmenleri yıl boyunca toplam 2,5 milyon kesintisiz ders verdi.

Öte yandan öğrencilere dünyanın farklı yerlerinde yaşayan akranlarıyla oldukları yerden irtibata geçme imkanı tanıyan ve süratli bağlantıyla öğretmen-öğrenci bağını güçlendiren sanal eğitimin, fizikî eğitime kıyasla toplumsal açıdan hayli daha etkileşimli olduğunu söyleyebiliriz.

Avrupa ve Asya’daki yeni pazarlarımızla 49 ülkeye genişlettiğimiz hizmet alanımız, bu etkileşimi sağlayabildiğimizi ve farklı kültürel geçmişlere sahip öğrencilere İngilizce öğretmenin özelleştirilmiş bir yolunu sunduğumuzu kanıtlıyor” tabirlerini kullandı.

“EĞİTİM BÜYÜK ÖLÇÜDE SANAL DÜNYAYA TAŞINACAK”

2021’de Novakid’in “başlamak için hakikat yer” sloganıyla, dünyadaki tüm çocukların oynayabileceği ve öğrenebileceği bir oyun alanını temsil eden yeni bir kurumsal kimliği benimsediğini söyleyen Novakid Türkiye Yöneticisi Erhan Oduncu, platformun 2021 muvaffakiyetlerini ve gelecek planlarını şu sözlerle paylaştı: “Danışmanlık firması J’son & Partners’ın kendi segmentinde Avrupa başkanı seçtiği Novakid, eğitim teknolojileri üzerine araştırmalar yapan HolonIQ tarafınca da 2021’de ‘en çok gelecek vadeden 100 startup’ listesinde sıralandı.

GSV EdTech 150 listesinde üst üste iki yıl boyunca yer alan Novakid’e The Org’un 50 gelişen eğitim teknolojisi şirketi listesinde de yer verildi. Tahminen hayli yakın bir gelecekte değil fakat teknolojiye erişimin dünyanın her yerinde eşit düzeylere geldiği günlerde, eğitimin büsbütün yahut büyük ölçüde 3d sanal alanlara taşınacağını öngörüyoruz.

Yabancı lisan eğitiminin geleceğinde yapay zekadan faydalanan etkileşimli oyunların ve gerçekçi 3d cinslerin epeyce daha fazla bireye ulaşacağını düşündüklerini belirten Oduncu, “Bu öngörülerden hareketle 2022’de bir yandan eğitim içeriğinin geliştirilmesine odaklanırken, öteki yandan hayli oyunculu oyunlar aracılığıyla öğrenciler içindeki irtibatı ve grup çalışmasını geliştirmeyi hedefliyoruz.

Daha kapsamlı öğrenci gelişim değerlendirmeleri sunabilmek için konuşarak yazdırma (speech-to-text) tahlilleri ve his tanıma teknolojileri üzerinde çalışacağız.”