Grillo, Schlein'e bir mektup yazıyor: “Conte'yi alın, PD'ye milyonlarca oy verdi”

Sezai55

New member
Sevgili Elly, sana yazıyorum. İmza: Beppe Grillo. 5 Yıldız Hareketi'nin garantörü Demokrat Parti sekreterine mektup gönderdi Elly Schlein. Missive neredeyse tamamen karşı Giuseppe Conte. Tg2'deki konuk şöyle yanıtlıyor: “Grillo'nun şaka sıkıntısı yok ama sorun ciddi. Eğer şakalara güvenmek zorunda kalsaydık, Mario Draghi'ye yazarak Grillo'ya danışmanlık sözleşmesi teklif edebilirdim. Ama bu ciddi bir sorun, bu, yetişkin ve olgun olduğunu kanıtlayan bir toplulukla ilgilidir. Garantörün kabul edemeyeceği şey budur”.

Garantör mektubu, mühürlü bir zarf içinde Nazarene'ye “Elly Schlein'in dikkatine” ve “Kopya bilgisi” için ironik bir şekilde Demokrat Parti'nin “şu anki 1, şu anki 2, şu anki 3, şu anki 4″üne gönderilir. . Grillo bunu yazdı ve konu zaten içeriğini tahmin ediyor: “Giuseppe Conte'nin adaylığı için referans mektubu”. Mektup, incelendi LaPresseGirişimin anlamını başlangıçta şöyle açıklıyor: “Sevgili Elly Schlein. Size bu referans mektubunu yazıyorum çünkü inanıyorum ki Giuseppe Conte (güzel Oz) Demokrat Parti'ye liderlik etmek için doğru kişi ya da isterseniz onun akımlarından biri.” 5 Yıldız Hareketi'nden PD'ye milyonlarca oy alarak seçmen tabanınızın güçlenmesine önemli ölçüde katkıda bulunuyoruz”.

Ve son olarak “referans mektubumu desteklemek için” partiniz için halihazırda elde ettiği somut sonuçları gösteren bir grafiği de ekliyor: 5 Yıldız Hareketi'nden Demokrat Parti'ye aktarılan milyonlarca oy. Sizden bu cömertliği dikkate almanızı rica ediyorum. ve Conte'nin size karşı fedakarlığı. Yaratıcı uzlaşmalardan, stratejilerden ve kurumsal teatrallik dokunuşlarından oluşan kendine özgü tarzını getireceğinden eminim. O, Demokrat Parti için doğru adamdır ve projenize o türden öngörülemezliği vermeye hazırdır. Saygılarımızla, Beppe Grillo”.

M5S, Grillo'nun değeri ne kadar? Anketçiler: “Conte'nin oylarını alır ama yüzde 4'ü geçemez”

kaydeden Antonio Fraschilla

05 Aralık 2024

Grillo, 5 yıldızın başkanı hakkında çok sert davranıyor: şöyle açıklıyor: “Conte, farklı pozisyonlar arasında mükemmel bir denge kurmada ustadır – diye yazıyor – ve önce 3 ankete ve 5 yorumcuya danışmadan net bir pozisyon almaktan kaçınıyor. Bu, Yeteneği onu, kimseyi gücendirme riskine girmeden farklı seçmenleri birleştirmek isteyen bir parti için ideal bir lider haline getiriyor.”

Hareketin garantörü şöyle devam ediyor: “Conte, her yenilgiyi bir mağduriyet fırsatına dönüştürme konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahip; her zaman siyasi sahnenin merkezinde kalıyor ve hayal kırıklığı yaratan sonuçlar karşısında bile 'ahlaki referans' rolünü somutlaştırıyor. Bu yetenek onu vatandaşların duygularına önem veren bir parti için mükemmel bir elçi yapıyor”

Grillo, hâlâ Conte'ye atıfta bulunarak şunları söylüyor: “Onun, yalnızca kendi sözünün dayatılmasıyla uyumu korurken, düşmanca siyasi bağlamlarda hayatta kalma konusundaki olağanüstü yeteneğinden bahsetmemek de haksızlık olur. Onun kulaklarına fısıldanan şehvetli sözlerini nasıl unutabiliriz? Angela Merkel: 'Benim gücüm, 'Şimdi duralım!' dersem tartışmamalarıdır.” Ve o, “ekibini nasıl geliştireceğini bilenlerin zarafetini ve zarafetini gösteren ve aynı zamanda aynı zamanda zaman, asla fazla tozlanmadan rüzgarın nereden estiğini her zaman bilin. İstikrarsız koalisyonların dalgalı denizinde yol almak için gerekli beceriler”.

Yeni darbe, kurucu meclisin sorunlarına ilişkin ikinci oylamanın henüz devam ettiği sırada gerçekleşti. Üyeler, Hareketin geleceğine ilişkin soruları 8 Aralık Pazar günü saat 22.00'ye kadar yanıtlayabilecekler.

İlk günün ardından 5 Yıldız Hareketi'ne katılan seçmen sayısı hedef olarak 25 bin kişiydi. Yeter sayının 45 binin biraz altında belirlendiği göz önüne alındığında, dijital sandıkların sorunsuz bir şekilde kapatılması süper güvenlik eşiği olacaktır. Via di Campo Marzio'dan resmi veya gayri resmi bir rakam çıkmadı.