İçişleri Bakanlığı hassas hedeflere yönelik önlemleri güçlendiriyor. Crosetto: “Göçmenler arasındaki savaşçı riski. 4 Kasım Silahlı Kuvvetler Günü’n

Sezai55

New member
İsrail ile Filistin arasındaki savaşta yaşanan gelişmeler ışığında İtalya’daki hassas hedeflerin araştırılması ve buna bağlı olarak güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi. İçişleri Bakanlığı’nda bu sabah toplanan Düzen ve Güvenlik Komisyonu’nda ele alınan ana konular bunlar. Toplantı, son günlerde yapılan toplantıların güncellenmesini temsil ediyordu. İçişleri Bakanı, Matteo Piantedosi, özellikle dün Fransa’da bir öğretmenin bıçaklanarak öldürüldüğü saldırının ardından istihbarat ve polis güçleri tarafından İtalya’daki mevcut durum hakkında bilgi aldı. Bugün Paris’te Louvre ve Versailles Sarayı bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı.

Daha sonra Piantedosi, “Zor ve karmaşık aylar bizi kesinlikle bekliyor” dedi ve “somut ve acil” alarmlar olmamasına rağmen, yüksek dikkati korumanın uygun olduğu “dikkat seviyesini çok yüksek tutmaya” yetecek kadar alarm var. Dışişleri Bakanı’nın sözleri daha güven vericiydi Antonio Tajanikutlamalarıyla bağlantılı olarak Çarşaf Floransa’da gerçekleşti. Başbakan yardımcısı, güvenlik önlemlerinin güçlendirildiğini doğruladı ancak ülkemizdeki yakın riskleri göz ardı ederek Fransa’da olanlarla karşılaştırıldığında bir farka dikkat çekti: “İtalya’da durum Fransa’dakinden farklı, acil bir risk yok, herhangi bir risk yok” Yahudi cemaatini ve ibadet yerlerini korumaya yönelik tedbirler güçlendirilmiş olmasına rağmen hiçbir ipucu yok. Hizmetlerimiz iş başında. Yakın zamanda herhangi bir risk öngörmüyoruz ancak buna rağmen tüm potansiyel hedefleri korumak için alarmımız var.”

Savunma Bakanı, İsrail’deki yeni savaşın yansımalarının elbette Ukrayna’daki çatışma devam ederken İtalya’da da hissedileceğini söyledi. Guido Crosetto ülkemizin “en zayıf kısmına” yardım etmeye “hazırlanmalıyız”.

Silahlı Kuvvetler Günü

Bu arada Crosetto partide Çarşaf “4 Kasım’da yapılacak Silahlı Kuvvetler kutlamasını iptal etmeyi düşünüyorum” diye duyurdu. Doğrudan yabancı yatırım temsilcisinin bu duruşu şu şekilde gerekçelendirdiği bir duruş: “İptal etmeyi düşünüyorum, bu sene yapmamayı düşünüyorum çünkü risk faktörünü arttırmanın doğru olmadığını düşünüyorum, normal bir tezahür değil. Neden bir platform verme riskine gireyim ki?” Önemli bir şey yapmak isteyen bir deliye ya da bir dizi deliye mi? En kötüsünü düşünmek zorundayım.”

Savunma başkanı ayrıca Eriha’da bulunan 22 jandarma birliğinin “muhtemelen bugün” geri dönmesi gerektiğini de açıkladı.

Hassas hedefler

İçişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, tüm ulusal topraklarda ‘hassas’ kabul edilen 28.707 hedef bulunuyor ve bunların 205’i Yahudi dünyası ve İsrail Devleti ile ilgili olup çoğunlukla diplomatik ve dinidir.

Sızıntı yapanlar hakkında alarm

Yine güvenlik konusuna değinen Savunma Bakanı’nın konuşmasında “göçmenler arasındaki savaşçı riskinden” bahsedildi. “Yunanistan’da yaşanan Kefalonya katliamının 80’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma törenleri sırasında şunları ekledi: “Artık ülkenin güvenliğinin savunulması elzem hale geliyor ve bu ihtiyacın önümüzdeki aylarda artacağına inanıyorum.” hem İntegralizmin yeniden patlamasının mümkün olması hem de bu tür olayların göç riskini arttırması nedeniyle. Şu anda risk, her zaman yoksulluğun değil, aynı zamanda zarar vermek için gelen insanların da göç etmesidir. Bu yüzden kontrolün daha da arttırılması gerekiyor çünkü şu anda bizimle savaşmaya gelecek insanların içeri girmesine izin veremeyiz.”

İçişleri Bakanı Piantedosi de İsrail’deki savaş nedeniyle göçmen cephesinde “risklerden birinin” bulunduğunu belirterek, “Daha önce de olsa Filistin’den gelenleri zaten bildirmiştik. Bir şekilde daha fazla dikkat gösterebilecek herkesi vardıklarında durdurmak önemlidir.”