Gualtieri, Campidoglio’da Lula’yı kabul etti: “Brezilya, Roma’nın Expo adaylığını dikkatle değerlendiriyor”

Sezai55

New member
Paris’ten dönmenin ve Roma belediye başkanının hayalini kurduğu Expo rüyasını içeride açmanın zamanı bile değil. Robert Gualtieri Brezilya cumhurbaşkanının desteğini alıyor, Luiz Inacio Lula da Silva.

Lula, üçüncü döneminde İtalya’ya yaptığı ilk seyahatte ilk kez bir araya geldi. Papa Francescosonra cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve başbakan Giorgia Meloni.

Sonunda, öğleden sonra geç saatlerde Gualtieri tarafından Campidoglio’ya yapılan Roma ziyaretini kapattı.
“Brezilya başkanı olarak Lula ile görüşebilmek bir rüya. Bu şehri ve İtalya’yı çok seviyor. Roma’nın Expo adaylığı Brezilya tarafından dikkatlice incelenip değerlendirilecek, sonra göreceğiz” dedi belediye başkanı, Lula’dan tatlı sözler aldıktan sonra.

Gualtieri, Roma belediye başkanı olduğunda gerçekten çok mutlu oldum” dedi, “Onu, büyük bir zorluk anında bana tüm dayanışmasını veren bir arkadaş olarak görüyorum, hatta Brezilya’da beni ziyarete geldi. Kendisine şehri iyi yönetmesini diliyorum” dedi.

konular