Gürkan, canlı hayvan pazarında inlemelerde bulundu

KripTon

Member
Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Canlı Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulundu.

Gürkan, ” Kurban Bayramı öncesinde Canlı Hayvan Pazarı’nda üreticimizin, tüccarımızın ve vatandaşlarımızın rahat bir ortamda alış ve satış süreçlerini yapması için gerekli tedbirleri aldık ve çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Malatya’nın hareketli yerlerinden biri olan Canlı Hayvan Pazarı’nda Büyükşehir Belediyesinin ilgili üniteleri tarafınca gerekli önlemler alındı. Vatandaşların kurban alış ve satışlarını rahatlıkla yapabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi veteriner takımları, Hayvan Pazarı’nda hizmetlerini sürdürürken, trafik sıkışıklığının yaşanmaması ve tertipli trafik akışı olması için Büyükşehir Belediyesi ulaşım ve zabıta grupları de ağır bir biçimde misyon yapıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Canlı Hayvan Pazarı’nı ziyaret edip, hayvan sahipleri ve vatandaşlarla sohbet etti. Lider Gürkan, satışı yapılan kurban pazarlığına da dahil oldu.

Malatya Canlı Hayvan Pazarı Dernek Lideri Ramazan Kırma, Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan’ın Canlı Hayvan Pazarı’nı her sene ziyaret etmesinden dolayı şad olduklarını söylemiş oldu. Kırma, ” Konutların eksiklikleri olduğu üzere kurumlarında kimi vakit eksiklikleri olur. Lakin Liderimiz her vakit söylemiş olduği şeyleri yapmıştır. Liderimizin söylemiş olduklerine ve yapacaklarına inanıyoruz. Liderimiz çiftçilerimize ve üreticilerimize sahip çıkıyor. Kendisine fazlaca teşekkür ediyoruz” tabirlerini kullandı.

Kurban Bayramının sağlıklı ve huzurlu bir biçimde kutlanmasını Cenabı Allah’tan niyaz ettiğini söyleyen Lider Gürkan, ” Hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Daha birçok Kurban Bayramlarına sağlıklı, huzurlu bir biçimde girmelerini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Malatya’nın her kurumu, her kuruluşu bizimdir. Bizlerde her vakit bilhassa Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Pazarı’mızı Ramazan liderle bir arada geziyoruz. Üreticimizin, satıcımızın, tüccarımızın, alıcımızın yahut kurban kesme durumunda olan vatandaşımızın sorunları ve külfetlerini şahsen yerinde gözleyip, inceleyerek var ise bir külfeti ilgili ünitedeki arkadaşlarımıza gerekli talimatları verme noktasında inlemelerimizi yapıyoruz. Var olan sorunları çözme noktasında yahut durumu daha da düzgünleştirme noktasında neler yapılması gerektiğini bedelli Ramazan liderimizle, üreticilerimiz ve tüccarlarımızla birlikte işleri çözmeye çaba ediyoruz. Tüccar arkadaşlarımızın meseleleri ve isteklerini kendilerinden dinledik. Şuanda pazarımızda küçükbaş hayvanların daha yükte satışının yapıldığı tabir edildi. Büyükbaş hayvanların da çoğunluk satışı besilerde gerçekleştirildiği için artık besilerde de bir Pazar kurulma etabına gelinmiş. Canlı Hayvan Pazarı’nda bulunan vatandaşlarımıza sorunların olduğu alanlarda meselelerin çözüleceğini söz ettik ve iyi pazarlar olmasını diledik. Bilhassa pandemi sürecinde bayramları buruk yaşadık. İnşallah bundan daha sonra Covid-19 hastalığını insanlığın yakasından kurtarırız diye düşünüyorum. Vatandaşlarımızın eski günlerde olduğu üzere beğenilen sohbetlerle, hoş bayramlar geçirerek bir ortada olmalarını temenni ediyorum. Canlı Hayvan Pazarı’na geldiğimizde hoş bir pazarlık ortamı vardı ve bizde pazarlığa aracılık etmiş olduk. Güzel pazarlar olmasını diledik. Ben hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu. – MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı