Hekim olma hayaline beyin tümörü manisi

KripTon

Member
BAĞLAR, DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır‘da yaşayan ve hayali hekim olmak olan 16 yaşındaki Baran Dolaşır, sıhhatine kavuşmak için tümörle çaba ediyor. Dolaşır, 5 santimetreye kadar büyüyen tümörün alınması için yardım bekliyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 841. Sokakta yaşayan 16 yaşındaki Baran Dolaşır’a, 3 yıl evvel baş dönmesi şikayetiyle gdolayıldüğü hastanede tümör teşhisi konuldu. İvedilikle ameliyata alınan genç başarılı ameliyat daha sonrası ağır bakımda geçen 27 günlük süreçten kurtuldu. 3 yıl daha sonra yüzde felç oluşumu ve yürüyememe sorunu başlayan Dolaşır, hastaneye yenidendan başvurdu. Hastanede çekilen tomografi ve yapılan tetkikler kararı Baran’ın beyninde bir daha tümör oluştuğu tespit edildi.

Acılı baba Nihat Saraç, oğlunun her geçen gün durumunun daha tehlikeli hale geldiğini ve ivedilikle ameliyat yapılması için takviye davetinde bulunarak evladını kurtarmalarını istedi. Saraç, “Baran çocuk iken kendi kendine baygınlık geçiriyordu, kusuyordu yolda yürüyemiyordu. Alıp doktora götürdüm, beyin sinemasının çekilmesi gerektiğini söylemiş oldu. Sinema çektikten daha sonra hekim hemen ameliyat etmemiz gerektiğini söylemiş oldu. Beyninde tümör olduğunu söylemiş oldu ve burada ameliyat olamayacağını belirtti, ben de alıp Malatya’ya götürdüm. 27 gün boyunca orada çocuğu yatırdık ameliyat ettiler. Başarılı bir ameliyat geçti, ortadan 3 yıl geçti çocuğumun başında yeniden tümör oluştu. Durumu şu an hayli makûs tabipler hemen ameliyat olması gerektiğini söylemiş oldu. Yüzünde felçlik oldu, gözü kapanmıyor durumu acil, bir ayağı tutmuyor. Oynayamıyor, arkadaşlarına baktıkça gün gün eriyor, baba niye gözüm kapanmıyor, yürüyemiyorum diyor o dedikçe ben kendi kendimi yiyorum” dedi.

“Yürümek, koşmak, oynamak, okula gitmek istiyorum”

16 yaşındaki Baran Dolaşır, hekim olma hayali olduğunu ve yürümek, koşmak, arkadaşlarıyla oyun oynamak istediğini kaydederek, yardım beklediğini belirtti. Dolaşır, “Üzülüyorum, pencereden bana bakıyorlar, oynayamıyorum, dışarı çıkamıyorum. Bana yardım etsinler Allah isteği için. Yürümek, koşmak, oynamak, okula gitmek istiyorum. Hayalim okula gitmek, hekim olacağım” diye konuştu.

(Murat Başal/İHA)