Gündüzbey mahallesi altyapısı yenilendi

KripTon

Member
MASKİ Genel Müdürlüğü tarafınca, Malatya Geneli Çeşitli İçmesuyu ve Kanalizasyon Çizgisi imal işi kapsamında Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Mahallesi’ne yaklaşık maliyeti 1.5 milyon TL olan 2 bin 500 metrelik içmesuyu sınırı çalışması gerçekleştirildi. Öz kaynakların kullanıldığı içmesuyu çizgisi çalışmasında çizgileri deplase edilerek 500 adet abone ilişkisi yenilendi.

MASKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışmaların akabinde Yol ve Altyapı Uyum Daire Başkanlığı takımları de 3 km’lik yolda yeni asfalt serim çalışması yapıyor. Büsbütün eskiyen yolda yol kazıma sürecini yapan takımlar asfalt serim çalışmalarını da tamamlayıp daha konforlu ve ferah yolları vatandaşların hizmetine sunuyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan birlikteinde AK Parti Vilayet Lideri İhsan Koca ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafınca Gündüzbey Mahallesinde başlatılan ve tamamlanan altyapı çalışmaları ile asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Mahallesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, “Gündüzbey Mahallemizde bilhassa içme suyu ile alakalı meseleler vardı. Kurum olarak içme suyu şebekesini yenilemek ismine sokakların dar bulunmasına karşın 2,5 km’lik alanda içme suyu şebekesi çalışmalarını yaptık. Çalışmalarımızla bir arada 500 abonemizin kontaklarını yaptık ve devreye aldık. Yaptığımız çalışmalarımızın daha sonrasında Yol ve Altyapı Uyum Daire Başkanlığımızın takımları asfalt çalışmalarını yapmak için alana girdi. Yapılan çalışmaların mahallemiz için güzel olmasını temenni ediyorum” dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışmaların akabinde asfalt çalışmalarına başladıklarını belirten Yol ve Altyapı Uyum Daire Lideri Mehmet Mert, “Gündüzbey Mahallemizin eski yerleşim alanında asfalt çalışmalarımıza başladık. Çalışmaları yaptığımız alan dar ve araç gereçlerimizin mahalle içerisinde hareket alanı kısıtlı. Çalışmaları yaptığımız alanda üç çeşit taş vardı ve biroldukça alanı yamaydı yani yol manasında kullanışlı bir yer değildi. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaların akabinde tam yolda söküm süreci yaptık ve pmt ile asfalt çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Uzaklık olarak 3 km’lik bir aralık lakin çalışma koşulları bakımından güç. Kamyon ve greyderin girmemesi niçiniyle elle döküm ve serim süreçlerini yapıyoruz. Çalışmaları yaptığımız alan Büyükşehir Belediyemize ilişkin olmamasına karşın kısa vakitte asfalt çalışmalarımızı tamamlayacağız ve vatandaşlarımızın hizmetine yolumuzu sunacağız” açıklamalarında bulundu.

Mahallelerine yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Gündüzbey Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şahintürk, “MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaları liderimizle birlikte inceledik. Asfalt çalışmalarımıza da biran evvel başlanıldı. Büyükşehir Belediye Liderimiz Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Selahattin Liderimizin misyona gelmesiyle mahallemizin gelişmesi bir oldu. Liderimize teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinin Malatya genelinde ağır olarak çalıştığını lisana getiren AK Parti Malatya Vilayet Lideri İhsan Koca ise, “Büyükşehir Belediyemizin hoş çalışmalarından birine daha şahitlik ediyoruz, memnunluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kadim Gündüzbey’imizin, kadim Kündübeg’imizin sokaklarının standartlarının yükseldiğini görüyoruz. Hoş ve kaliteli asfaltla mahallemizin tanıştığını görüyoruz. İçme suyu, kanalizasyon altyapı çalışmalarımız tamamlanmış. Yapılan altyapı çalışmalarının kararında da asfalt çalışmalarımız da yapılıyor. Çalışmaların Gündüzbeyli hemşerilerimize güzel olmasını diliyorum. Başta Selahattin Liderimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gündüzbey Mahallesinde yaklaşık 50 yıllık su şebekesinin yenilendiğini söyleyen Lider Gürkan, “Gündüzbey Mahallemizde epeyce eskilerden kalma su şebekemiz vardı. Yaklaşık 50 yıl evvel yapılan bir su şebekesiydi. Mevcut su şebekesinin kifayet etmediği ve kâfi olmadığı, basıncının olmadığı, patlak ve arızaların olduğu ve vatandaşlarımıza da sürdürülebilir manada su verilemediği halinde şikâyetler geliyordu. Ayrıyeten Yol ve Altyapı Uyum Daire Başkanlığımızda yolların yeterli olmadığını gördü ve müşahede etti. MASKİ Genel Müdürlüğümüze su şebekelerinin değişmesi konusunda talimatımızı vermiştik. Yol ve Altyapı Uyum Daire Başkanlığımızda yolların bize ilişkin olmamasına karşın yama ile yolların düzgün olmayacağını belirtmesi üzerine, düzgün bir asfaltın çalışmaların yapıldığı alana dökülmesi noktasında ilgili arkadaşlarımıza talimatlarımızı verdik.

MASKİ Genel Müdürlüğümüz 2,5 km’lik alanda çalışmalarını bitirdi ve 500 abonenin kontaklarını yaptı. Yol ve Altyapı Uyum Daire Başkanlığımızda güç kaidelerde asfalt çalışmalarını yapıyor. Asfalt çalışmaları noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir destan yazıyoruz. 8 Büyükşehir Belediyesinin toplamından fazla günlük bitüm alınıyor. TÜPRAŞ’ın resmi kayıtlarıdır. Yalnızca Gündüzbey Mahallesinde değil, Yol ve Altyapı Uyum Daire Başkanlığımızın 85 yerde şantiyesi var. Malatya’nın bin 600 mezra, 718 mahalle ve 13 ilçesinde kentimizin her köşesinde ağır bir çalışma gerçekleştiriliyor. Yaptığımız çalışmaların memleketimize ve hemşerilerimize güzel uğurlu olmasını temenni ediyorum” formunda konuştu.

Gündüzbey Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şahintürk, inceleme seyahatinin akabinde kiraz ağacına resmedilen kiraz figürünü Gündüzbey Mahallesi ismine yapılan çalışmalardan dolayı Lider Gürkan’a takdim etti.

Kaynak: Bültenler