Hasan Çavuşoğlu: ”Yabancı oyuncularla şampiyon olacağız diye bir esas yok”

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – HABER

Alanyaspor Kulübü Lideri Hasan Çavuşoğlu, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) aldığı yeni yabancı kuralını desteklediklerini söylemiş oldu.

‘Türk oyunculara fazla talih vermiyoruz’

Azerbaycan’da bir spor kanalına açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, yabancı futbolcu sayısının düşmesi taraftarı olduğunu belirterek, “Federasyonun koyduğu 8’i alanda olmak kaydıyla 14 yabancı kuralı var. Geçen seneye baktığımız vakit kimi gruplar ligin yarısını şimdi 11 yabancıyla oynamışlar. Burada alışılmış ki Türk oyunculara fazla baht vermiyoruz, vermemiz lazım. Bu kıymetli bir mevzu. Şu anda federasyonun koyduğu kuralı Alanyaspor olarak desteklediğimizi söylemiş olduk. Birkaç kulübün de desteklediğini biliyorum.” diye konuştu.

12 yabancı oyuncunun daha mantıklı olduğunu savunan Çavuşoğlu şunları kaydetti:

“Büyük kulüpler her sene şampiyonluğa oynuyorlar lakin yabancı oyuncularla şampiyon olacağız diye bir kural yok. Türk futbolcularını nasıl geliştireceğiz, ulusal gruba nasıl kazandıracağız? Altyapıdan genç oyuncuları oynatarak, baht vererek kazandıracağız. Biz bu sene ekibimizde genç oyuncularımızı oynattık. Birtakım kulüpler de epey futbolcu almışlar, yabancı futbolcuların yarısı oynayamıyor, işe yaramıyor. Onları göndermeye çalışıyorlar. Onların kahırları var. bu biçimde almayacaksın. Ben bir futbolcu getirip 2-3 sene oynatıyorum bakıyorsun şampiyonluğa oynayan bir kulübe gidiyor. Bunlar da kıymetli. Ben bulmadan evvel siz bulsaydınız. Bunlara çalışmak ve görmek lazım. Her futbolcunun büyük ekipte oynama hayali var. Bu da olağandır. Yabancı kuralında ben federasyonun uygulamak istediği statüye katılıyorum. Aslında 8 alanda 6 dışarıda formunda de olmaması lazım. 14 değil de 12 yabancı olsa daha mantıklı olur. Ben 14 yabancı futbolcu almam, almak isteyen alabilir. Kulübede oturtabilir. her insanın maksadı var, şampiyonluk argümanı var. Kulüplerin kendi tasarruflarında olan şeyler bizi ilgilendirmiyor.”

Federasyonun Harika Lig’de yabancı futbolcu sonucu

Harika Lig kulüpleri, 2021-2022 döneminde en çok 14 yabancı asıllı futbolcuyu tescil ettirerek A kadro listesi ile karşılaşma isim listesinde bulundurabilecek. Bu futbolculardan en çok 8 futbolcuya birebir anda alanda yer alabilecek.